keresés a weboldalon

Végig kiélezett küzdelemben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Végig kiélezett küzdelemben

2009 május 17 - vasárnap
Zalakerámia ZTE – PVSK Pannonpower 86-85 (13-21, 22-23, 30-18, 13-16, hossz. 8-7) NB I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Elődöntő, 2. mérk. Zalaegerszeg, 2.300 néző. Jv.: Pálla, Bognár, Tóth K.

Zalakerámia ZTE: Hinnant (10/3), Watson (12), Kámán (5), Jones (16/6), Helbich (10). Csere: Trepák (8/6), Gáspár (4), Simon (12/3), Baki. Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

PVSK Pannonpower: Wittmann (23/18), Kelley (17/9), Tóth N. (5/3), Dénes (6/3), Bencze (15). Csere: Alekszics (9/6), Czigler (6), Kapov (2), Grebenár (2), Hosszú. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

Pécsi hárompontosra egerszegi kétpontos érkezett válaszként a mérkőzés elején. A folytatásban a Zalakerámia ZTE főleg támadásban gyengélkedett, a 6. percig mindössze négy sikerült „összeszorgoskodnia”. A rendkívül tompán, enerváltan játszó hazaiakkal szemben a vendégek könnyen húztak el.

Az egerszegiek enervált játéka a második játékrész elején is folytatódott, állandósult a pécsiek fölénye, a 13. percben már tíz ponttal vezettek (17-27). Ebben az időszakban főként a triplák landoltak eredményesen a kosárban a pécsiek részéről. A negyed hajrájára feljött a hazai csapat, a 19. percben 35-38-at mutatott az eredményjelző, azonban Kelley két hárompontosa lehűtötte a zalai reményeket.

A nagyszünet után továbbra is döcögött a Zalakerámia ZTE játéka, azonban ekkor Simon fújt ébresztőt a zalai oldalon. Az irányító betörések után, illetve középtávoli dobásokból volt eredményes. 58-56-ra fordított a zalai csapat. Az utolsó játékrész jól kezdődött a hazaiak számára, 69-62-re elhúztak.

Ezután azonban Wittmann tripláival előbb egyenlített a pécsi csapat, majd a vezetést is visszavette. Ekkor ismét az egerszegiek percei következtek (73-68), vezetésük azonban tiszavirág-életűnek bizonyult, mert a 38. percben ismét egál volt az eredmény. Izgalmas véghajrában Jones büntetőivel egyenlített a Zalakerámia ZTE.

A hosszabbítás nagy taktikai csatát hozott, mindkét csapat igyekezett kijátszani a támadó időt, s csak annak végén kosárra dobni a labdát. Ez felváltva sikerült is a csapatoknak. A befejezés előtt Wittmann elhibázta büntetőit, míg 3 másodperccel a vége előtt Hinnant értékesítette, ez a zalakerámia ZTE egypontos győzelmét jelentette. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-1.

Vélemények

Völgyi Péter, a Zalakerámia ZTE vezetőedzője: – Az első két negyedben gyengén játszottunk, nagyon mély gödörből jöttünk fel. Végülis kicsikartuk a győzelmet.

Sztojan Ivkovics, a PVSK Pannonpower vezetőedzője: – Gratulálok a Zalakerámia ZTE-nek a győzelméhez ….

Simon László, a Zalakerámia ZTE játékosa: – Nagyon nagy küzdelemben nyertünk. Örülök, hogy játékommal hozzájárulhattam a csapat sikeréhez.

Kámán Tamás, a Zalakerámia ZTE játékosa: – Nehéz mérkőzésen sikerült kicsikarnunk a győzelmet. Nagyon fáradtak vagyunk, de a szívünk vitt előre. Megpróbálunk Pécsen elcsenni egy győzelmet, s akkor még bármi lehet.

Gáspár Dávid, a Zalakerámia ZTE játékosa: – Nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Sajnos védekezésünk ezúttal is foghíjas volt, de nagy csatában megérdemelten nyertünk.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: