keresés a weboldalon

Kerékpártábor a Balaton körül

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kerékpártábor a Balaton körül

2013 október 20 - vasárnap
Kerékpártábor! A hír hallatán rögtön jelentkeztem, a már ötödik alkalommal megrendezésre kerülő ötnapos táborra. A 2013 júliusában tartandó tábort az Ady iskola alsó tagozatos tanítói, Csizmazia Ibolya és Dúczné Bánhegyi Orsolya az idén a Balaton köré szervezték.

A kirándulás első napján mindenki izgatottan érkezett meg a zalaegerszegi buszpályaudvarra, ahonnan a kora reggeli órákban indultunk el Keszthelyre, táborunk megkezdésének helyszínére.
 
Kerékpárjainkat teherautó szállította az indulóponthoz, így érkezéskor gyors biciklipakolás után kezdetét vette a tábor 30 fővel.
 
 
A hét első felében a Balaton északi partján haladtunk, így az első nap meg kellett küzdenünk a badacsonyi emelkedőkkel és a meleg nyári idővel, de lelkesedésünk nem hagyott alább, hisz a pihenőkben várt minket Misi bácsi hűsítő vízzel és energiát adó szőlőcukorkákkal. 
 
 
Aznap este laktató vacsora után a Révfülöp Szállóban hamar nyugovóra tértünk. Másnap reggel kipihenten ébredve, finom reggelit követően nyeregbe pattantunk és a Balaton északi partjánál haladva értünk el Balatonfüredig, ahol a következő szállásunk volt. Füreden vacsora előtt még jutott idő egy kis strandolásra is. A hosszú nap után azonban korán nyugovóra tértünk.
 
 
Harmadik nap reggelére mindenkit megszállt a kerékpártábor „szelleme”, így mindannyian lelkesen kezdtük meg a 60 kilométeres távot. A nap során a Balaton mentén található löszfal meghódítása okozta a legnagyobb akadályt, de kisebb szenvedések árán sikerült teljesítenünk a távot, sőt a Balaton festői szépségű tája kárpótolt minket. Este Siófokon, a szállásunk melletti strandon mindenki kedvére lubickolhatott a Balaton kellemes vízében, és hűsítő dinnyézés közepette pihenhette ki a nap fáradalmait. Csütörtökön már kora délután a balatonszemesi strandon voltunk.
 
 
Az utolsó nap reggelén elindultunk Balatonmáriafürdőre, ahol finom ebéd után az egész délután a  strandolásról szólt. A kora esti órákban indultunk vissza Keszthelyre.
 
Este 8 órakor mindenki remek hangulatban,bár kissé fáradtan  szállt fel a zalaegerszegi buszra. 
 
Elmondhatom, hogy sikerekben és élményekben gazdag tábort tudhattunk magunk mögött.
 
 
Csak ajánlani tudom ezt a tábort, hisz eddig minden egyes alkalommal csodás környezetben kerékpározva ismerhettük meg hazánk szebbnél szebb tájait, leghűségesebb kísérőnk a nagyszerű hangulat volt.
 
Salamon Lilla
9.a
Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI

Tartalom megosztása: