Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Évet értékelt (Videó)

• Publikálva: 2018.11.06. 17:06

Bemutatta a sajtó munkatársainak az elmúlt évet értékelő prezentációját Zalaegerszeg polgármestere. Balaicz Zoltán egyebek mellett a várost érintő gazdasági fejlesztésekről, intézményi beruházásokról, az oktatást, sportot, kultúrát érintő eredményekről tájékoztatott.

Évet értékelt

Négy éves hagyomány, hogy a város első embere visszatekint az elmúlt időszak legfontosabb eseményeire és statisztikáira. A 2014-ben elindított gazdaságélénkítő programnak köszönhető például a munkanélküliség csökkenése.

Ezen kívül bővültek a kereskedelmi szolgáltatások, s újabb áruházláncok jelentek meg. A polgármester szerint kiemelkedő eredmény az Év ipari parkja, valamint a Fogyasztóbarát település cím elnyerése.

Ennek jegyében elkezdték az Alsóerdő és a Gébárti-tó környezetének rendbetételét, jövőre indul az uszodaberuházás, további kerékpárutak épülnek és szépülnek a középületek. Balaicz Zoltán hangsúlyozta még: fellendült a lakásépítés, minden városrészt megmozgatnak a jótékonysági rendezvények, valamint újabb elemekkel gazdagodtak a fesztiválok.

M.E./P.V.B.

Fotó: Seres Péter