keresés a weboldalon

Zeginfó (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zeginfó (Videó)

2022 október 20 - csütörtök
19 napirendi pontot tárgyalt legutóbbi ülésén Zalaegerszeg Megyei Jogú Város képviselő-testülete. A tanácskozáson hozott határozatokról Balaicz Zoltán polgármester sajtótájékoztatón számolt be.

A városvezető először az Egerszeg Kártya módosításáról szólt. A jövőben a kedvezményeket négyezer – a 65 évnél idősebbek 2000 forintért – vehetik igénybe három évre. A polgármester kitért az energiaválság kezelését érintő javaslatcsomagra, ami két fontos alapelvet követ: az alapszolgáltatásoknak zavartalanul kell működni, ugyanakkor az önkormányzatnál dolgozó 1800 alkalmazott álláshelye sem veszhet el. 

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

A grémium egy új szociális támogatási rendszer kialakítását is megszavazta: 100 millió forinttal segítenek azoknak a zalaegerszegieknek, akik az államilag támogatott mennyiség felett fogyasztanak és anyagi helyzetük rosszabb az átlagnál. Bővítették a tűzifatámogatást és a szociális krízisalapot, kiszélesítették a Zalaegerszegi Adományközpont hozzájárulási rendszerét, és ingyenes energetikai tanácsadást is biztosítanak. Balaicz Zoltán rámutatott: ez – többek között – az iparűzési adóbevétel emelkedésének köszönhető.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

Januártól emelkednek a temetkezéssel kapcsolatos díjak, a parkolási bérlet- és jegyárak, továbbá megszűnik a zöld rendszámú járművek mentessége. Mivel a tömegközlekedés egyre többe kerül a városnak, a közgyűlés a menetrend módosítását és a közvilágítás felülvizsgálatát egyaránt fontolóra vette.

N.J./P.B.

Tartalom megosztása: