keresés a weboldalon

Zegasztárok sikere Marlban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zegasztárok sikere Marlban

2011 augusztus 12 - péntek
Zalaegerszeg testvérvárosa, a Ruhr-vidéki 90 ezer lakosú Marl 2011. július 15-16-án nagyszabású kétnapos fesztivállal ünnepelte várossá nyilvánításának 75. évfordulóját.

A rendezvényre meghívták 6 külföldi testvérvárosuk – köztük Zalaegerszeg – polgármesterét és küldöttségét is, akik a fesztiválon külön sátrakban mutathatták be a vidékükre jellemző turisztikai és gasztronómiai jellegzetességeket. Ifj. Horváth Károly és zenészbarátai kellemes magyar népzenei dallamai már messziről odacsalták a zalai standhoz a látogatókat. Az érdeklődők a színvonalas idegen nyelvű prospektusok forgatása közben göcseji mézet, „csudajó” lekvárokat, dió-, mák- és tökmagolajat, mangalicakolbászt és pörkölttortát kóstolhattak, amit zalai borral, pálinkával, vagy éppen bodszaszörppel öblíthettek le. Nagy sikert aratott a nosztalgiaüvegekben kínált magyar találmányú szódavíz is.

A testvérvárosi küldöttségekben tehetséges fiatalok is helyt kaptak, akik a marli városháza előtt felállított hatalmas színpadon adtak elő zenei vagy táncprodukciót. Zalaegerszeget 5 fiatal Zegasztár nyertes – Pánczél Rebeka, Pánczél Viktória, Farkas Levente, Bódis Bettina és Merics Nikolett képviselték, akik lendületes előadásukkal nagy sikert arattak a német közönség körében.

Reméljük, hogy a hűvös idő ellenére sok német turista érdeklődését felkeltettük országunk és régiónk iránt, akiknek a közeljövőben élőben is kedvük támad meglátogatni vidékünket, élvezni fürdőinket és helyben is megkóstolni gasztronómiai különlegességeinket. 

Tartalom megosztása: