keresés a weboldalon

Szalafőn jártunk

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szalafőn jártunk

2013 november 07 - csütörtök
Már az egész osztály nagyon várta az osztálykirándulást. Végre elérkezett a hétfői nap. Az időjárás nem igazán kedvezett nekünk. Az eget szürke felhők borították és az eső megállás nélkül esett. Az első négy órát az iskolában töltöttük, majd háromnegyed egykor találkoztunk a vasútállomáson.

Egy órakor indult a vonat, amelyen 45 percet utaztunk, amikor már meg is érkeztünk Őriszentpéterre. Onnan autóval az Őrségi Nemzeti Park helyi irodájába vittek minket. Ott meghallgattunk egy előadást a Nemzeti Parkról, ezután Szalafőre mentünk, a szálláshelyünkre. Kiválasztottuk a szobákat, majd Lukács Sanyi bácsival énekeltünk egyet.

Egy óra elteltével elvittek bennünket a szalafői falumúzeumba. Bár az eső esett, mi mégis nagyon jól éreztük magunkat, főleg visszafelé, amikor gyalog tettük meg a közel 3 kilométeres utat. Mikor visszaértünk, kaptunk vacsorát. Ezután szabad program volt. Nyolc körül Csutakkal, a kutyussal elindultunk az erdőbe szarvasbőgést hallgatni és gombászni. Az eső még mindig esett, de minket ez egyáltalán nem zavart. A séta egy kicsit félelmetes volt, mert alig láttunk és lámpát sem használhattunk. A végén Csutak és pár osztálytársam zseblámpával bementek az erdőbe gombát szedni. Fél egy körül mentünk aludni.

Másnap reggel már kedvezett nekünk az idő. Megreggeliztünk és egyedül kellett megtalálnunk a tökmagsajtolót. Ott megmutatták azt, hogy hogyan készül a tökmagolaj. Később ezt meg is kóstolhattuk. Ezután íjászkodtunk a focipályán. Majd egy pálinkafőzdébe mentünk, ahol beavattak minket a pálinkafőzés rejtelmeibe. Amikor visszamentünk a szállásunkra ettünk egy finom ebédet. Délután az osztálykirándulásunk utolsó állomására, a tekepályára érkeztünk. Ezután sajnos elérkezett a hazaindulás ideje, ami azért is volt nagyon fájó, mert ez volt az utolsó osztálykirándulásunk, hiszen nyolcadikosok vagyunk. Szerencsére nagyon emlékezetes két napot töltöttünk együtt, így mindig örömmel fogunk visszagondolni rá.

Csordás Andrea, Hadnagy Petra 8.a
Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Petőfi Sándor Székhelyiskola

Tartalom megosztása: