keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A Hortobágyon

Zalaegerszeg címer
Hírek

A Hortobágyon

2014 május 21 - szerda
Az egész család nagymamámnál tartózkodott, szüleim, nagybátyám meg én, amikor elhatároztuk, hogy legközelebb a Hortobágyra kirándulunk.

Tavaly nyáron egy szép augusztusi napon, kora reggel indultunk útnak. Mindenki az alkalomnak megfelelő öltözékben, én az új túracipőmben mentem. Csodás táj fogadott bennünket Magyarország legnagyobb füves pusztáján. Jólesett a séta, kényelmes gyaloglás a friss levegőn. Nem mindennapi látványban részesülhettünk – ritkás fűvel borított pusztaság mindenfelé, a gyepesebb részeken fehér gulyák legeltek, ménesek, juhnyájak, gémeskutak és azon a forró nyári napon délibáb is játszadozott. A távolban legelésző teheneket tízszeres nagyságban toronymagasra emelte a levegőbe. Rövid pihenő után a Kilenclyukú hidat tekintettük meg. Nagymamám legszívesebben itt, a folyócskánál időzött volna a legtöbbet.

Maradt idő arra is, hogy körülnézzünk a vásárban. Sokféle dolgot árultak ott: bőrtarisznyákat, szarvasmarha tülkéből készített kürtöket, pásztorfurulyákat, fakardokat, fából és fűzfavesszőből készült különböző tárgyakat. A nagybátyám vett is néhány érdekesen faragott, fából készült evőeszközöket.

A szüleimnek a Hortobágyi Nemzeti Parkban található állatok, mint például a szamarak, a lovak, a bivalyok imponáltak igazán. Nekem ott minden és az összes állat tetszett, de a kedvencem a fodros hátú lúd volt.

Este jóleső fáradtsággal, feltöltődve érkeztünk haza. Hasznos időtöltés és igazi kikapcsolódás a túra. Ez a kirándulás nagyon vidámra és izgalmasra sikerült mindenki számára, mert együtt volt a család. Ezt az élményt sokáig emlegetni fogjuk.

Barka Ákos 5.a
Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola,
Petőfi Sándor Székhelyiskola

Tartalom megosztása: