keresés a weboldalon

Megerősítették a partfalat (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megerősítették a partfalat (Videó)

2015 április 17 - péntek
Megerősítették a Csácsi-hegyi horhos partfalát. A forgalmas út miatt az önkormányzat a költségvetésben anyagi fedezetet biztosított a munkákra. Így mintegy 5 millió forintból renoválták a korábban balesetveszélyes szakaszt.

Tavaly ősszel a csapadékvíz két helyen is megbontotta a támasztó rézsűt. A hegyen ebben az időszakban cserélték a közvilágítási oszlopokat is, melyek szállításakor az útburkolat széle leszakadt. Így még jobban beszűkült az amúgy is keskeny útszakasz.

– Az érintett ingatlantulajdonosok nagyon készségesek voltak – hangsúlyozta Herkliné Ebedli Gyöngyi önkormányzati képviselő.

Az önkormányzat a szükséges területeket megvásárolta a tulajdonosoktól, majd megkezdődtek a munkálatok. Az út szélesítését és a partoldal megerősítését a műszaki osztály közreműködésével a Zala-Depo végezte. A munkálatok részleteiről Kotsy Gyula, a Zala-Depo Kft. műszaki vezetője számolt be.

Az útszélesítést követően a szakemberek vascsöveket fúrtak le, melyeket később bebetonoztak. Ezekbe pedig dupla soros, kifeszített sodronykötelet fűztek. Ide mintegy 500 köbméter töltésanyagot szállítottak. Mostantól – mint mondták- ez a szakasz teljesen biztonságossá vált a közlekedők számára.

N.D./N.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: