Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Diákolimpiai aktivitási díjak (Videó)

Diákolimpiai aktivitási díjak Átadták a diákolimpiai aktivitási díjakat a Korona Szalonban rendezett eseményen. A Belügyminisztérium, illetve a Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére idén először az országos kitüntetések mellett a helyi intézmények, illetve az ott dolgozó pedagógusok kiemelkedő munkáját is elismerték.

2024.02.27. 17:53

Megújul a kertvárosi útszakasz

Zalaegerszegen, a Köztársaság u. 94-104. sz. társasház keleti oldalán az Építők útja burkolata az első kereszteződésig megújul a Kovács Károly Városépítő Program keretében.

A burkolat-felújítási munkák idején az Építők útjának ezen szakaszát munkanapokon napközben lezárják a forgalom elől. Az érintett útszakaszon ez idő alatt a parkolás nem megengedett.

Az Apáczai ÁMK telken belül lévő belső parkolójának megközelítése a kivitelezés teljes időtartama alatt biztosított.

A kivitelezési munkálatok előreláthatóan négy hetet vesznek igénybe, 2024. február 28. és 2024. március 30. között.

Kérjük és köszönjük a közlekedők szíves megértését és türelmét.


Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal

Polgármesteri Hivatal
Műszaki Osztály

2024.02.27. 09:23

Megemlékeztek (Videó)

Megemlékeztek a kommunizmus áldozatairól Megemlékeztek a kommunizmus áldozatairól a Korona Szalon nagytermében, ahol levetítették a Nemzeti Emlékezet Bizottságának kezdeményezésére készített Apáink földje című filmet. Az alkotás az 1948 és 1961 között történt eseményeket mutatja be. A városi rendezvényen Balaicz Zoltán polgármester mondott emlékező beszédet.

2024.02.26. 15:00

Fejlesztés (Videó)

Fejlesztés Felújítják a Petőfi köz parkolóhelyeit, illetve újakat létesítenek. A beruházás a Kovács Károly Városépítő Program részeként, az arányos városfejlesztés jegyében valósul meg. A bővítés a személygépkocsik növekvő száma miatt vált szükségessé.

2024.02.23. 17:11

Útburkolat javítása a Szívhegyi úton

Zalaegerszegen, a Szívhegyi út 31. számú ingatlan előtt az útburkolat beszakadt, megsüllyedt, a helyreállítási munkák 2024 február 28-án, szerdán, reggel 8 órakor kezdődnek. Az úthiba javítása, az alépítmény megerősítése a károsodás kiterjedéséből adódóan csak teljes útzár mellett végezhető. A bontás és az alépítményi munkák kivitelezése várhatóan 3 napot vesz igénybe, mely időszak alatt az érintett ingatlan(ok) előtt a személygépjármű forgalom nem biztosítható. A beruházás utolsó mozzanataként a javított szakasz aszfaltozása is megvalósul, mely már csak néhány órát vesz igénybe.  
Kérjük a Tisztelt lakosság és az érintett ingatlantulajdonosok, -használók türelmét és megértését a helyreállítási munkák idejére! Továbbá kérjük a szakaszt az említett 3 napban elkerülni szíveskedjenek!  

2024.02.23. 16:25

Társasházi ledcsereprogram (Videó)

Társasházi LED-csere program Elkezdődött az izzók kiosztása a társasházi LED-csere programban részt vevők számára. Az energiatakarékosságot célzó változtatásra az önkormányzat tavaly először a lakosság számára biztosított lehetőséget. Ma 30 közös képviselő érkezett a Keresztury VMK-ba, hogy az új égőket átvegyék.

2024.02.22. 14:18

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó) Február 15-én tartotta az év első közgyűlését Zalaegerszeg önkormányzata. A 30 napirendi pont közül a legfontosabb a 2024. évi költségvetés elfogadása volt. Erről és a további döntésekről tájékoztatta az Egerszegi Esték nézőit Balaicz Zoltán polgármester.

2024.02.20. 19:03

Szerződés (Videó)

Szerződés Aláírta hagyományos névadó szponzori szerződését a Zalaszám Informatika Kft. és a Zalaegerszegi Atlétikai Club. Ezt az együttműködést Immár 20. alkalommal újították meg. A felek közös célja, hogy a jövőben is minél több fiatallal ismertessék meg a sportágat.

2024.02.20. 16:41

Bővítés (Videó)

Bővítés Új épületszárnnyal bővül a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium. A 360 négyzetméteres, 3 szintes létesítmény 400 millió forintból valósul meg. A beruházást az intézmény fenntartója, a Notre Dame Rend finanszírozza, és várhatóan szeptember közepére lesz kész.

2024.02.19. 17:23

Tájékoztató

Tájékoztatjuk Zalaegerszeg város lakóit, hogy 2024. január 19-től elkezdődnek a Mérleg tér átépítésének kivitelezési munkái. Az építés ideje alatt a Vásárcsarnok környezetében, illetve a Budai Nagy Antal utcai parkolóban a gépjárművekkel történő parkolás korlátozva lesz. A megnövekedő forgalomra tekintettel, kérjük, a beruházás környékén közlekedjenek nagyobb körültekintéssel!
 
Kérjük és köszönjük a közlekedők szíves megértését és türelmét.
 
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal
 
Polgármesteri Hivatal
Műszaki Osztály

2024.01.18. 14:38

Legyél Te is Landoros!

A Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola szeretettel vár a beiskolázási programjaira!

2023.11.14. 14:24