keresés a weboldalon

Versenyben Zalaegerszeg legszebb konyhakertjei (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Versenyben Zalaegerszeg legszebb konyhakertjei (Videó)

2015 augusztus 31 - hétfő
Negyedik alkalommal hirdették meg idén a „Magyarország legszebb konyhakertje” nevű országos versenyt. A megmérettetéshez több mint 200 település csatlakozott, köztük Zalaegerszeg is. A zalai megyeszékhely először vesz részt a programban.

A zsűri tagjai elsőként a Szent László utcai óvoda konyakertjét szemrevételezték. Ennek kialakításában az intézmény munkatársai mellett a gyerekek és a szülők is kivették részüket. A kertben a nagy meleg sem tett kárt, így annak terményeit ősszel az ifjú kertészekkel közösen szedik majd le – árulta el Őryné Both Márta, a tagóvoda vezetője.

A hét kategóriában meghirdetett versenyre a városban húszan, elsősorban magányszemélyek és intézmények neveztek. A nyolcvanéves Krizmanics László kertje a zsűri tagjait is elkápráztatta. Laci bácsi több mint 25 éve gazdálkodik, manapság már többnyire családja segítségével.

Kálmán István zsűritag szerint az általuk felkeresett kertek között akadtak olyanok, melyek országos szinten is megállják helyüket. Éppen ezért bizakodóak a verseny eredményét érintően.

A helyezéseket szeptember végén hirdetik ki. Ezen a tervek szerint részt vesz majd a program ötletgazdája, Kovács Szilvia is.

K.Zs./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: