keresés a weboldalon

Sziporka története

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sziporka története

2013 október 07 - hétfő
Egyszer volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, élt egy tündér, Sziporka. Arról álmodozott, hogy rátaláljon az igaz szerelem.

Azonban nagy vihar kerekedett. Az egyik villám belecsapott a hajóba. A nagy rázkódástól a herceg beleesett a tengerbe, és eszméletét vesztette. Sziporka azonnal odarepült, majd kihúzta a vízből a hajótöröttet. A parton a leány tündérporral hintette be a fiú testét, hogy felébredjen. Míg őt nézte, teljesen elámult. Megtetszett neki az ifjú. Egy pillanat alatt belehabarodott. Hirtelen óriási könnyeket hullatott. Ez az ember soha nem lehet az övé. Ekkor felébredt a herceg. Meglátta a tündért. Szépnek találta. Azonnal egymásba szerettek. Mikor a szülők ezt megtudták, iszonyú haragra gerjedtek. Nem engedélyezték szerelmüket, mert Sziporka már el volt jegyezve, és ő tündérek országában élt. 

 
 
– Egy feltétellel mégis egymáséi lehettek! Mind a ketten hozzátok el a nektek legkedvesebbet a világon, ami a szeretetet jelképezi. Kaptok 3 évet.
 
A pár elindult a feladat teljesítésére… 3 évvel később visszatértek egy kisfiúval. 
 
Megkérdezték tőlük:
 
– Mi a ti legdrágább kincsetek?
 
-A mi legdrágább kincsünk ez a gyermek, aki a miénk. Szerintünk a mi szerelmünket ő jelképezi a legigazabb, legkedvesebb módon.
 
Mindenki elámult. Belátták, hogy náluk szeretetre méltóbb nincs senki a Földön. Pár nap múlva Sziporka és Eric herceg összeházasodtak. Remélhetőleg máig is élnek, s meg nem haltak.
 
 
Tóth  Bianka (7.b)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: