Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Megújul a Ganz technikum (Videó)

Megújul a Ganz technikum Hétmilliárd forintból külsejében és eszközparkjában is teljesen megújul a zalaegerszegi Ganz Ábrahám Technikum - jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. A műszaki szakközépiskola fejlesztését a zalai megyeszékhelyen zajló beruházások, köztük a járműipari tesztpálya és a harckocsigyár indokolják, melyeknek nagy szükségük van jól képzett szakemberekre.

2021.09.17. 16:38

Szépül a Vizslapark (Videó)

Szépül a Vizslapark Megújult és ismét a helyére került a Fiatalok szobra. A Vizslaparkban található alkotást, amely egyben szökőkútként is funkcionál, ma avatták fel.

2021.09.16. 13:15

Nevezetes személyiségek (Videó)

Nevezetes személyiségek Zalaegerszeg nevezetes személyiségei a 19-20. században. Ezzel a címmel rendezték meg azt a konferenciát, amely a városi önkormányzat, valamint a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár szervezésében valósult meg. A képletes időutazáson a megyeszékhely történetének jellegzetes és jelentős alakjai elevenedtek meg.

2021.09.15. 17:00

Átadták az adományt (Videó)

Átadták az adományt 19. alkalommal rendeztek jótékonysági főzőversenyt az AquaCity vízicsúszda és élményparkban. A kedvezményezett idén a Zala Megyei Szent Rafael Kórház volt. Ezzel is szerették volna meghálálni az egészségügyi dolgozók pandémia alatt teljesített áldozatos munkáját. Az itt összegyűlt bevétel jelképes átadóját ma tartották.

2021.09.15. 16:54

Kerékpárút átadó (Videó)

Kerékpárút átadó Elkészült a Posta utcai kerékpárút. A beruházás a Kovács Károly Városépítő Program keretében valósult meg 257 millió forintból. A 3,6 kilométer hosszú új szakasz a Kosztolányi utcától indul és egészen az ADA gyáráig tart.

2021.09.14. 19:45

Az év polgármestere (Videó)

Az év polgármestere Bár személy szerint ő vette át, az elismerés minden zalaegerszeginek szól. A pénteken Év Polgármestere címmel kitüntetett Balaicz Zoltán fogalmazott így az Arany Bárány Hotel télikertjében, ahol a város vezetői és tisztségviselői együtt ünnepeltek.

2021.09.14. 10:37

Felkerült a bokréta (Videó)

Felkerült a bokréta Felkerült a bokréta a Rheinmetall tankgyárra. A beruházás alapkövét decemberben, a tartóoszlopokat pedig márciusban helyezték el. Mostanra megépült a csarnok legmagasabb pontja is.

2021.09.10. 17:49

Letették az alapkövet (Video)

Letették az alapkövet Európa egyik legmodernebb vasúti-közúti konténerterminálját építi fel Zalaegerszegen a logisztikai iparág meghatározó szereplője, a Metrans cégcsoport. A beruházás ünnepélyes alapkőletételén részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki beszédében kiemelte: ez a fejlesztés egy nemzetközi logisztikai csomóponttá teszi Zalaegerszeget.

2021.09.10. 17:29

Balaicz Zoltán lett az év polgármestere (Video)

Balaicz Zoltán lett az év polgármestere Balaicz Zoltán kapta idén a Szféra által alapított „Év Polgármestere” díjat. Az országos internetes szavazás alapján odaítélt elismerést Szarvason, a Városi Polgármesterek Randevúján vehette át Zalaegerszeg polgármestere.

2021.09.10. 16:15

Ismét lesz Greentech (Video)

Ismét lesz Greentech Ismét megrendezik Zalaegerszegen a Greentech zöld energia- és fenntarthatóság szakkiállítást és konferenciát. A kétnapos rendezvénynek a ZalaZone Járműipari Tesztpálya ad otthont. A részletekről beharangozó sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak. Zalaegerszegen régóta jelen van a zöld gondolat – bocsátotta előre Bali Zoltán alpolgármester, aki elmondta: a megvalósult és folyamatban lévő beruházások mellett időről időre szerveznek olyan programokat, melyek ezt erősítik.

2021.09.10. 15:55

ZEGINFO (videó)

ZEGINFO Megtartotta ülését Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatának közgyűlése. Az ott született döntésekről Balaicz Zoltán polgármester a ZEGINFO-n számolt be az újságíróknak.

2021.09.09. 16:36

Jubileumot ünnepeltek (Videó)

Jubileumot ünnepeltek 15 éves a Zalaegerszegi Gondozási Központ Idősek Otthona. A jubileum alkalmából felelevenítették az elmúlt éveket. Az egykori József Attila Általános Iskola helyén működő intézmény lakói és dolgozói együtt ünnepelték a jeles alkalmat.

2021.09.08. 16:40

Készül a járda (Videó)

Készül a járda Elkezdődött a járdafelújítás az Arany János utcában, ahol a meglévő, rossz minőségű burkolatot teljesen felbontották. Helyére új aszfaltréteget húznak a szakemberek.

2021.09.08. 16:36

Szirénapróba

Tájékoztatjuk a zalaegerszegi lakosokat, hogy a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Zalaegerszegi Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai 2021. szeptember 8-án és szeptember 21-én ellenőrzik a motoros szirénák és a Hörmann-Rema riasztó-tájékoztató eszközök állapotát. Az ellenőrzés során hangos próbával győződnek meg az eszközök működőképességéről.

2021.09.06. 17:18

Felmér a KSH

Önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételt végez a Központi Statisztikai Hivatal 2021. június 29. és szeptember 29. között Zalaegerszegen, az OECD Felnőttek Képesség- és Kompetenciamérése Program (PIAAC) keretében.
A kikérdezés a 16 és 65 év közötti felnőtt lakosság munkavégzés és hétköznapi tevékenységek során használt készségeit és kompetenciáit, valamint ezek oktatásban és foglalkoztatásban való hasznosulását egyaránt vizsgálja. A mintavétel reprezentatív, a személyek kijelölése véletlenszerű.
Az adatgyűjtés 143 településen zajlik, a zalai megyeszékhelyen 25 személyt jelöltek ki. Az adatgyűjtés során a KSH megbízásából a Statek Kft. fényképes igazolvánnyal rendelkező kérdezői keresik fel a válaszadókat. A kérdezők az interjúkat az aktuális járványügyi előírásokat betartva bonyolítják le. A válaszadó minden sikeres interjút követően 5000 forint értékű ajándékutalványt kap. Részletek…

2021.07.02. 13:01

Forgalomkorlátozás várható

"A „Zalaegerszeg Alsóerdő komplex turisztikai fejlesztése” projekt keretében az Alsóerdei Sport- és Élménypark megközelítése, illetve a forgalombiztonság növelése érdekében forgalmi osztályozós csomópont és gyalogátkelőhely épül.

A munkálatok ideje alatt június 21-től előre láthatólag 6 hónap időtartamra az Alsóerdei u., Azáleás út és Aranyoslapi átkötő út kereszteződés közötti szakaszán forgalomkorlátozás várható.

Köszönjük a Tisztelt lakosság türelmét, megértését!"

2021.06.18. 12:03

Tájékoztató az adószámlák egyenlegeinek lekérdezéséről

Tájékoztató az adószámlák egyenlegeinek lekérdezéséről

Az E-önkormányzat portál elérhető az alábbi linken:

https://ohp.asp.lgov.hu

Az EGYENLEG LEKÉRDEZÉS szolgáltatás csak bejelentkezést követően érhető el. A szolgáltatás keretén belül lehetőség nyílik a saját és a képviselt adózó(k) Adószámla kivonatának lekérdezésére is.

 A lekérdezés előtt mindenképpen szükséges engedélyezni a böngészőben a felugró ablakok használatát, mert az egyenleg pdf formátumban felugró ablakként jelenik meg.

 Az adóigazgatási eljárás részletszabályairól szóló 465/2017. (XII. 28.) kormányrendelet 22. §. (2) bekezdése alapján 2019. január 1. napjától értesítő helyett elegendő az adószámla és a felszámított késedelmi pótlék elektronikus elérhetőségéről szóló tájékoztatást küldeni azoknak az adózóknak, akik bevallás benyújtására, illetve adatszolgáltatás teljesítésére elektronikus úton kötelezettek, vagy választásuk szerint elektronikusan nyújtották be bevallásukat.

2020.09.11. 09:05