keresés a weboldalon

Szent Gellért napja

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szent Gellért napja

2013 november 11 - hétfő
A Mindszenty iskola tanulói ismét részt vettek a szokásos évi Szent Gellért napi zarándoklatukon. Céljuk ezúttal a bazitai Tv-torony volt.

A gimnáziumi osztályok nem egyszerre indultak el, ahogy az elmúlt pár évben szoktak, hanem egymás után 5-10 perccel, mivel rövid kis túrájuk során négy állomás is volt, ahol különböző feladatokkal várták a tanulókat. Az első osztály olyan 8 óra körül kezdte meg az előre meghatározott utat.

Az állomások viszonylag egymástól egyenlő távolságra voltak. Az első helyen 4 képet és két szöveget kellett időre összerakni, mert csak így kaphatta meg egy-egy osztály a maximális pontszámot. Itt sokan „elbuktak”. A második állomáson már könnyebb dolguk volt a diákoknak, mert 3 rövid bibliai idézetből kellett 1-1 tárgyi tévedést észrevenni, és megmondani a helyet választ. A harmadik helyen az eddigiektől eltérően, ügyességi feladat volt. Sőt a tanulók itt két nagyon hasonló feladat közül választhattak is: meghatározott távolságból el kellett találni egy képet a fán kaviccsal, vagy pedig egy bizonyos távból át kellett dobni a labdát egy hullahopp karikán. Valószínűleg minden osztály a másodikat választhatta. A negyedik és egyben utolsó állomáson „Mi bennük az azonos?”-címszóval fel voltak sorolva szavak, települések és egyéb dolgok. A diákoknak pedig ki kellett találni, hogy mi kötődik azokhoz.

E feladat végeztével már csak a Tv-torony volt hátra. Ott egy rövid kis gitáros misével zárták le kirándulást, és immáron lelkileg feltöltődve indultak vissza a városba.

Összegzésként elmondható, hogy a diákok lelkesen vettek részt ezen a kis kiruccanáson. Örültek, hogyha csak pár órára is, de elszakadhattak az iskolapadtól, a tanulástól. Kihasználva a jó időt, élvezhették az őszi napsütést és egymás társaságát is.

Dávid Andrea (12.b)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: