keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2011 június 24 - péntek

Felújítási munkák: 980 millió forint értékben történnek munkálatok (Videó)

Zalaegerszeg több intézményébe szakemberek költöznek a nyáron. 980 millió forintot meghaladó értékben valósulnak meg fejlesztési, felújítási munkák a népjólét, oktatás és kultúra területén. Ezek közül azok a beruházások a legjelentősebbek, melyekhez támogatást nyert a város a Nyugat-dunántúli Operatív Programtól. A részletekről Balaicz Zoltán alpolgármester tájékoztatott.
bővebben
2011 június 24 - péntek

Közkifolyó megszüntetése

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata a Bazitai út 13. előtt lévő közkifolyókat meg kívánja szüntetni.
bővebben
2011 június 23 - csütörtök

Önkénteseket vár a kórház - 2011 az önkéntesség éve (Videó)

Önkéntes segítőket vár a Zala Megyei Kórház. Az egészségügyi intézmény vezetése alapvetően azok jelentkezésére számít, akik szeretnének tenni másokért, a betegekért, képesek azonosulni a kórház célkitűzéseivel, valamint segítőkészek és kellőképpen motiváltak.
bővebben
2011 június 23 - csütörtök

Munkakutya Világbajnokság Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszegen rendezik meg jövő szeptemberben a 22. Munkakutya Világbajnokságot a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete szervezésében. Ennek jogát az egyesület négy éve kapta meg a 88 országot tömörítő Nemzetközi Kinológiai Szövetségtől, az FCI-től. Magyarországon évtizedekkel ezelőtt Budapesten volt utoljára hasonló verseny – az idei világbajnokságnak Németország ad otthont. A zalaegerszegi programról a városházán tartottak tájékoztatót.
bővebben
2011 június 22 - szerda

Indul az évad a Kvártélyházban (Videó)

Július 7-én Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter az előző évekről is jól ismert félig mese – félig musicaljével, A padlással indul az évad a Kvártélyházban. Öt saját bemutatóval, valamint Für Anikó esttel várja idén a kultúra kedvelőit a szabadtéri színház. Az új darab, Molnár Ferenc: Játék a kastélyban című vígjátékának olvasópróbája a napokban kezdődött. A részletekről Tompagábor Kornéltól, a Kvártélyház igazgatójától érdeklődtünk.
bővebben
2011 június 22 - szerda

Szünidei menza - ingyenes étkeztetés a rászoruló gyerekeknek

Zalaegerszegen a nyári szünidőben sem maradnak éhesek a rászoruló gyerekek – az önkormányzat jóvoltából és állami segítséggel ugyanis ingyenes ebédet kaphatnak. Ahogy az elmúlt években, idén is az Apáczai ÁMK ebédlője fogadja mindazokat, akik a kedvezményes ellátást kérték – hétfőtől augusztus végéig.
bővebben
2011 június 22 - szerda

Levéltetvek elleni permetezés

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata növényvédelmi munkálatokat – levéltetvek elleni védekezést – végeztet el az időjárástól függően 2011. június 27. napjától 2011. június 30. napjáig terjedő időszakban 21.00 órától az éjszakai órákban az alábbi helyszíneken:
bővebben
2011 június 22 - szerda

Szünetel az ügyfélfogadás a Polgármesteri Hivatalban

A köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 71/A. § értelmében minden év július 1-je munkaszüneti nap. 2011. július 1-jén (pénteken) a Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás szünetel.
bővebben
2011 június 22 - szerda

Nyári nyitva tartás a Tourinform irodában

A zalaegerszegi Tourinform iroda nyári nyitva tartása
bővebben
2011 június 22 - szerda

Zárva tart az Apáczai ÁMK Könyvtára

Az Apáczai Csere János ÁMK Könyvtára 2011. július 1-jén rendezvény miatt, 2011. július 4-16-ig leltár miatt zárva tart.
bővebben
2011 június 21 - kedd

Zalaegerszegen ECSETel az Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Zalaegerszeg a következő helyszíne az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Egy Csepp Teszt (ECSET) szűrő-körútjának. A körút célja felhívni a figyelmet a cukorbetegség megelőzésére.
bővebben
2011 június 21 - kedd

Jubilál a Családi Intézet (Videó)

Fennállásának 40 éves évfordulójára készül a Polgármesteri Hivatal Családi Intézete. Ebből az alkalomból közös ünneplésre várják mindazokat, akiknek az intézmény szervezte a házasságkötését vagy a névadóját, illetve munkatársként és közreműködőként részese volt az intézmény tevékenységének. A rendezvény július 1-jén, pénteken 16 órakor kezdődik a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.
bővebben
2011 június 20 - hétfő

Ebergényi fesztivál

Először rendeztek fesztivált Zalaegerszeg ebergényi városrészében a hét végén – méghozzá a helybéliek javaslata alapján. A különböző szórakoztató és hagyományőrző programok mellett helyet kapott a kultúra is: a közösségi házban kiállítás nyílt és könyvbemutatót is tartottak.
bővebben
2011 június 20 - hétfő

Múzeumok Éjszakája: Zalaegerszegen is sokakat vonzott az éjszakai művelődés

A vidéki városokban, így Zalaegerszegen is a múlt szombaton rendezték meg a Múzeumok Éjszakáját. A Göcseji Múzeum számos programmal várta az érdeklődőket. A gyerekek kézműves játszóházakban szórakozhattak, az alkalmi színpadon bemutatók váltották egymást, és megnyílt az új időszaki kiállítás is: Keszthely-Fenékpuszta az évezredek tükrében címmel.
bővebben
2011 június 18 - szombat

"Zöld-Zala" - Környezetvédelmi roadshow Zalaegerszegen

Környezetvédelmi roadshownak adott helyet pénteken a Dísz tér. A program részét képezte a Zöld-Zala környezetvédelmi kampánysorozatnak, melyet Zala megye fenntartható fejlődése érdekében indított a Zaláért Egyesület. Az érdeklődőket koncertek, és a környezetvédelemmel kapcsolatos játékok, feladatok várták Zalaegerszegen.
bővebben
2011 június 18 - szombat

Felújítás a nyári szünetben: Megújul a Csillagközi óvoda

Megkezdődött a Kertvárosi Integrált Óvoda Csillagközi Székhelyóvodájának felújítása. A 92 millió forintos beruházást 60 millió forinttal támogatja az Új Széchenyi Terv. Az önrészt a Deák Ferenc Városépítő Program terhére biztosítja az önkormányzat. Minderről Gyutai Csaba polgármester tájékoztatott, aki pénteken tekintette meg a munkálatokat.
bővebben
2011 június 18 - szombat

Életre keltek az ovisok rajzai (Videó)

Jó barátok és cimborák, ez az a mesefilm, amit a zalaegerszegi óvodások rajzoltak. Bátai Péter televíziónk munkatársa segítségével megelevenedett alkotást pénteken tekinthették meg a város óvodásai az Art moziban.
bővebben
2011 június 17 - péntek

Múzeumok Éjszakája

A Múzeumok Éjszakájára invitálja az érdeklődőket a Zala megyei Múzeumok Igazgatósága. A június 18-i, immár hagyományos rendezvénysorozat helyszíne ezúttal is a Göcseji Múzeum lesz, ahol este 18 órától hajnali 2 óráig különböző kiállításokkal, programokkal és bemutatókkal várják a felnőtteket és a gyermekeket.
bővebben
2011 június 17 - péntek

Eredményes tanulókat jutalmaztak (Videó)

Az ország valamennyi általános és középiskolájában véget ért a tanítás, és megkezdődött a nagybetűs VAKÁCIÓ. Mintegy búcsúzásként ünnepségre hívta a város vezetése a tanév során legjobban teljesített kisiskolásokat. Eredményes tanulmányi, illetve sikeres sportteljesítményéért 23 zalaegerszegi általános iskolás vehetett át kitüntetést a Városházán.
bővebben
2011 június 17 - péntek

Kibővült az adósságkezelési csoport

2011. május 11-én ZMJV Közgyűlése elfogadta a LÉSZ Kft. által készített Bérlők fizetési képességeihez és hajlandóságához igazodó, differenciált hátralékkezelési rendszert.
bővebben
2011 június 17 - péntek

Jó barátok, cimborák az Art Moziban

Rendhagyó mesefilmvetítésre várjuk az ovisokat pénteken délelőtt a zalaegerszegi Art Moziba.
bővebben
2011 június 15 - szerda

Variációk az iskolaudvarra - saját parkjukat tervezik az Ady diákjai

Maguk a diákok tervezik újjá az Ady iskola udvarát: a tanév utolsó napjai az ötleteléssel teltek. Hasonló közösségi tervezésre már volt példa Zalaegerszegen is, a Belvárosi magyar-angol általános iskolában. Mindez része a Városgazdálkodási Kft. hosszú távú fejlesztési stratégiájának is – amelynek lényege, hogy olyan zöldfelületek jöjjenek létre, amelyek az emberek valós igényeit szolgálják.
bővebben
2011 június 15 - szerda

Társadalmi munkában készül a focipálya: Visszakapják a diákok a ruhagyár pályáját

Ismét használhatják a diákok az egykori ruhagyár sportpályáját. Erről állapodott meg az önkormányzat a terület jelenlegi tulajdonosával. A pályával szomszédos Landorhegyi iskola, valamint a Deák-Széchenyi Szakközépiskola tanárai és diákjai vállalták a terület rendbetételét, és a focipálya kialakítását. A munkálatok jó ütemben haladnak. Erről győződhettek meg az újságírók a helyszínen.
bővebben
2011 június 15 - szerda

Mozgásban a tudás: Eredményt hirdettek az Izsák ÁMK-ban

Tegnap tartották a „Mozgásban a tudás” című városi pályázat eredményhirdetését és díjkiosztóját az Izsák ÁMK-ban. Három – vers, novella és rajz – kategóriában pályázhattak a város általános- és középiskolásai. A legjobb 13 munkát jutalmazta a zsűri. Az elismeréseket Balaicz Zoltán alpolgármester adta át.
bővebben
2011 június 15 - szerda

Magyar- Horvát pünkösd Gébárton (Videó)

Közös Magyar- Horvát családi pünkösdöt rendeztek a Gébárti Kézművesek Házánál. A rendezvényen hagyományőrző közösségek és kézműves alkotók vettek részt. A szokástól eltérően idén nem pünkösdi királyt, hanem pünkösdi király családot választottak.
bővebben
2011 június 15 - szerda

TIT: 21 éve a tehetséges fiatalokért (Videó)

21. alkalommal mérettették meg magukat a megye legtehetségesebb fiataljai a TIT Öveges József Ismeretterjesztő Szakképző Egyesület levelező versenyén. A diákok matematika csillagászat, informatika és közlekedési ismeretekben bizonyították tudásukat.
bővebben
2011 június 15 - szerda

Fotó és rajzpályázat eredményhirdetése a Mindszenty Iskolában (Videó)

Lezárult az a közel két hónapja tartó programsorozat melynek egyik résztvevője a Mindszenty Iskola volt. A fenntartható életmódra nevelő programok során a gyerekek rajzokkal és fotókkal örökítették meg az előadásokon tanultakat. A fotó és rajzpályázat eredményhirdetését tegnap tartották az iskolában.
bővebben
2011 június 15 - szerda

Környezetvédelmi nevelés a Mindszenty Iskolában

A Mindszenty Iskola és a Páterdombi Szakképző pályázati hozzájárulással természetvédelmi programsorozatot indított. Ezúttal a Mindszenty Iskolásokhoz látogattunk el, ahol a gimnazisták vettek részt a fenntartható életmód jegyében tartott előadásokon.
bővebben
2011 június 15 - szerda

Futás az esélyegyenlőségért

Esélyt a mindennapoknak címmel rendeztek figyelemfelkeltő futást a hétvégén az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány és a zalaegerszegi önkormányzat szociális és esélyegyenlőségi bizottsága. A boncodföldei autistaotthon idén12 millió forintos költségvetési hiánnyal küzd – ezért ragadnak meg minden lehetőséget, hogy támogatókat szerezzenek.
bővebben
2011 június 14 - kedd

Városrész napja: Ünnepelt Botfa

Városrésznapi kavalkádra várták az érdeklődőket vasárnap és hétfőn Botfán. A kétnapos programsorozat megemlékezéssel indult, majd kötetlen szórakozással folytatódott.
bővebben