keresés a weboldalon

Virágültetés jégkorongozókkal (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Virágültetés jégkorongozókkal (Videó)

2014 augusztus 05 - kedd
A klímaváltozáshoz igazítják a városban kiültetett növények fajtáit Zalaegerszegen. Igyekeznek úgy díszíteni a közterületeket, hogy a fák és virágok elviseljék a meleget, a hosszabb száraz időszakokat. A munkában fiatal segítőket is kaptak helyi és fővárosi jégkorongozók személyében, akik közös edzőtáboruk részeként ültettek növényeket.

„A Zalaegerszegi Titánok megkezdték a felkészülést a következő szezonra, méghozzá együtt a KMH-va, vagyis a fővárosi székhelyű Kanadai Magyar Hokiklubbal, amely a jövőben a zalaegerszegiekkel egy csapatot alkotva szerepel majd a bajnokságban.” 
Doszpoth Attila, Zalaegerszeg alpolgármestere mondta ezt el, mielőtt a gyerekek hozzáfogtak volna a munkához.


Az edzőtábor részeként a középiskolás korú fiatalok segédkeztek a részben már felújított Tüttőssy utca szépítésében.

A gyerekek lelkesen vetették magukat a munkába.

A fővárosból érkezett Fenyvesi Tamás mesélte el, mi mindent csináltak.

Ennél még sokkal színesebb volt a kiültetett növények sora. Zalaegerszegen alkalmazkodnak ahhoz az elváráshoz, amit a Virágos Magyarországért Mozgalom zsűrije is megfogalmazott egy hete, amikor a városban járt. Nem az a lényeg, hogy minél több virág legyen, hanem az, hogy fenntartható módon szépítsék a közterületeket. Ezt megerősítette a Városgazdálkodási Kft. művezetője, Kovács Mihály is, aki a munkálatokat irányította.

Ezek mellett még számos olyan növényt láthatunk a városban, amely megfelel az éghajlatváltozásnak, kevés károsítója van, mégis jelentősen díszíti az utcákat.

N.Zs./T.S.

Tartalom megosztása: