keresés a weboldalon

Zeginfó (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zeginfó (Videó)

2021 május 13 - csütörtök
Végleg lezárta a 2020-as költségvetést a zárszámadásról szóló rendelet elfogadásával Zalaegerszeg képviselőtestülete. Bár a bevételek 431 millió forinttal csökkentek, eredményes évet zárt a város. Minderről Balaicz Zoltán polgármester adott tájékoztatást.

A rendszerváltoztatás óta eltelt évtizedek csúcsköltségvetését fogadta el 2020. elején a város közgyűlése. Ezt írta felül a koronavírus világjárvány, majd a nyomában érkező gazdasági válság. A legnagyobb visszaesést az iparűzési adóbevételek csökkenése, valamint a gépjárműadó elvétele jelentette Zalaegerszegen.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

Az eredményekhez az önkormányzati tulajdonú cégek nagy része is hozzájárult. Beszámolóikat és üzleti terveiket maradéktalanul elfogadták a testület tagjai.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

Balaicz Zoltán elmondta még: a nagy gazdaságfejlesztési beruházások kapcsán Zalaegerszegre érkező szakemberek családjai részére egy angol nyelvű óvodai csoport indítása mellett döntöttek. Az angol-magyar kétnyelvű óvodai csoport a Kodály utcai intézményben várja majd a kicsiket.

F.M./P.B.

Tartalom megosztása: