keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A Biblia

Zalaegerszeg címer
Hírek

A Biblia

2014 május 29 - csütörtök
A Bibliából bepillantást nyerhetünk, hogy ki teremtette a világot, ki volt Jézus Krisztus, miért halt meg a keresztfán, és még sok egyéb dologba. Az evangéliumokból – Máté, Márk, Lukács, János – Jézus életét ismerhetjük meg: hogyan született, mikor kezdett el tanítani, hány évig tanított, mikor és hogyan halt meg.

Hittanórán tanultuk, hogy már a középkorban is sokan azért vesztették el a hitüket, mert úgy gondolták, a tudomány ellentmond a hitnek. Azonban ez csak látszólagos. Ugyanis például pont a Biblia ad választ arra, ki teremtette a világot. A tudomány pedig a hogyan-nal egészíti ki. Ezért szerintem a hit és a tudomány egymástól elválaszthatatlanok. Ezt hangoztatta és bizonyította be Aquinoi Szent Tamás.

A Biblia a bizonyíték arra, hogy régen is történtek csodák, csakúgy, mint napjainkban. Például a Medjugorje-i jelenés, vagy amikor Mária arcát látták az égbolton. A Bibliából néhány csoda: a kánai menyegző, a csodálatos kenyérszaporítás, Lázár feltámasztása, Jézus születése vagy szerintem a legnagyobb, Jézus feltámadása.

Amikor eretnekek, pl. a flagellánsok vagy a katharok a tévtanaikat hirdették, akkor az Egyház inkvizíciót állított fel velük szemben, ezzel is a Biblia isteni tanítását, igazságát védték. Azonban ha a vádlottat bűnösnek ítélték, akkor az ítéletet könyörtelenül végrehajtották. 2000-ben II. János Pál pápa bocsánatot kért az Egyház bűneiért, többek között az inkvizíciós eljárások folyamán történt visszaélésekért.

A Biblia segít eligazodni a világban, választ ad az emberiség nagy kérdéseire, és saját életünket is könnyebbé teszi.

Baki Florentin (6.b)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: