Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Új háziorvos az V. számú háziorvosi körzetben

Tájékoztatjuk a zalaegerszegi V. sz. háziorvosi körzet lakóit, hogy - a korábbi helyettesítés megszűnését követően – a körzetben a háziorvosi ellátást 2020. december 01. napjától Dr. Sághy Nóra Csilla háziorvos biztosítja.
A háziorvosi rendelés a Zalaegerszeg, Göcseji út 53. szám alatti rendelőben vehető igénybe.

A rendelés ideje az alábbiak szerint változik:

2020.11.26. 13:09

Háziorvosi rendelés változása

Tájékoztatjuk a zalaegerszegi I. sz. háziorvosi körzet lakóit, hogy a körzetben a háziorvosi ellátást 2020. december 01. napjától Dr. Bába Marianna háziorvos biztosítja. 
A háziorvosi rendelés változatlanul a Zalaegerszeg, Ola utca 10-12. szám alatti rendelőben vehető igénybe.
 
A rendelés ideje az alábbiak szerint változik:

2020.11.26. 13:07

Folytatódik a faültetés Zalaegerszegen (Videó)

Folytatódik a faültetés Zalaegerszegen

Folytatódik a város faültetési programja. Ez is része - a napelemparkok bővítése és az energetikai beruházások mellett - a 18 pontból álló zalaegerszegi klímavédelmi stratégiának. Most a Landorhegyre érkeztek új növények.

2020.11.25. 17:56

Útfelújítások 49 helyszínen (Videó)

Útfelújítások 49 helyszínen

Véglegesítette Zalaegerszeg képviselőtestülete a város tizenötéves útfelújítási programját. A döntés értelmében 49 helyszínen lesznek beruházások 3,8 milliárd forintból.

2020.11.25. 17:52

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége A Zalaegerszegi Televízió Egerszegi Esték című magazinjának vendége Balaicz Zoltán polgármester volt. A város vezetőjével a polgármesteri hatáskörben meghozott döntésekről, valamint a járvány zalaegerszegi alakulásáról beszélgetett Frauenhoffer Márta.

2020.11.24. 20:23

Pénteken lezárják az Ady utcát a Göcseji úti kereszteződésnél

A "Modern Városok Program" keretében zajló városi uszodafejlesztési beruházás közműrekonstrukciót követő aszfaltozási munkálatai miatt 2020. november 27-én pénteken lezárják az Ady utcát a Göcseji úti kereszteződésnél. A lezárás reggel 8 órától a munka befejezéséig, legkésőbb 17 óráig tart. Ezen időszakra az Ady utca zsákutcává válik, így a Botfy és Táncsics utcákból déli irányba, a Göcseji út felé a behajtás tilos lesz.

Az Önkormányzat a munkavégzés okozta kellemetlenségekért a lakosság türelmét és megértését kéri.

2020.11.24. 12:39

Városi mobilapplikáció indul (Videó)

Városi mobil applikáció indul

Telefonon keresztül is lehet érvényesíteni januártól az Egerszeg kártya nyújtotta kedvezményeket. Erre azoknak lesz lehetőségük, akik letöltik a városi applikációt, és rögzítik abban kártyájuk adatait. A mobil App-on keresztül helyi hírekhez, információkhoz is juthatnak a városlakók, illetve részt vehetnek szavazásokban.

2020.11.20. 15:46

Felhívás

A Zalaegerszeg, Ady Endre utca 10. számú ingatlan előtt - az út keleti oldali sávjában - a szegély mellett, útkorrekciós munkákat végeznek 2020. november 24.-26. (kedd-csütörtök) közötti időszakban. A kivitelezési munka ideje alatt a forgalmi sávot lezárják, a forgalom ez idő alatt a keleti oldali parkolósávban haladhat.

Kérjük a személygépjármű forgalomban résztvevők fokozott figyelemmel közlekedjenek az érintett szakaszon, illetve a parkolókat 2020. november 24-én reggel 8.00 órától szabadon hagyni szíveskedjenek! 

A megértésüket és türelmüket előre is köszönjük!

2020.11.20. 15:15

Döntöttek a képviselők (Videó)

Döntöttek a képviselők Nem emelkednek 2021-ben a piaci és vásári helypénzek, valamint a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díjai. Rendhagyó módon erről is döntött a város képviselőtestülete. A járványügyi veszélyhelyzet miatt elrendelt különleges jogrend ugyanis nem engedélyezi sem a bizottsági ülések, sem pedig a közgyűlés megtartását.

2020.11.18. 17:45

Újra segít a város (Videó)

Újra segít a város Ismét segítő kezet nyújt Zalaegerszeg önkormányzata a 70. életévüket betöltött időseknek. Azokat támogatják, akiknek nincsenek, vagy távol élnek hozzátartozóik, így gondot okoz nekik a kényszerű otthonmaradás.

2020.11.17. 17:10

Újra "SEGÍT A VÁROS!”

Kedves Zalaegerszegiek!
Városunkban számos intézkedést hoztunk tavasszal a koronavírus terjedése miatti veszélyhelyzet kapcsán. Ezúton is köszönöm a mintaértékű összefogást, a felajánlásokat, a rengeteg segítséget.

2020.11.17. 15:52

Szünetel a gombavizsgálat és a gombaárusítás

FIGYELEM! FELHÍVJUK A LAKOSSÁG ÉS ÁRUSOK FIGYELMÉT, HOGY A JÁRVÁNYVESZÉLYRE VALÓ TEKINTETTEL A ZALAEGERSZEGI VÁSÁRCSARNOKBAN 2020. NOVEMBER 16-TÓL A GOMBAVIZSGÁLAT ÉS A GOMBAÁRUSÍTÁS HATÁROZATLAN IDEIG SZÜNETEL!!!

2020.11.17. 15:30

Önkormányzati rendelet a kötelező maszkviselés helyi szabályairól

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármestere a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelet, valamint a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján a közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet 27. § a) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a közgyűlésnek az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdése a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

2020.11.13. 09:56

Közlemény a Díszteremben tartandó házasságkötési szertartás megtartásához kapcsolódó intézkedésekről

A tömeges megbetegedést okozó humánjárvány terjedésének megelőzése érdekében Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Dísztermében (Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3-5.; továbbiakban: házasságkötő terem) a polgári házasságkötési szertartás rendje az alábbiak szerint kerül meghatározására:

2020.11.06. 09:04

Tájékoztatás

A Városi Ügyfélszolgálati Irodában (Zalaegerszeg, Deák tér 3-5/C.) a vírushelyzetre való tekintettel, határozatlan ideig továbbra sem lesz személyes ügyfélfogadás.
Kérjük, hogy az ügyeiket elektronikusan, levélben vagy telefonon intézzék.

Elérhetőségek a cégek honlapján:

ZALAVÍZ Zrt. – víziközmű közszolgáltatás
www.zalaviz.hu
Városgazdálkodási Kft. – parkolással kapcsolatos ügyintézés
www.vgkft.hu
Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. – hulladékgazdálkodás
www.zkn.hu
LÉSZ Kft. – önkormányzati ingatlankezelés
www.leszkft.hu

2020.11.03. 13:56

Tisztelt vásárlóink és kereskedőink!

A fokozott járványveszély miatt, a biztonságos működés érdekében, október 27-től kötelező amaszk viselése a zalaegerszegi piac teljes területén! A rendelkezés visszavonásig érvényes!

Kérjük, vigyázzanak magukra és egymásra!

2020.10.27. 14:02

Igényvezérelt busz - ZERGE

2020. október 19-én visszatérnek a Zergék, az első tesztidőszak tapasztalatait és a visszajelzéseket figyelembe véve kismértékben módosult a szolgáltatás. A tesztidőszak második szakasza várhatóan november végéig tart. A Z1-es gálafeji útvonal az öreghegyi és a jánkahegyi ágon is közlekedik. Az új menetrendek jobban lekövetik a valós igényeket, és az indulási időpontok jobban igazodnak a zalaegerszegi iskolák kezdési időpontjaihoz is. Bővebb információt az útvonalakról, a menetrendekről és a kisbuszok igénybevételéről a honlapon lévő menüpontok alatt találhat.

www.zergebusz.hu

A Zergéken is a Volánbusz többi járatával megegyezően, az orrot és a szájat eltakaró maszkban szabad csak utazni!

2020.10.15. 16:38

Tájékoztató az adószámlák egyenlegeinek lekérdezéséről

Tájékoztató az adószámlák egyenlegeinek lekérdezéséről

Az E-önkormányzat portál elérhető az alábbi linken:

https://ohp.asp.lgov.hu

Az EGYENLEG LEKÉRDEZÉS szolgáltatás csak bejelentkezést követően érhető el. A szolgáltatás keretén belül lehetőség nyílik a saját és a képviselt adózó(k) Adószámla kivonatának lekérdezésére is.

 A lekérdezés előtt mindenképpen szükséges engedélyezni a böngészőben a felugró ablakok használatát, mert az egyenleg pdf formátumban felugró ablakként jelenik meg.

 Az adóigazgatási eljárás részletszabályairól szóló 465/2017. (XII. 28.) kormányrendelet 22. §. (2) bekezdése alapján 2019. január 1. napjától értesítő helyett elegendő az adószámla és a felszámított késedelmi pótlék elektronikus elérhetőségéről szóló tájékoztatást küldeni azoknak az adózóknak, akik bevallás benyújtására, illetve adatszolgáltatás teljesítésére elektronikus úton kötelezettek, vagy választásuk szerint elektronikusan nyújtották be bevallásukat.

Egyenleg lekérdezés - az Adószámla kivonatok tartalma

Az Adószámla kivonatok fejrészében megjelenik az önkormányzat neve címe, a készítés időpontja, a könyvelési azonosító (vagy mutatószám), az adóazonosító, és az időszak megjelölése, amelyről a kivonat készült.

A kivonaton adószámlánkénti bontásban szerepel

  • · a számla fejlécében az adónem megnevezése és a pénzforgalmi számla száma
  • · az adófizetési kötelezettséget megalapozó bevallások, adatbejelentések fontosabb adatai önadózásos adónemek esetén a tárgyidőszaki bevallások közt láthatók a korábbi éveket érintő, de tárgyévben beérkezett bevallások is a bevallás sorok elején * jelzi, hogy az adott bevallás/adatbejelentés az utolsó állapot
  • · pénzforgalmi és könyvelési tételeket és ezek egyenlege alapján a Számla egyenlege, a túlfizetés összege vagy a fizetendő összege az esedékesség időpontja szerinti bontásban
  • · a számla befizető azonosítója

Az egyszerűsített formátumú Adószámla kivonat időszakonkénti összesítésben tartalmazza azokat a tételeket, amelyek könyvelése, befizetése vagy visszatérítése már ténylegesen realizálódott.

A részletes formátumú Adószámla kivonaton tételesen megjelennek az adott év könyvelési és pénzforgalmi tételei, továbbá láthatók rajta a véglegesítés alatt álló és 25 rendezetlen utalás analitika tételek is, amelyek a túlfizetések rendezéséhez (visszafizetés, átvezetés) kapcsolódnak.

További információk az alábbi linken érhetők el:

Elektronikus ügyintézés az E-önkormányzat portálon ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ >>>

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város
Polgármesteri Hivatal Adóosztálya

2020.09.11. 09:05

Tájékoztató a 2020. évi helyi iparűzési adóelőleg bevallásáról

Tájékoztató a 2020. évi helyi iparűzési adóelőleg bevallásáról

Felhívjuk azon adózóink figyelmét, akik még nem nyújtották be 2019. évi helyi iparűzési adóbevallásukat, hogy a 2020. szeptember 15-én esedékes adóelőleget a bevallással egyidejűleg a bevallás VIII. számú blokkjában az alábbiak szerint kell bevallani:

a) ha a bevallás 2020.09.15-ig benyújtásra kerül, akkor a 09.15-én esedékes adóelőleget az előlegszámítási szabálynak megfelelően kell megállapítani.

b) ha a bevallás 2020.09.15. után kerül benyújtásra, akkor a 09.15-én esedékes adóelőleg összege azonos az előző (2018-as adóévre benyújtott) bevallásban 2020.03.15-ére bevallott előleg összegével.

Az adóelőleg mérséklés lehetősége továbbra is biztosított, azonban fontos, hogy az előlegmérséklési kérelem továbbra is csak szeptember 15-ig nyújtható be adóhatóságunkhoz.

2020.09.08. 16:16

ZALAEGERSZEGI PROGRAMAJÁNLÓ

ZALAEGERSZEGI PROGRAMAJÁNLÓ Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestereként sok szeretettel köszöntöm programajánló kiadványunk valamennyi Olvasóját. Immár több éves hagyomány, így idén sem maradhat el, hogy tartalmas összeállításunk segítségével végigkalauzoljuk Önöket 2020 legizgalmasabb, színvonalas időtöltést ígérő eseményein, ízelítőt nyújtva az előttünk álló hónapok megannyi nagyszerű, izgalmas programjából. Rendezvénykínálatunk az újévben is sokszínű, számos érdekességgel készülünk, hangulatos hétvégékre invitáljuk a Zalaegerszegieket és az Idelátogatókat.

2020.01.24. 09:41