keresés a weboldalon

Bizalommal ajánlva

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bizalommal ajánlva

2014 január 13 - hétfő
A Mindszenty iskolába járni áldás és ajándék. Ezt a megállapítást nem csupán az iskola szellemisége vagy jól működő közössége támasztja alá, hanem még megannyi kisebb-nagyobb tényező, amely a gimnáziumi éveinket a lehető legemlékezetesebbé teszi.

A Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium végzős diákjaiként számos érvet tudnánk felsorakoztatni iskolánk mellett, amelyek reméljük, segítséget nyújtanak majd a pályaválasztás előtt álló nyolcadikos tanulóknak.

A legfontosabbakat kiemelve először az iskolánk lelkületét és szellemiségét említenénk. A térség egyedüli egyházi gimnáziumához méltóan az iskola nemcsak a követelményrendszer által előírt tananyagot, hanem olyan értékeket és morálokat is közvetít diákjai felé, amelyek a mai, rohanó társadalmunkban sajnos egyre kisebb hangsúlyt és figyelmet kapnak. A hittanórák mellett közös szentmisék, gyónási lehetőség és különböző lelki- és közösségi programok is segítik az ide járó fiatalok hitének elmélyülését és megerősödését.

A lelki élettel párhuzamosan a közösségi élet is nagyon fontos szerepet játszik intézményünk életében. Minden ember, s így minden fiatal is elfogadásra vágyik, s arra, hogy egy biztos közösség tagja lehessen, amely segíti és támogatja őt. A Mindszenty Gimnázium nem csupán egy oktatási intézmény, hanem egy igazi közösség, melynek mind a diákok, mind a tanárok egyenrangú tagjai. Ahol az osztályok ellenségeskedés és versengés helyett összetartanak, ahol a diákok önzetlenül segítik társaikat akár tanulmányi-, akár személyes problémáikban, és ahol a tanárok nem csupán színvonalas oktatók, hanem igazi pedagógusok és tanácsadók, akikhez a tanulók teljes bizalommal fordulhatnak bármilyen jellegű kérdésükkel.

Gimnáziumunk a francia Notre Dame Rend fenntartósága alá tartozik, amely megalapozza iskolánk külföldi kapcsolatait a rend francia- és más európai országokban működő intézményeivel. A közel egy évtizede működő cserekapcsolat például lehetőséget biztosít az iskola francia tagozatán tanuló tehetséges diákoknak 2-3 hónapos ösztöndíj elnyeréséhez, illetve megannyi külföldi kiránduláshoz, melyek által a résztvevő tanulók személyes élményeik és tapasztalataik által bővíthetik tudásukat és látókörüket.

Azonban intézményünk nem csak a színvonalas francia tagozattal büszkélkedhet. Az idegen nyelvek tanulásának és magas fokon való művelésének fontosságát ma már senki sem tagadhatja, így az egyre inkább globalizálódó világunk elvárásainak megfelelően a Mindszenty Gimnázium is nagy hangsúlyt fektet az idegen nyelvi képzésre. A francia mellett angol és német tagozatok is működnek iskolánkban, ahol a diákok kezdő vagy haladó szintről mélyíthetik el nyelvi tudásukat.

Ugyanakkor egy olyan társadalomban, ahol a számítógépek egyre nagyobb szerepet kapnak, elengedhetetlen a magas fokú informatika-oktatás, így a nyelvi tagozatok mellett gimnáziumunkban informatika tagozat is működik, lépést tartva világunk fokozódó elvárásaival.

Összefoglalva tehát azt mondhatjuk, hogy a Mindszenty Gimnázium az általános tanulmányi követelményrendszer mellett egy olyan értékrendet is biztosít diákjai számára, amelynek a tanulók hatalmas hasznát veszik a későbbiekben a modernizálódó világunkban. Az itt eltöltött évek megannyi élménnyel gazdagítanak bennünket, amelyek az iskola kapuját átlépve is elkísérnek majd bennünket, és amelyeket szívünkben őrizhetünk egész életünkben, hogy azok felidézése beragyogja majd szürke napjainkat.

A Mindszentybe járni valóban áldás és ajándék.

Pahocsa Júlia & Farkas Viktória (13.a)  
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: