Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Trianon 100

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt a trianoni békediktátum aláírásának 100 éves évfordulójára elékészült országzászló ünnepélyes avatására, 2020. június 4-én 16:30 órakor a Bajcsy-Zsilinszky térre.

2020.05.28. 17:52

Bértámogatói okiratot kaptak (Videó)

Bértámogatói okiratot kaptak Bértámogatói okiratot kapott két zalaegerszegi vállalkozás. Ezt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Vigh László országgyűlési képviselő adta át pénteken a Városházán. Országosan meghaladta a 10 ezret azoknak a cégeknek száma, akik éltek a kormány által nyújtott bértámogatási lehetőséggel.

2020.05.29. 19:01

Kutatás-fejlesztés és innováció (Videó)

Kutatás-fejlesztés és innováció

Több tízmillárd forint értékben indulnak kutatás-fejlesztési és innovációs pályázatok - jelentette be pénteken Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Zalaegerszegen. A gazdaságélénkítő lehetőségek a magyar kis- és középvállalkozások tevékenységét támogatják. A 145 milliárd forintos forrás felét idén új projektekre fordítják.

2020.05.29. 14:47

Környezetvédelmi program (Videó)

Környezetvédelmi program Beszámolót tartottak Zalaegerszeg környezetvédelmi programjáról a Városházán. Szó volt a megyeszékhely klímastratégiájáról, a cselekvési terv elkészítéséről, és a környezettudatos nevelésről. Gecse Péter alpolgármester kitért a megvalósult, valamint a jövőbeni tervekre.

2020.05.27. 17:27

Május 30-án nyit a Göcseji Falumúzeum

Pünkösd hétvégétől várja látogatóit a Göcseji Falumúzeum

Újranyitásra készül a zalaegerszegi Göcseji Falumúzeum. 2020. május 30-tól az ilyenkor megszokott nyári nyitva tartás szerint fogadja a vendégeket a skanzen, keddtől vasárnapig 10.00-18.00 óra között. Rendezvényeket biztosan nem tartanak augusztus közepéig, emellett a járványhelyzet miatt vannak olyan óvintézkedések, amelyek szabályait kérik betartani.

Május 30-tól nyit a Göcseji Falumúzeum - piktogram

Örömmel adjuk hírül, hogy Egerszeg Kártya elfogadóhellyé vált a Göcseji Falumúzeum, így a kártyával rendelkező zalaegerszegiek ezentúl kedvezményesen léphetnek be a skanzen területére.

2020.05.19. 17:17

Zalaegerszeg, Ady utca csapadékcsatorna átkötés

Zalaegerszeg MJV Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztálya tájékoztatja a lakosságot és a közlekedőket, hogy az Ady utca, Kisfaludy utca – Zsinagóga közötti szakaszán 2020. május 11. napjától, előreláthatólag május végéig tartó csapadékcsatorna építési munkálatok kez-dődnek.

A kivitelezés időtartama alatt az Ady utca érintett szakasza északi irányba, a Kazinczy tér felé egyirányúsításra kerül, a Zsinagóga melletti parkolóból a déli irányba történő kihajtás nem lesz lehetséges.

Kérjük a közlekedőket, hogy az érintett időszakban a megváltozott forgalmi rend szerint fokozott figyelemmel közlekedjenek.

A közlekedési nehézségekért szíves türelmüket és megértésüket kérjük!

Zalaegerszeg MJV Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály

2020.05.04. 16:14

Tisztelt vásárlóink és kereskedők!

Felhívjuk figyelmüket az új szabályozásokra melyek 2020. május 1-jei hatállyal (azaz első alkalommal május 2-án szombaton, mert pénteken az ünnepre való tekintettel zárva vagyunk) lépnek életbe a zalaegerszegi piacon:

2020.04.24. 10:44

ZALAEGERSZEGI PROGRAMAJÁNLÓ

ZALAEGERSZEGI PROGRAMAJÁNLÓ Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestereként sok szeretettel köszöntöm programajánló kiadványunk valamennyi Olvasóját. Immár több éves hagyomány, így idén sem maradhat el, hogy tartalmas összeállításunk segítségével végigkalauzoljuk Önöket 2020 legizgalmasabb, színvonalas időtöltést ígérő eseményein, ízelítőt nyújtva az előttünk álló hónapok megannyi nagyszerű, izgalmas programjából. Rendezvénykínálatunk az újévben is sokszínű, számos érdekességgel készülünk, hangulatos hétvégékre invitáljuk a Zalaegerszegieket és az Idelátogatókat.

2020.01.24. 09:41