keresés a weboldalon

Alsóerdei Sport- és Élménypark

Zalaegerszeg címer
IntézményekSportlétesítmények

Alsóerdei Sport- és Élménypark

Több, mint 3 hektárnyi területen zöld környezetben terül el az Alsóerdei Sport- és Élménypark, ahova minden kikapcsolódni és sportolni vágyó helyi és nem helyi lakosnak van lehetősége kipróbálni a park adta lehetőségeket. A komplexummal a megálmodóknak az volt a célja, hogy egy különleges, több generáció számára is élményt kínáló fejlesztés valósuljon meg, ahol kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a számukra megfelelő kikapcsolódási formát.

A kalandparkban lehetőség van falmászásra, felkészülhetnek az ide ellátogatók a síelésre oktató segítségével a sípályán, kosarazásra, focizásra vagy kézilabdázásra. A hagyományos sportolási lehetőségeken kívül egy szabadtéri edzőpark is várja az érdeklődőket. A szülők megtaníthatják gyermekeik száméra a KRESZ-pályán a biztonságos közlekedés alapjait is. A nem szabadtéri sportolók igényeit is felmérve kialakításra került egy virtuális játszótér is, ahol a VR szemüvegeknek köszönhetően új világokat fedezhetnek fel, vagy akár a síszimulátornak köszönhetően évszaktól függetlenül síelhetnek. A kalandpark nyújtotta lehetőségek részben ingyenesen vehetők igénybe, részben pedig a feltüntetett díjazás megfizetésével. Az aktuális használati díjakról a helyszínen, illetve a honlapon tájékozódhatnak.

A kalandpark látogatóit egy közel 100 parkolóhelyes parkoló várja (belső parkoló: 80 parkolóhely, külső parkoló: 15 parkolóhely).

A sportolás közben megéhezőket, megszomjazókat széles kínálattal várja a park büféje.

A kalandpark részen a látogatók kipróbálhatják magukat a kötélpályán, a csúszópályán és a mászófalon.
Az oktató sípályája 1500 négyzetméteren várja a síelni vágyókat. 4 éves kortól oktató segítségével is várják a vendégeket.
A játszópark összesen 700 négyzetméter alapterületű ütéscsillapító burkolattal rendelkező terület, ahol a kis vendégek szabadon választhatnak a mókuskerék, faltörőkos hinta, földbe süllyesztett trambulin és hinták közül. A játszópark használatát 4-14 év közötti gyermekeknek ajánlják.
A KRESZ-pályán a gyermekek játszva sajátíthatják el a közlekedési szabályok ismeretét. Működő lámpák, zebrák, parkolók, körforgalom és burkolati felfestések segítik a helyzetek bemutatását. A helyszínen gokartok és biciklik is kölcsönözhetők.
A virtuális játéktéren a VR szemüvegek segítségével rengeteg alternatív világot ismerhetnek meg az érdeklődők. Képzett instruktorok segítenek az ott eltöltött idő alatt.
A magas minőségű és jól felszerelt kültéri sportpályák lehetőséget nyújtanak focizásra, kosárlabdázásra vagy akár kézilabdázásra.
A szabadtéri edzőparkban a mozgásra vágyók különböző lehetőségek közül választhatnak : mászókötél, ferde pad, függőleges és vízszintes létra, párhuzamos és ferde korlátok, nyújtótornyok, tripla twister, dupla sítréner, szimpla lépcsőző, elliptikus tréner.
A kalandparkban lehetőség van meetingek, tárgyalások, oktatások vagy előadások megtartására is, hiszen technikailag jól felszerelt termek várják az érdeklődőket.

 

 


Kapcsolat

Tulajdonos: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata
Üzemeltető: Zalaegerszegi Élménypark Kft.

Elérhetőségek:
Cím: 8900 Zalaegerszeg, Alsóerdei út 0116/1 Hrsz.
Telefon: +36-70/566-5114
E-mail: info@asep.hu; marketing@asep.hu

Honlap: asep.hu

Tartalom megosztása: