keresés a weboldalon

Elismerést vehetett át a Zalai Csipkeműhely (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elismerést vehetett át a Zalai Csipkeműhely (Videó)

2014 december 19 - péntek
Összevont díjjal jutalmazták a Zalai Csipkeműhely alkotását, amelyet a Betlehemi jászol című pályázatra küldtek be. Feltétel volt, hogy az alkotók csak természetes anyagokat használhattak fel a betlehemi jeleneteket népszokásokat, adventi-, karácsonyi ünnepkört megjelenítő pályaművek elkészítéséhez.

A 21. alkalommal meghirdetett pályázaton immár harmadszor vett részt a Zalai Csipkeműhely. Idén a tagok csipkéből vert karácsonyfadíszeket készítettek, amelyeket a szakmai zsűri díjjal is kitüntetett, mondta el a műhely vezetője, Fülöpnés Sipos Ildikó.

A műhely öt éve működik, jelenleg 20 tagja van. Ők az egész megyéből érkeznek a foglalkozásokra, mindegyikük készített díszt az idei pályamunkához. Emellett Pacsai Gézánénak egyéni alkotását is díjazta a zsűri.

A Zalai Csipkeműhely által elért eredményt a város vezetősége elismeréssel jutalmazta, ezt Vadvári Tibor alpolgármester adta át.

A város elismerésének viszonzásául a műhely vezetője Zalaegerszeg csipkéből készült címerét ajándékozta a polgármesteri hivatalnak.

K.K./I.G.

Tartalom megosztása: