Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Indul a szezon (Videó)

• Publikálva: 2022.06.17. 17:54

Újra megnyitja kapuit a zalaegerszegi AquaCity, ahol az elmúlt időszakban több karbantartási munkát is végeztek - hangzott el a szezonindító sajtótájékoztatón. Ezen Vigh László országgyűlési képviselő hangsúlyozta: Zalaegerszeg példát szeretne mutatni azzal, hogy a szabadidős tevékenységekre fordított költségeket megpróbálja - az elmúlt évekhez mérten - szinten tartani. Ennek megfelelően a fürdőzőket változatlan jegyárak mellett várják.

Nyit az AquaCity

Az utolsó simításokat végezték el ma az élménypark udvarán. A mintegy 7,5 hektáros területen lenyírták a füvet, a napokban feltöltötték és megtisztították a medencéket. Holnapra minden készen áll arra, hogy a vízicsúszda- és élménypark 20. alkalommal is megnyissa kapuit a látogatók előtt. Idén szintén színes programokkal várják az érdeklődőket.

Bánhegyi Péter, ügyvezető igazgató, Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft.:

2020-ban és 2021-ben - a világjárvány miatt - lecsökkentették a 2019-es jegyárakat. Ezeket most sem emelték. Balaicz Zoltán polgármester bízik abban, hogy ezáltal is növekszik a fürdőkomplexum látogatottsága. Tavaly ugyanis 70 ezres látogatói számmal rekordot értek el.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A zalaegerszegiek - Egerszeg Kártya kedvezménnyel - továbbra is 50%-al olcsóbban látogathatják a létesítményt. Fontos még, hogy a hagyományokhoz híven, június 27-től augusztus 19-ig nyári napközis tábort is lesz. Ezalatt 8 turnusban - hétfőtől péntekig - pedagógusok várják a gyermekeket.

Gy.A./I.G.

Fotó: Seres Péter