keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2023 február 15 - szerda

Zeginfo (Videó)

Megtartotta közgyűlés utáni sajtótájékoztatóját Balaicz Zoltán. A polgármester tájékoztatása alapján a képviselők a testület mai ülésén 22 témát tárgyaltak. Ezek között szerepelt a 2023. évi költségvetés jóváhagyása.
bővebben
2023 február 15 - szerda

Ebergényi úti fejlesztések (Videó)

Új lakópark épül az Ebergényi úton. A magánberuházás a volt laktanya területén zajlik. A munkálatokkal párhuzamosan a Zalavíz Zrt. a víz- és szennyvízvezetékek cseréjét végzi.
bővebben
2023 február 14 - kedd

Díszalmafák a Páterdombon (Videó)

30 új díszalmafát telepítettek Páterdombon, a Báthory utcában. Ennek költségét önkormányzati forrásból biztosították. Az ültetést ezúttal is a Városgazdálkodási Kft. munkatársai segítették.
bővebben
2023 február 10 - péntek

Egyeztetés (Videó)

Továbbra is biztosított a Zalaegerszegi Sport- és Tanuszoda működése. Többek között erről tárgyalt csütörtökön Budapesten, Balaicz Zoltán polgármester és Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár. Az egyeztetésen szó volt még az Apáczai Művelődési Központ tornacsarnokának felújításáról, a birkózóterem korszerűsítéséről és a Restart sportfesztiválról.
bővebben
2023 február 08 - szerda

Geotermia roadshow (Videó)

Zalaegerszegen kezdődött a 8 állomásos geotermia roadshow. A rendezvényen jogi és földtani ismeretekről is tájékoztatták az érdeklődőket. Zala és a régió kiváló adottságokkal rendelkezik ahhoz, hogy a geotermikus energiát a jövőben hatékonyan hasznosítsák.
bővebben
2023 február 08 - szerda

Áthelyezik a buszmegállót (Videó)

Áthelyezik a Kosztolányi Dezső utcában a buszmegállót. Az út- és közműépítési munkák miatt a járatok nem állnak meg a Három Kívánság Étterem előtt, így az utasok a kormányhivatal épülete előtt szállhatnak buszokra.
bővebben
2023 február 03 - péntek

Fejlesztés (Videó)

Újabb útszakasz újult meg Zalaegerszegen, a Kovács Károly Városépítő Program, illetve az önkormányzat finanszírozásában. Ezúttal – bruttó 41 millió forintból – a megyeszékhely egyik peremkerületében található, Budai-völgy utcát korszerűsítették.
bővebben
2023 február 02 - csütörtök

Folytatódik a faültetési program (Videó)

Több, mint 9000 fát elültettek már Zalaegerszegen 2019 óta. A fásítási program népszerűségét jelzi, hogy vállalkozások, magánszemélyek és civil szervezetek is csatlakoztak az önkormányzat 2024-es vállalásához. Eddig az időpontig ugyanis 10 ezer facsemetét szeretnének telepíteni a városban.
bővebben
2023 február 01 - szerda

Évértékelő (Videó)

Megtartotta évértékelő összejövetelét a Zalai Vállalkozók Klubja. A jelenleg több, mint negyven fővel működő társaságot 2010 májusában 15 cégtulajdonos alapította. A résztvevőket – immár hagyományosan -, a város polgármestere köszöntötte.
bővebben
2023 február 01 - szerda

Fejlesztés Kertvárosban (Videó)

Szennyvízcsatorna-rekonstrukciós munkák zajlanak a Kertvárosban. A beruházás a Lépcsősor utcát érinti, s mintegy bruttó 100 millió forintba kerül. Ennek nagyrészét Európai Uniós forrásból finanszírozzák.
bővebben
2023 február 01 - szerda

Faültetési akció (Videó)

Újabb 70 fát ültettek Zalaegerszegen. A kezdeményezést ezúttal a MOL-Új Európa Alapítvány és a Megyei Jogú Városok Szövetsége támogatta. Az akciónak köszönhetően a Göcseji út egy új fasorral gyarapodott.
bővebben
2023 január 30 - hétfő

Együttműködés (Videó)

Fennállásának 175. évfordulója alkalmából együttműködési megállapodást kötött a megyei kórház a zalaegerszegi önkormányzattal. Az erről szóló dokumentumot a város polgármestere és az intézmény főigazgatója sajtótájékoztatón írta alá.
bővebben
2023 január 30 - hétfő

Parkolóépítés (Videó)

30 új parkoló épül Páterdombon. A beruházás a Kovács Károly Városépítő Program forrásaiból, bruttó 68 millió forintból valósul meg. A munkálatok várhatóan április végére fejeződnek be.
bővebben
2023 január 30 - hétfő

Újabb beruházás (Videó)

Újabb beruházás valósult meg Zalaegerszegen. A Csáfordhegyi úton felújították az ivóvíz-hálózatot, majd aszfaltoztak. A részletekről a helyszínen, sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.
bővebben
2023 január 25 - szerda

Folytatódnak a munkálatok (Videó)

Folytatódik az Ady utcai közmű felújítása. A beruházás első üteméről és arról, hogy mi várható a következő időszakban, a helyszínen, sajtótájékoztatón kaptak információt az újságírók.
bővebben
2023 január 24 - kedd

Átadták a díjakat (Videó)

Két díj is gazdára talált Zalaegerszegen. Az Esztrol Süteménybolt 2022 legkedveltebb zalaegerszegi vendéglátóhelye lett a cukrászdák, illetve a kávézók között. Később az Egerszegi Advent legjobb forralt borának járó elismerést is átadták.
bővebben
2023 január 23 - hétfő

Az év vendéglátóhelye (Videó)

A Pizzeria Mamma Napoli lett 2022 legkedveltebb zalaegerszegi vendéglátóhelye. A szokások szerint most is azért értékelték a helyi éttermeket, kávézókat és cukrászdákat, hogy így ösztönözzék a vállalkozások fejlődését.
bővebben
2023 január 23 - hétfő

Díjátadás és gálaest (Videó)

Gálaestet rendeztek és elismeréseket adtak át a Himnusz születésének 200. évfordulóján a Hevesi Sándor Színházban. A magyar kultúra napját 1989 óta ünneplik január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be Szatmárcsekén a költeményét. A zeneszerző, Erkel Ferenc a művet 1844-ben komponálta.
bővebben
2023 január 19 - csütörtök

Fejlesztés (Videó)

Új munkahelyeket hoz létre a Binax C. C. Kft. A foglalkoztatási mutatókat javító beruházás részleteiről Zalaegerszegen tartottak sajtótájékoztatót.
bővebben
2023 január 19 - csütörtök

Átadták a díjakat (Videó)

Átadták az Év Sportolója díjakat Zalaegerszegen. A kitüntetést most is három kategóriában osztották ki. A kiemelkedő teljesítmények elismerését Balaicz Zoltán polgármestertől vehették át.
bővebben
2023 január 18 - szerda

Fórumot tartottak (Videó)

Lakossági fórumot tartottak a menetrend- és hálózatmódosításról. A tervezetet a Volánbusz szakemberei a 2021-22-es utazási igények felmérését követően az összesített adatok alapján készítették el. A város közösségi oldalán a teljes anyagot megjelentették, melyre a megadott határidőig – január 16-ig – közel 140 indítvány érkezett. Az utazóközönség a rendezvényen is elmondta véleményét.
bővebben
2023 január 16 - hétfő

Továbbra is nyitva marad (Videó)

Továbbra is nyitva marad a zalaegerszegi uszoda, mivel újabb állami támogatás érkezett a város számlájára. A részletekről ma tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester.
bővebben
2023 január 13 - péntek

Felújították (Videó)

Felújították a Takarék köz és a Kossuth Lajos utca között a Petőfi Sándor utca páratlan oldalán a járdát. A csaknem 12 milliós fejlesztésre azért volt szükség, mert a közműjavítási munkák miatt a szakasz balesetveszélyessé vált. A projektet az önkormányzat finanszírozta.
bővebben
2023 január 13 - péntek

Csendes főhajtás (Videó)

A doni áttörés 80. évfordulójára emlékeztek a Hősök kertjében. A szovjetek 1943 január 12-én, Voronyezs térségében indítottak támadást a 207 ezer fős 2. magyar hadsereg ellen. Az ütközetben a haderő több mint százezres veszteséget szenvedett. Olyan csapás érte a katonákat, amely a későbbi nemzedékre is hatással volt – fogalmazott Zalaegerszeg polgármestere.
bővebben
2023 január 12 - csütörtök

Még várják az észrevételeket (Videó)

Többször beszámoltunk arról, hogy megújul a zalaegerszegi helyi közösségi közlekedés. A részleteket korábban lakossági fórumon ismertették, majd közzétették a tervezetet. Ezzel kapcsolatban még várják az észrevételeket.
bővebben
2023 január 11 - szerda

Fejlődik tovább Zalaegerszeg (Videó)

Zalaegerszeg sikerének titka az összefogás. Balaicz Zoltán polgármester fogalmazott így a ZalaZone Járműipari Tesztpályán, ahol évindító sajtótájékoztatót tartottak a város és a vármegye vezetői. Mint elhangzott, idén várhatóan 300 új munkahely jön létre Zalaegerszegen, ami közben tovább szépül és fejlődik.
bővebben
2023 január 09 - hétfő

Szerencsét kívántak (Videó)

A hagyományokhoz híven idén is fogadta a kéményseprők újévi jókívánságát Balaicz Zoltán polgármester. A szakemberek a 90-es évek óta minden évben szerencsét kívánnak a mindenkori polgármesternek, s rajta keresztül a város valamennyi lakójának.
bővebben
2023 január 06 - péntek

Évindító sajtótájékoztatót tartottak (Videó)

Új beruházások és kiváló lehetőségek. Így indul a 2023-as év Zalaegerszegen. A város és térsége terveiről közös sajtótájékoztatót tartottak a város és vármegye vezetői. Az eseménynek a járműipari tesztpálya adott helyet, ahol ugyancsak várhatók fejlesztések az újévben.
bővebben
2023 január 05 - csütörtök

Innovatív döntések (Videó)

A legnagyobb költséget a város közvilágításának működtetése jelenti 2023-ban. Míg tavaly ez 120 millió forintba került Zalaegerszegen, idén meghaladja az 500 milliót. A kiadások csökkentése, valamint az önkormányzat pénzügyi stabilitásának megőrzése érdekében három döntést hozott Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése.
bővebben
2023 január 04 - szerda

Energiahatékonysági fejlesztések (Videó)

Fontos takarékossági intézkedéseket fogalmazott meg Zalaegerszeg Megyei Jogú Város közgyűlése az energiaválság hatásainak csökkentése érdekében. Októberben a testület már elfogadott egy 35 pontból álló intézkedéssorozatot, decemberben pedig újabb döntéseket hoztak.
bővebben