Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Átadták a Hotel Willis-t (Videó)

Átadták a Hotel Willis-t Négycsillagos szállodává alakították az egykori Hotel Balatont Zalaegerszegen. Az egymilliárd forintos beruházás Willis Hotel néven nyílt meg. A belváros ikonikus épületén teljes belső és külső korszerűsítést végeztek. A szolgáltatási szektor megújítására az épülő járműipari tesztpálya és más egyéb befektetések miatt is szükség volt.

2020.09.18. 17:34

Megújul a Petőfi iskola (Videó)

Megújul a Petőfi iskola

Újabb oktatási intézmény energetikai rendszerét korszerűsítik a Területi és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával Zalaegerszegen. A Petőfi Sándor Magyar-Angol Két Tanítási nyelvű Általános Iskolában el is kezdődtek a munkálatok. A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be.

2020.09.18. 17:14

A klíma- és környezetvédelem jegyében (Videó)

A klíma- és környezetvédelem jegyében A fenntarthatóság és a zöld energia jegyében tartanak konferenciát és kiállítást Zalaegerszegen. A GreenTech nevű programon szó lesz az iparról, a megújuló energiáról, az elektro-mobilitásról, valamint a hulladékkezelés és víztisztítás szakterületeiről. A Keresztury Városi Művelődési Központban rendezett program mindenki számára díjmentes és nyitott.

2020.09.18. 16:40

Forgalomkorlátozás

A Zalaegerszegen, a Báthori István utca 12. számú ingatlan előtt 2020. szeptember 21-től járda és buszmegállósziget felújítási munkák kezdődnek. A kivitelezés ideje alatt a helyi járatú buszközlekedés korlátozásmentes használatát ideiglenes le és felszállóhely biztosítja. A munkák ideje alatt az érintett szakaszon a gyalogos forgalom a páratlan oldali járdára korlátozódik, illetve a Wlassics Gyula utcai oldalon a déli járda biztosítja ugyanezt. A kivitelezési munka előreláthatóan másfél hetet vesz igénybe.

Kérjük a tisztelt lakosság megértését és türelmét az elkövetkező időszakban!

2020.09.17. 16:04

Közlemény a Díszteremben tartandó házasságkötési szertartás megtartásához kapcsolódó intézkedésekről

A tömeges megbetegedést okozó humánjárvány terjedésének megelőzése érdekében Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Dísztermében (Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3-5.; továbbiakban: házasságkötő terem) a polgári házasságkötési szertartás rendje az alábbiak szerint kerül meghatározására:

2020.09.17. 15:58

Konferenciát tartottak (Videó)

Konferenciát tartottak Tudományos konferenciát és könyvbemutatót tartottak az önkormányzat dísztermében. A 47. honvédzászlóalj emlékezete című rendezvényt a Településfejlesztési Operatív Program segítségével valósították meg. A projekttel a helyi közösség összetartozás tudatát kívánják erősíteni Zalaegerszegen.

2020.09.16. 15:30

Avatás (Videó)

Avatás Kresz parkot adtak át a Zalaegerszegi Landorhegyi Óvoda Űrhajós utcai tagóvodájában. A 4,5 millió forintos beruházás a Zalaegerszegi Lokálpatrióta Klub és a Zrinszki Alapítvány támogatásával valósult meg.

2020.09.15. 17:19

Elmaradnak a fogadóórák

Zalaegerszeg MJV Polgármesteri Hivatala tájékoztatja a lakosságot, hogy a járványügyi készültségre való tekintettel, 2020 szeptember 14-től, bizonytalan időre a polgármesteri, alpolgármesteri, főjegyzői és aljegyzői fogadóórák elmaradnak.

Megértésüket köszönjük!

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

2020.09.11. 16:13

Részleges útlezárás a Göcseji úton

"A Modern Városok Program keretében megvalósuló Városi Uszodafejlesztés kivitelezési munkálataival összefüggésben részleges útlezárásra kerül sor 2020. szeptember 29. és 30. napokon a toronydaru bontási munkáihoz kapcsolódóan. A részleges útlezárás a Göcseji út uszoda előtti szakaszának forgalmát érinti, amely során egy forgalmi sáv szakaszosan megszűnik, az autóbusz megállóhely pedig áthelyezésre kerül -tömbön belül- a Kórház irányába.

Az Önkormányzat a munkavégzés okozta kellemetlenségekért - amely a Városi Uszodafejlesztés mielőbbi megvalósítása érdekében történik- a lakosság türelmét és megértését kéri."

2020.09.11. 12:38

Tájékoztató az adószámlák egyenlegeinek lekérdezéséről

Tájékoztató az adószámlák egyenlegeinek lekérdezéséről

Az E-önkormányzat portál elérhető az alábbi linken:

https://ohp.asp.lgov.hu

Az EGYENLEG LEKÉRDEZÉS szolgáltatás csak bejelentkezést követően érhető el. A szolgáltatás keretén belül lehetőség nyílik a saját és a képviselt adózó(k) Adószámla kivonatának lekérdezésére is.

 A lekérdezés előtt mindenképpen szükséges engedélyezni a böngészőben a felugró ablakok használatát, mert az egyenleg pdf formátumban felugró ablakként jelenik meg.

 Az adóigazgatási eljárás részletszabályairól szóló 465/2017. (XII. 28.) kormányrendelet 22. §. (2) bekezdése alapján 2019. január 1. napjától értesítő helyett elegendő az adószámla és a felszámított késedelmi pótlék elektronikus elérhetőségéről szóló tájékoztatást küldeni azoknak az adózóknak, akik bevallás benyújtására, illetve adatszolgáltatás teljesítésére elektronikus úton kötelezettek, vagy választásuk szerint elektronikusan nyújtották be bevallásukat.

Egyenleg lekérdezés - az Adószámla kivonatok tartalma

Az Adószámla kivonatok fejrészében megjelenik az önkormányzat neve címe, a készítés időpontja, a könyvelési azonosító (vagy mutatószám), az adóazonosító, és az időszak megjelölése, amelyről a kivonat készült.

A kivonaton adószámlánkénti bontásban szerepel

  • · a számla fejlécében az adónem megnevezése és a pénzforgalmi számla száma
  • · az adófizetési kötelezettséget megalapozó bevallások, adatbejelentések fontosabb adatai önadózásos adónemek esetén a tárgyidőszaki bevallások közt láthatók a korábbi éveket érintő, de tárgyévben beérkezett bevallások is a bevallás sorok elején * jelzi, hogy az adott bevallás/adatbejelentés az utolsó állapot
  • · pénzforgalmi és könyvelési tételeket és ezek egyenlege alapján a Számla egyenlege, a túlfizetés összege vagy a fizetendő összege az esedékesség időpontja szerinti bontásban
  • · a számla befizető azonosítója

Az egyszerűsített formátumú Adószámla kivonat időszakonkénti összesítésben tartalmazza azokat a tételeket, amelyek könyvelése, befizetése vagy visszatérítése már ténylegesen realizálódott.

A részletes formátumú Adószámla kivonaton tételesen megjelennek az adott év könyvelési és pénzforgalmi tételei, továbbá láthatók rajta a véglegesítés alatt álló és 25 rendezetlen utalás analitika tételek is, amelyek a túlfizetések rendezéséhez (visszafizetés, átvezetés) kapcsolódnak.

További információk az alábbi linken érhetők el:

Elektronikus ügyintézés az E-önkormányzat portálon ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ >>>

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város
Polgármesteri Hivatal Adóosztálya

2020.09.11. 09:05

Tájékoztató a 2020. évi helyi iparűzési adóelőleg bevallásáról

Tájékoztató a 2020. évi helyi iparűzési adóelőleg bevallásáról

Felhívjuk azon adózóink figyelmét, akik még nem nyújtották be 2019. évi helyi iparűzési adóbevallásukat, hogy a 2020. szeptember 15-én esedékes adóelőleget a bevallással egyidejűleg a bevallás VIII. számú blokkjában az alábbiak szerint kell bevallani:

a) ha a bevallás 2020.09.15-ig benyújtásra kerül, akkor a 09.15-én esedékes adóelőleget az előlegszámítási szabálynak megfelelően kell megállapítani.

b) ha a bevallás 2020.09.15. után kerül benyújtásra, akkor a 09.15-én esedékes adóelőleg összege azonos az előző (2018-as adóévre benyújtott) bevallásban 2020.03.15-ére bevallott előleg összegével.

Az adóelőleg mérséklés lehetősége továbbra is biztosított, azonban fontos, hogy az előlegmérséklési kérelem továbbra is csak szeptember 15-ig nyújtható be adóhatóságunkhoz.

2020.09.08. 16:16

ZALAEGERSZEGI PROGRAMAJÁNLÓ

ZALAEGERSZEGI PROGRAMAJÁNLÓ Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestereként sok szeretettel köszöntöm programajánló kiadványunk valamennyi Olvasóját. Immár több éves hagyomány, így idén sem maradhat el, hogy tartalmas összeállításunk segítségével végigkalauzoljuk Önöket 2020 legizgalmasabb, színvonalas időtöltést ígérő eseményein, ízelítőt nyújtva az előttünk álló hónapok megannyi nagyszerű, izgalmas programjából. Rendezvénykínálatunk az újévben is sokszínű, számos érdekességgel készülünk, hangulatos hétvégékre invitáljuk a Zalaegerszegieket és az Idelátogatókat.

2020.01.24. 09:41