keresés a weboldalon

Tízéves az Öveges ÁMK

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tízéves az Öveges ÁMK

2008 szeptember 30 - kedd
Tíz évvel ezelőtt, amikor az andráshidai iskola ámk-vá avanzsált, a gyermekek oktatása mellett felvállalta a településrész kulturális igényeinek a kiszolgálását is. A város többi ámk-jához hasonlóan modern „olvasóegyletként” látja el a közművelődési funkciókat, miközben saját, házon belüli közösségeket is teremt.

Az elvárások az idők során egyre nőttek, ezek minél magasabb szintű kiszolgálásáért többek között az épület is állandóan alakul, megújul – hangzott el az intézmény jubileumi ünnepségén, ahol a köszöntők és a kulturális bemutató mellett első ízben adtak át emlékérmet a kiváló munkát végző diákoknak, illetve a sokrétűséget segítő több funkciós tánctermet és az átépített kézműves műhelyt avatták.

A köszöntők sorát dr. Gyimesi Endre polgármester kezdte, aki az ünnepelt tíz év XIX: századig visszanyúló előzményeit méltatta. Felidézve az egykori, a híd melletti legutolsó házban kezdődő oktatást a mai óvoda épültén, az Öveges iskolán át, a jelenlegi komplex lehetőségeket nyújtó ámk-ig. Az eredményes munkát oklevéllel méltatta. Gyutai Csaba alpolgármester az elődök és a jelenlegi pedagógusok munkáját emelte ki, melynek támogatására az alpolgármesteri keretből ajánlott fel 100 ezer forintot.

Domján István igazgató az előbbiek mellett szólt még az áldozatkész szülőkről, akik az iskola mellé állnak. A jubileum kapcsán, a tanulói munka elismerésére alapították az Öveges-emlékérmet, melyet csak azon évben adnak majd át, amikor lesz erre méltó diák. Az idén mindjárt kettő ilyennel is büszkélkedhetnek, Gazsi Zsófia és Péter Bence személyében.

A kulturális műsorban kicsik – nagyok és még a felnőttek is színre léptek. Ezt követően került sor a művészeti termek avatására.

Tartalom megosztása: