keresés a weboldalon

Őszi túra pontról pontra

Zalaegerszeg címer
Hírek

Őszi túra pontról pontra

2013 október 20 - vasárnap
2013. szeptember 6-án napsütötte reggel köszöntött ránk. Az őszi túra programjaként nekünk gimiseknek a Parkerdőbe vezetett az utunk, ahol tájfutást rendeztek számunkra. Kilenc óra tájban értünk a gyülekezőhelyre, a Parkerdő szélére. A kis játszótéren mindannyian izgatottan vártuk a ránk váró feladatot. Egy kis pihenő után tapasztalt tájfutó eligazítást tartott nekünk a térkép használatról és a megkeresésre váró pontokról.

 
Az indulókat kettes csoportokba osztották és kezdődhetett a verseny. Mi egy kissé lemaradva a mezőny végén indultunk. A térképet tanulmányozva haladtunk pontról pontra. Szerencsére mindketten szeretjük a társasjátékokat és a logikai feladatokat, így nem okozott nehézségeket kiigazodni a térképen. Könnyen megtaláltuk a kijelölt pontokat. Mialatt a tíz pontot kerestük, bejártuk az egész parkot. Ez a tájfutás vagy inkább „tájbarangolás” egész délelőttöt betöltő kellemes kikapcsolódássá vált. Jól esett sétálni a kora őszi színekben pompázó erdőben.
 
 
Nemcsak a látvány volt lenyűgöző, hanem a nap is kellemesen sütött, és a madarak vígan üdvözöltek bennünket. Szerencsésen rátaláltunk az utolsó, azaz a 10. pontra, és indultunk vissza a kis játszótérre, ahonnan a versenyt elindították. Éppen egy tisztáson vágtunk át, mikor megláttuk, hogy a célnál még egy versenytársunk sincs ott. Mi lennénk az elsők? Nagyon meglepődtünk, hiszen egyáltalán nem gondoltuk, hogy mi leszünk a leggyorsabbak. A tanárok tapssal fogadtak minket. Elismerő mosolyok és tekintetek mindenütt. Ez volt a legjobb része a versenynek. Hamarosan érkeztek a többiek is. Az első három helyezett csapatról csoportkép is készült, amin büszkén mosolyogtunk másik két osztálytársunkkal együtt, ugyanis a 11.a osztályos tanulók érték el a második helyezést is.
 
 
Úgy gondoljuk, ez a nap emlékezetes és remek kezdete volt az idei tanévnek.
 
Hári Zsófia, Hetesi Dalma 11.a
Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI

Tartalom megosztása: