keresés a weboldalon

Eredményesen zárták (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Eredményesen zárták (Videó)

2021 március 31 - szerda
Lezárult a vállalkozások igényein alapuló foglalkoztatás-fejlesztési program. A 934 millió forintból megvalósuló TOP-os projekt célja a munkaerőpiac fellendítése volt. A 2016 július elsején indult pályázat megvalósításában részt vett Zalaegerszeg Önkormányzata, a Zala Megyei Kormányhivatal, valamint a Kontakt Humán Szolgáltató Nonprofit Kft.

Zalaegerszegen az utóbbi időben – szerencsére – nem a munkanélküliség, hanem a munkaerőhiány okoz problémát – tájékoztatott dr. Vadvári Tibor. Zalaegerszeg alpolgármestere jelezte: a városba érkező befektetőknek szakképzett, hozzáértő szakemberekre van szüksége.

dr. Vadvári Tibor alpolgármester, Zalaegerszeg:

A programokkal és képzésekkel – mások mellett- a térségben dolgozni szándékozó, az álláskereső hátrányos helyzetű, a közfoglalkoztatott, továbbá az inaktív személyeket célozták meg.

Hegedüs Márta munkaerőpiaci tanácsadó, Kontakt Humán Szolgáltató Nonprofit Kft.:

A jelentkezők beilleszkedését oktatásokkal, illetve bér- és bérköltség-támogatással segítették. Képzési programját 163 fő fejezte be sikeresen. A legtöbben targoncavezetői jogosítványt szereztek.

Dávidné Gergál Rozália, ZMKH foglalkoztatási, munkaügyi és munkavédelmi főosztályvezető:

A főosztályvezető hozzátette: sok pozitív visszajelzést kaptak a projekttel kapcsolatban a résztvevőktől és munkáltatóktól egyaránt. Mint mondta, lesz még hasonló program, ami a foglalkoztatást segíti.

N.J./P.B.

Tartalom megosztása: