Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Kinyitottak az iskolák és óvodák (Videó)

Kinyitottak az iskolák és óvodák Zalaegerszegen is újranyitották kapuikat ma reggel az általános iskolák. Egyelőre az alsó tagozatosok térhettek vissza az intézményekbe. Mellettük az óvodákban is visszaállt a március 8-a előtti rend.

2021.04.19. 16:24

Felavatták a bazitai keresztet (Videó)

Felavatták a bazitai keresztet Új keresztet avattak a bazitai templomkertben vasárnap délután. Több, mint 100 éves elődjét a Göcseji Falumúzeum fogadta be. A keresztény szimbólum széleskörű társadalmi összefogásnak köszönhetően készült el, csaknem egymillió forintos ráfordítással.

2021.04.19. 16:17

Lezárult a rajzpályázat (Videó)

Lezárult a pályázat Lezárult Az én Vizslaparkom című rajzpályázat. A zalaegerszegi önkormányzat és a helyi televízió közös kiírására közel 70-en jelentkeztek. A legjobb alkotások a Vizslaparki sportpálya melletti, úgynevezett pengefalat díszítik majd.

2021.04.15. 17:27

Felújítják (Videó)

Felújítják Felújítják a Szenterzsébethegyre vezető út egy szakaszát.  A beruházás régi álma volt a településrészen élőknek. A részleteket sajtóbejáráson ismertették. 

2021.04.14. 15:57

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere volt a keddi Egerszegi Esték vendége. A testületek és a közgyűlés jogköreit gyakorolva meghozott döntések sorából kiemelte – egyebek mellett – az Ady iskola tervezett átszervezése kapcsán megszületett városi álláspontot, a közterületek használatáról szóló új helyi rendeletet, valamint a díszpolgári és Pro Urbe-díjak odaítéléséről szóló döntést. Mindezeken túl számos egyéb fontos helyi témát is érintett a Zalaegerszegi Televízió műsora.

2021.04.13. 20:07

BÖLCSŐDEI BEÍRATÁS – 2021

A Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék a 2021/2022 nevelési évre felvételt hirdet a 2018. augusztus 31. után született kisgyermekek számára.

2021.04.12. 11:19

Gázvezeték-rekonstrukció Zalaegerszegen

Az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. a földgázellátás műszaki-biztonsági színvonalának növelése érdekében Zalaegerszeg belvárosában rekonstrukciós munkálatokat végez. Ennek keretében a Platán sor 7 és 17 számú társasházak, valamint a Gasparich M. u. 5 és 9. sz. társasházak közti szakaszon gázelosztó-vezeték cserét hajt végre. A munkálatok 2021.03.16-án kezdődnek és hozzávetőlegesen május közepéig tartanak. A munkavégzés időtartama alatt a földgázszolgáltatás és a közlekedés biztosított lesz. Kérjük a lakosságot, hogy a munkaterület közelében fokozott óvatossággal közlekedjenek.

A kivitelezéssel járó esetleges átmeneti kellemetlenségek miatt a lakosság megértését és közreműködését kérjük!

2021.03.12. 12:09

Tájékoztató az adószámlák egyenlegeinek lekérdezéséről

Tájékoztató az adószámlák egyenlegeinek lekérdezéséről

Az E-önkormányzat portál elérhető az alábbi linken:

https://ohp.asp.lgov.hu

Az EGYENLEG LEKÉRDEZÉS szolgáltatás csak bejelentkezést követően érhető el. A szolgáltatás keretén belül lehetőség nyílik a saját és a képviselt adózó(k) Adószámla kivonatának lekérdezésére is.

 A lekérdezés előtt mindenképpen szükséges engedélyezni a böngészőben a felugró ablakok használatát, mert az egyenleg pdf formátumban felugró ablakként jelenik meg.

 Az adóigazgatási eljárás részletszabályairól szóló 465/2017. (XII. 28.) kormányrendelet 22. §. (2) bekezdése alapján 2019. január 1. napjától értesítő helyett elegendő az adószámla és a felszámított késedelmi pótlék elektronikus elérhetőségéről szóló tájékoztatást küldeni azoknak az adózóknak, akik bevallás benyújtására, illetve adatszolgáltatás teljesítésére elektronikus úton kötelezettek, vagy választásuk szerint elektronikusan nyújtották be bevallásukat.

2020.09.11. 09:05