Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Energetikai korszerűsítés (Videó)

Energetikai korszerűsítés Energetikai korszerűsítést végeznek a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság épületében. Ezt a Környezet és Energiahatékonysági Operatív Program részeként 160 millió forintból fedezik. A részletekről ma tájékoztatták a sajtó képviselőit.

2021.08.04. 12:23

Egerszegi Esték (Videó)

Egerszegi Esték Aktuális önkormányzati témákat érintett a Zalaegerszegi Televízió mai Egerszegi Esték című magazinja. Gecse Péter és Bali Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármesterei beszámoltak – egyebek mellett – a hamarosan induló METRANS beruházásról, településfejlesztési döntésekről, a helyi tömegközlekedésben elindult beruházásokról, valamint több nagy városi fejlesztésről.

2021.08.03. 20:16

Megújul az útburkolat is

Zalaegerszegen, a Juhász Gyula utcában, a Radnóti utca és Gönczi Ferenc utca közötti szakaszon befejeződött az E.ON Közép - dunántúli Gázhálózati Zrt. beruházása, lezárultak a gázvezeték rekonstrukciós munkák. A közmű szolgáltatónak előírt félpályás úthelyreállításon felül, önkormányzati finanszírozásból, a rekonstrukcióval nem érintett forgalmi sávokban is megújul az útburkolat (új aszfalt kopóréteg terítéssel), illetve 1000 méter hosszon a rossz állapotban lévő útszegélyek cseréjére is sor kerül. Az érintett ingatlanok esetén az ivóvízvezeték bekötések korszerűsítése is megvalósul. A kivitelezési munkák várható befejezése: 2021. augusztus 31.

Együttműködésüket és megértésüket ezúton is köszönjük!

ZMJV Önkormányzata

2021.07.27. 13:19

Burkolatcsere a Kossuth utcában

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata a múlt évre tervezte, a pandémia miatt elhalasztotta, így a Kossuth Lajos utca személygépjárműforgalmának lebonyolítását biztosító térkőburkolatú sávjának újabb szakaszán idén hajt végre burkolatcserét, technológiai korszerűsítést.

2021.07.22. 17:28

Pályázati kiírás a pécsi kollégiumi férőhelyek elnyerésére

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 35/2021.(VI.21.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: rendelet) alapján pályázatot ír ki a pécsi felsőoktatási intézményekben tanuló rászoruló, zalaegerszegi hallgatók számára biztosított 10 pécsi kollégiumi férőhely elnyerésére. A férőhelyekre csak olyan hallgatók pályázhatnak, akik az egyetemhez is nyújtottak be kollégiumi felvételi kérelmet

2021.07.14. 10:00

Forgalomkorlátozás

Zalaegerszegen, a Posta út - Hegyi út kereszteződésében gyalogátkelőhely építése zajlik. Az építési munkák miatt - előre láthatólag – 2021. augusztus közepéig forgalomkorlátozás várható. A munkálatok ideje alatt az útszakaszon útszűkületre és sebességkorlátozásra lehet számítani.

Kérjük a lakosság türelmét az útszakaszon, az érintett időszakban!

2021.07.09. 12:32

Felmér a KSH

Önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételt végez a Központi Statisztikai Hivatal 2021. június 29. és szeptember 29. között Zalaegerszegen, az OECD Felnőttek Képesség- és Kompetenciamérése Program (PIAAC) keretében.
A kikérdezés a 16 és 65 év közötti felnőtt lakosság munkavégzés és hétköznapi tevékenységek során használt készségeit és kompetenciáit, valamint ezek oktatásban és foglalkoztatásban való hasznosulását egyaránt vizsgálja. A mintavétel reprezentatív, a személyek kijelölése véletlenszerű.
Az adatgyűjtés 143 településen zajlik, a zalai megyeszékhelyen 25 személyt jelöltek ki. Az adatgyűjtés során a KSH megbízásából a Statek Kft. fényképes igazolvánnyal rendelkező kérdezői keresik fel a válaszadókat. A kérdezők az interjúkat az aktuális járványügyi előírásokat betartva bonyolítják le. A válaszadó minden sikeres interjút követően 5000 forint értékű ajándékutalványt kap. Részletek…

2021.07.02. 13:01

Forgalomkorlátozás várható

"A „Zalaegerszeg Alsóerdő komplex turisztikai fejlesztése” projekt keretében az Alsóerdei Sport- és Élménypark megközelítése, illetve a forgalombiztonság növelése érdekében forgalmi osztályozós csomópont és gyalogátkelőhely épül.

A munkálatok ideje alatt június 21-től előre láthatólag 6 hónap időtartamra az Alsóerdei u., Azáleás út és Aranyoslapi átkötő út kereszteződés közötti szakaszán forgalomkorlátozás várható.

Köszönjük a Tisztelt lakosság türelmét, megértését!"

2021.06.18. 12:03

Kiváló a vízminőség

A természetes fürdővizek minőségi követelményeiről, valamint a természetes fürdőhelyek kijelöléséről szóló 78/2008. (IV.3.) Korm. rendelet 11.§ (4) bekezdése értelmében tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Zalaegerszeg közigazgatási területén kijelölt természetes fürdőhely a Gébárti tófürdő.
A víz minősége az idei szezon vízvizsgálata alapján: kiváló
A fürdési idény: 2021. június 01. napjától 2021. augusztus 31. napjáig tart.

2021.06.01. 15:56

Nyári nyitvatartás a Tourinform irodában

Május közepétől szeptember 15-éig a zalaegerszegi Tourinform iroda munkatársai hosszabbított nyitvatartással várják az ügyfeleket: hétköznap 8:30-tól 17:30-ig, szombaton, vasárnap és ünnepnap pedig 8:30-tól 14:00 óráig.

2021.05.26. 14:05

Tájékoztató az adószámlák egyenlegeinek lekérdezéséről

Tájékoztató az adószámlák egyenlegeinek lekérdezéséről

Az E-önkormányzat portál elérhető az alábbi linken:

https://ohp.asp.lgov.hu

Az EGYENLEG LEKÉRDEZÉS szolgáltatás csak bejelentkezést követően érhető el. A szolgáltatás keretén belül lehetőség nyílik a saját és a képviselt adózó(k) Adószámla kivonatának lekérdezésére is.

 A lekérdezés előtt mindenképpen szükséges engedélyezni a böngészőben a felugró ablakok használatát, mert az egyenleg pdf formátumban felugró ablakként jelenik meg.

 Az adóigazgatási eljárás részletszabályairól szóló 465/2017. (XII. 28.) kormányrendelet 22. §. (2) bekezdése alapján 2019. január 1. napjától értesítő helyett elegendő az adószámla és a felszámított késedelmi pótlék elektronikus elérhetőségéről szóló tájékoztatást küldeni azoknak az adózóknak, akik bevallás benyújtására, illetve adatszolgáltatás teljesítésére elektronikus úton kötelezettek, vagy választásuk szerint elektronikusan nyújtották be bevallásukat.

2020.09.11. 09:05