keresés a weboldalon

Kedvenc olvasmányom – A kalózhercegnő

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kedvenc olvasmányom – A kalózhercegnő

2014 március 25 - kedd
A kedvenc olvasmányom A kalózhercegnő című regény. A szerzője Kai Meyer német író, újságíró és forgatókönyvíró. Ez a könyv az első része egy háromkötetes történetnek, amely „A hullámok gyermekei” nevet viseli.

A történet középpontjában egy fiatal lány, Jolly áll. Egy átlagos tinilánynak tűnik, ám egy különleges képességgel rendelkezik: tud a vízen járni. Őt és a hozzá hasonlókat sillének nevezik az emberek. Egykor sokan éltek, de a többségüket megölték az emberek.  Jolly azt hiszi, hogy már csak ő él egyedül a sillék közül.

A lány egy kalózbandával járja a világot, mert a kapitány gyerekkorában megvette őt egy rabszolgapiacon. Jolly szereti a kalózokat, és a kalózok is szeretik őt, de már a történet elején tragédia következik be. A hajójukat megtámadják, de legyőzik az ellenséget, és elfoglalják a másik hajót. Viszont a vitorlákban pókok vannak elrejtve, amik majdnem a lány halálát okozzák. Mindenki meghal, csak Jollynak sikerül megmenekülnie, de őt is megcsípi egy pók, és ájult állapotban van napokig.

Amikor felébred, egy házban találja magát. Kiderül, hogy egy szigetre vetődött, és az ott élő család fogadta be. A családot hárman alkotják: egy anyuka, egy apuka és egy fiú, Munk, aki szintén tud a vízen járni. Jolly és Munk összebarátkoznak, de az itteni boldog napoknak hamar vége szakad: egy idegen lény megtámadja a szigetet, és csak Jolly és Munk tud elmenekülni a szellemkalmárral, aki szellemeket hozott Munk apjának a dohánytermesztéshez.

Ettől kezdve kalandos lesz az életük. Egy szigeten Jolly rátalál egy kalózhercegnőre, aki szintén csatlakozik a társaságukhoz egy hajóskapitánnyal és a szolgájával együtt. Így bolyonganak a tengeren, mindenki keres valamit, mindenkinek más a célja. Közben csatlakoznak többen is hozzájuk, végül egy vihar folytán Jolly leesik a hajóról egy társával együtt. A sorsuk azonban nem derül ki ebből a könyvből, csak a folytatásából.

Én azért ajánlom mindenkinek ezt a könyvet, mert tele van izgalmas kalandokkal és nem lehet megunni. Én többször is elolvastam már, és valószínűleg még el is fogom.

Kovács Tekla (12.b)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: