Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Felújítják az Ebergényi úti lőteret (Videó)

• Publikálva: 2018.05.10. 12:37

A tervnek megfelelő ütemben halad az Ebergényi úti lőtér felújítása. A főként energetikai rekonstrukció több mint 100 millió forintba kerül. Az összeg jelentős része, - közel 70 millió -, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatának köszönhető.

Felújítják az Ebergényi úti lőteret

Dunántúl legnagyobb lőtere a zalaegerszegi. Jelenleg ebben, a több mint 1600 négyzetméteres épületben dolgoznak a szakemberek. A modernizációhoz – az állam mellett – jelentős anyagi támogatást biztosított a Magyar Sportlövők Szövetsége és a zalaegerszegi önkormányzat – mondta Balaicz Zoltán polgármester, majd hozzátette:

A legtöbb helyiség funkciója nem változik, a korábbi öltözőt azonban zuhanyzóval kibővítik. Emellett mindenhol lecserélik a régi, elavult vezetékeket, s korszerűsítik a fűtést, a világítást, valamint a villamoshálózatot. A légfegyveres lőcsarnokban is jelentős változások lesznek. A részletekről Góra Balázs, az Ebergényi úti lőtér vezetője tájékoztatott.

Az objektum külső hőszigetelést, s új nyílászárókat is kap. A biztonság érdekében a rácsok idővel visszakerülnek. A fejlesztés ideje alatt a szakmai munka más helyszínen, zavartalanul folytatódik. A légfegyveres edzések például itt, az egykori nyomda épületében zajlanak.

V.D./K.M.