keresés a weboldalon

Kedvenc zenekarom, az Örökség

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kedvenc zenekarom, az Örökség

2014 március 14 - péntek
A Magyar Örökség Díjas Kormorán zenekar tagjai 2011 januárjában létrehoztak egy új formációt, amelynek neve: ÖRÖKSÉG.

Repertoárjuk a Kormorán nagy sikerű dalaira, az általuk jegyzett régen hallott slágerekre – amit az elmúlt években a közönség megszeretett – valamint az új szerzeményeikre épül. Járják tovább az útjukat és éneklik a dalaikat. Továbbviszik azt az örökséget, ami a tarsolyukban összegyűlt, megőrizve a Kormorán elmúlt években felvállalt eszmeiségét, megkedvelt hangzásvilágát, kiegészítve a saját gondolataikkal és zenei ötleteikkel.

„Szeretünk zenélni a zene öröméért, énekelni azért, hogy a szívünkben, lelkünkben megszülető gondolatokat üzenetként nyújthassuk át a közönségnek. Tesszük ezt azért, hogy az emberek jól érezzék magukat, feltöltődjenek a zene hangjaival, energiájával és az előadók szeretetével, odaadásával.”

Az Örökség zenekar tagjai: Géczi Erika, Tóth Reni, Mr. Basary, Nagy László, Szabó Miklós, Gulyás Ferenc, Horváth Károly és Kovács Marci. Érdességképpen: Géczi Erika kajak-kenu világbajnok volt 1986-ban, Montrealban; Gulyás Feri 2012 óta a Magyar Lovagrend tagja; Kovács Marci 2013-ban elnyerte a Junior Prima Primissima Díját; Horváth Karcsi pedig zalaegerszegi származású.

Megzenésítették többek közt Wass Albert: Záróvers című művét:

http://www.youtube.com/watch?v=rWKDUaX0Egk

Ha elnyerte a tetszésedet, akkor itt több videót találsz róluk:

http://www.youtube.com/user/OroksegTV2012/videos

Inkovics Rebeka (13.a)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: