keresés a weboldalon

Időről időre

Zalaegerszeg címer
Hírek

Időről időre

2014 május 23 - péntek
Az Időről időre egy 2013-as angol vígjáték, bár szerintem inkább a romantikus irányba visz ez a film. Első hallásra nem biztos, hogy megfogja a nézőt a film címe. Ha megnézzük a szereplők listáját, több neves színészt is találunk rajta, mint például: Rachel McAdams (Mary) – Szerelmünk lapjai, Fogadom.. , Domhall Gleeson (Tim)- Dredd, Kettős játszma…

A történet arról szól, hogy a fiatal Tim otthon tölti a nyarat a szüleivel, a bácsikájával, a húgával és a legjobb barátnőjével. Tim nem igazán szerencsés a szerelemben.

Egyik este az apja leül vele beszélni, és nagy nehezen elmondja neki, hogy a családban a férfitagok tudnak időutazni, de csak visszafele, a múltba. A fiú nem hiszi el, és rögtön kipróbálja, és visszamegy a szilveszter estéhez, és amit akkor rosszul csinált, azt kijavítja. Tim nem írhatja át a történelmet, de változtathat azon, ami a saját életében történt és történni fog. Úgy dönt, jobbá teszi a világot. A nyár folyamán beleszerelmesedik a húgának a barátnőjébe, és ha bármilyen hibát követ el, folyamatosan kijavítja.

De a nyárnak egyszer csak vége lett… Elköltözött egy új városba, új munka, új lehetőségek. Londonban megismerkedik a gyönyörű, de bizonytalan Maryvel. Egymásba szeretnek, aztán az időutazás miatt nem is találkoztak, aztán először találkoznak újra… és újra… de végül, sok agyafúrt időutazás után Tim elnyeri a lány szívét. Hősünk ezután arra használja képességét, hogy létrehozza a tökéletes lánykérést, hogy megmenekítse esküvőjét minden idők legrosszabb násznagyi beszédjétől, hogy megmentse barátját egy szakmai katasztrófától, és hogy terhes feleségét időben a kórházba juttassa a szülésre a hatalmas közlekedési dugó ellenére is. Ám ahogy az élete halad a nem megszokott medrében, Tim ráébred, hogy sajátos képessége nem mentheti meg őt azoktól a bánatoktól, amelyekben minden családnak része van. Az időutazásnak vannak határai, és veszélyes is lehet. Apja meghal, de az időutazással egy ideig tudnak találkozni. És elkezdi az életet. Nem fogja használni ezt az adottságot, mert úgy gondolja, hogy mindent, amit az élet ad, azt át kell élni, és ez is egyfajta időutazás, csak előre. Úgy szeretne mindent átélni, ahogy meg lett írva.

Szerintem ez egy jó film, mert lehet, hogy ki tudja javítani a hibáit Tim, de ezzel még ugyanúgy át kell élni a rossz dolgokat, és semmi sem lehet tökéletes egy életben. Mindent át kell élni, mert ha másodszor is átéljük majd, akkor tudjuk, mit kell cselekedni. Az ember a hibáiból tanul. És miközben a film erre megtanít minket, közben egy jó hangulatú, vicces két órát ad nekünk.

Szalczer Zita (12.b)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

 

 

 

 

 

 

Tartalom megosztása: