Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Bővül (Videó)

• Publikálva: 2017.12.06. 17:47

Bemutatták az újságíróknak Zalaegerszeg új sportlétesítményét. A 135 millió forintos rekortán pálya után most egy szabadtéri, úgynevezett felnőtt játszóteret építettek az Ifjúsági sportcentrumban, amit jövőre vehetnek birtokba a mozogni vágyók.

Bővül

A Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark programban az elérhető legnagyobb méretű, „D" típusú parkot építették, melynek alapterülete 150 négyzetméter. Az önkormányzat tulajdonában lévő tér kialakítására a pályázat 16 millió forintot biztosított. Akadálymentesítésre további 2 milliót ad az önkormányzat – tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester.

A „street workout", azaz a szabadtéren felállított testedző parkban 25 eszköz található, melyet nemcsak a lakosság, de az itt tréningező profik is használhatnak – mondta Bodrogi Csaba, a Városi Sportlétesítmények Gondnokságának vezetője.

Az ifjúsági sportcentrumban további fejlesztések várhatók. A tekecsarnokot mintegy 10 millió forintból hamarosan felújítják. Hasonló szabadtéri, összetett sportolási lehetőséget biztosító területet pedig várhatóan a jég- és sportcsarnok környékén alakítanak ki.

Gy.A./T.S.

Fotó: Seres Péter

Kapcsolódó képgyűjtemény