keresés a weboldalon

Fesztivál Alsójánkahegyen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fesztivál Alsójánkahegyen (Videó)

2017 július 24 - hétfő
A Mindszenty iskola udvarán folytatódott másnap a Bud Spencerhez és Terenc Hillhez köthető program. Itt rendezték meg harmadik alkalommal az Alsójánkahegyi Sör-, Virsli- és Hagymásbab fesztivált.

Rövid útbaigazítás után mindenki megtalálta azokat a játékokat, melyek Bud Spencer és Terence Hill filmjeire emlékeztetnek. A rodeó bikát magabiztosan ülték meg a gyerekek és az elektromos kisautó is népszerű volt. A felnőttek a Lökd meg a kecskét játékkal mérték össze erejüket és nem maradt ki a sorból a szkanderverseny se. Volt, aki idén a Piedone filmekben látható öltözékben érkezett, ahogy Balázs Katalin is.

A kertvárosiak két évvel ezelőtt azzal a kéréssel fordultak a településrészi önkormányzathoz, hogy újszerű, eddig nem látott programot hozzanak létre. A szervezők és a segítő társszervezetek úgy látják, a rendezvény beváltotta a hozzá fűzött reményeket – tájékoztatott Vörös István rendező.

A fesztivál kiemelt része volt a jótékonykodás. Ezúttal is több csapat vállalta a sütést-főzést – mondta Galbavy Zoltán főszervező, önkormányzati képviselő.

A kínálatból nem maradt ki a hagymásbab sem. Az Alsójánkahegyi Kulturális Egyesület sátrában az eredeti recept alapján kínálták ezt az ételt. Mások mediterrán raguval várták a vendégeket és volt, aki magyaros recept alapján főzött.

A sátorban gyermek- és szórakoztató műsorokkal készültek. A többszáz embert megmozgató rendezvény utcabállal zárult.

M.E./E.K.

Tartalom megosztása: