keresés a weboldalon

Szeretek kosárlabdázni

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szeretek kosárlabdázni

2013 december 10 - kedd
Iskola után mindig az az első, hogy sietek edzésre, nehogy elkéssek. Az edzések általában bő másfél órások, és heti öt van belőlük.

Októberben kezdődik el mindig a bajnokság, azt követi az elődöntő, így még hétvégén is meccsek vannak. Az elődöntő öt meccsből áll. A és B csoportokban zajlanak a mérkőzések, az első két csapat fog bekerülni az országos döntőbe.

Ott már a ZTE utánpótlás A és B csapatában akár játékoscserék is lehetnek, de csak mielőtt még elkezdődik a verseny. A meccsek helyszíne folyton változó, általában azon a helyen van, ahol mind a három egymás ellen küzdő csapatnak a legmegfelelőbb. Egy csapatban akár húsz fő is edzhet, de mérkőzésre csak maximum tizenkettő játékost lehet vinni, akikből minden negyedben öt lehet a pályán. Az a jó, ha legalább minden negyedben van egy cserejátékos, mert az utána következő negyedben a másik hat embernek kell jönnie, akik közül valaki a csere. Egy meccs négy negyedre tagolódik, melyek nyolc vagy tíz percesek. Ha mérkőzés végén döntetlen az állas, akkor három perc hosszabbítás következik.

Én azért szeretem nagyon a kosarat, mert főleg a csapatjátékról szól.

Lóránt Ákos (7.b)
Mindszenty József Általános iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: