keresés a weboldalon

XV. Egerszeg Búcsú (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

XV. Egerszeg Búcsú (Videó)

2014 július 21 - hétfő
Hagyományőrző és kézműves programok várták a XV. Egerszeg Búcsú látogatóit a hétvégén. Az Együtt Zalaegerszegért Egyesület képviselői hagyományaiknak megfelelően átadták a lokálpatrióta díjat is, amit minden évben olyan zalaegerszegi vehet át, aki munkásságával sokat tett a városért.

Ünnepélyes megnyitóval kezdődött a XV. Egerszeg Búcsú. A falumúzeum idén is autentikus helyszíne volt a rendezvénynek. Kocsis Gyula,  az Együtt Zalaegerszegért Egyesület elnöke köszöntötte a látogatókat.

A nagykutasi pajtában képzőművészeti kiállítás nyílt Tánczos György tanítványainak munkáiból. A falumúzeum portáit ezúttal a születés jegyében rendezték be, így az Egerszeg Búcsú látogatói megismerhették a gyermekvárás falusi hagyományait.
 

Idén is népszerű volt a kirakodóvásár, ahol helyi kézművesek termékeiből választhattak az ünneplők. Volt, aki azt is megmutatta, hogyan készíti a míves kerámiákat.

Tizenhetedik alkalommal adott át lokálpatrióta díjat az Együtt Zalaegerszegért Egyesület. Emlékplakettet kapott dr. Csidei Irén, a Zala Megyei Kórház főigazgatója, elismerését távollétében férje vette át, valamint Ruzsin Pál többszörös magyar bajnok, Európa-bajnok sportlövő is. A Németh János keramikusművész életfáját ábrázoló lokálpatrióta díjat pedig Szabolcs Péter Munkácsy-díjas szobrászművész vehette át.

 – Az Egerszeg Búcsút az önkormányzat minden évben támogatja – mondta Balaicz Zoltán alpolgármester.

A díjátadás után gyermek- és kultúrműsorok szórakoztatták a közönséget.

DZsu/T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: