keresés a weboldalon

40 éve Landorhegyen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

40 éve Landorhegyen (Videó)

2021 november 08 - hétfő
40 éve várja az olvasókat Landorhegyen a József Attila Városi Könyvtár. A jubileum alkalmából egykori kollégák, vezetők és a társintézmények képviselői elevenítették fel élményeiket, felidézve, miként született a város meghatározó közösségi tere.

Az ünnepségen a landorhegyi óvodások adtak műsort. Az eseményen részt vett Balaicz Zoltán polgármester, aki köszöntőjében kiemelte: az egykori és a mai kollektíva munkája egyaránt elismerésre méltó. Mint mondta, bebizonyították, hogy lehetséges egyidejűleg betölteni a hagyományos könyvtári funkciót, és folyamatosan megszólítani valamennyi korosztályt. Gyimesi Endre 1981 és 1986 között volt a városi könyvtár igazgatója. Beszédében emlékeztetett: a városi könyvtár Landorhegyre kerülése egybeesett a város pezsgő kulturális életének fellendülésével.

dr. Gyimesi Endre, korábbi igazgató, József Attila Városi Könyvtár:

Kiss Gábor a megyei könyvtár igazgatójaként aktív részese volt ennek az időszaknak. A munkakapcsolatok mellett számos életreszóló programra emlékszik.

Kiss Gábor, igazgató, Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár:

Nitsch Erzsébet 2008 óta látta el az igazgatói, majd 2013 óta a tagintézmény-vezetői feladatokat. Ma 100 000 könyvvel rendelkeznek és továbbra is szeretnének megfelelni a folyamatosan változó olvasói elvárásoknak.

Nitsch Erzsébet, tagintézményvezető, József Attila Városi Könyvtár:

A 4 évtized kezdetéről rendhagyó tárlattal is megemlékeztek. A rendezvény oklevelek és ajándékok átadásával, illetve állófogadással zárult.

Sz.É./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: