keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2011 június 14 - kedd

Nincs cápaveszély, vagy mégis? - Megnyitott az AquaCity

Szombaton hivatalosan is megnyitott a zalaegerszegi AquaCity. Balaicz Zoltán alpolgármester és Kugler László, az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezetője köszöntötte az első fürdőzőket. S bár az idei szezon szlogenje szerint nincs cápaveszély az aquaparkban, a megnyitóünnepség résztvevői több tucat cápát engedtek a nagymedencébe. Szerencsére gumicápákat, így nem volt mitől tartaniuk a vendégeknek.
bővebben
2011 június 13 - hétfő

Kirobbanó siker: izgalmas kémiai kísérletek a Kölcsey udvarán (Videó)

Robbantás lángfestés, titkosírás, – ezek azok a kísérletek, amiket a Kölcseys diákok a kémia éve alkalmából végeztek. A rendhagyó kémiaóra célja, hogy egyre többen felfigyeljenek az izgalmakat is rejtő tantárgyra.
bővebben
2011 június 13 - hétfő

Bemutatták az életút-interjúkat az Apáczai ÁMK-ban

Segíthet a történelemoktatás megújításában az a program, amelyet tavaly hirdetett meg az Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. Az „audiovizuális emlékgyűjtés” elnevezésű projekt megvalósítása során az ország 200-250 közoktatási intézményéből 250-300 pedagógus és több ezer tanuló vesz részt a munkában – Zalaegerszegről az Apáczai ÁMK pályázott sikerrel: 25 diák készített úgynevezett életút-interjút – a záró-konferenciát pénteken tartották.
bővebben
2011 június 13 - hétfő

Fókuszban a fenntartható életmód

A fenntartható életmódról tartottak előadást a Mindszenty Iskolásoknak. A pénteki nap célja az volt, hogy már fiatalon olyan környezettudatos nevelést kapjanak a diákok, amivel később maguk is tehetnek egészségesebb jövőjükért.
bővebben
2011 június 11 - szombat

Sikeres évad (Videó)

244 előadás 74 ezer 300 néző. Számokban így foglalható össze a Hevesi Sándor Színház 2010/2011-es évadja, amely pénteken ért véget. Besenczi Árpád igazgató az évadzáró társulati ülésen értékelte a hátrahagyott időszakot. Úgy fogalmazott: nehéz, de minden tekintetben sikeres évad áll a színészek és technikai dolgozók mögött.
bővebben
2011 június 11 - szombat

Vedd és védd a magyart!

A magyar termékek vásárlásának a fontosságára hívta fel a figyelmet az államfő felesége. A Köztársasági Elnöki Hivatal által meghirdetett „Vedd a magyart! Védd a magyart! program keretében 18 megyei jogú városban – köztük Zalaegerszegen – egyszerre vásároltak magyar élelmiszereket.
bővebben
2011 június 10 - péntek

Végső búcsú Boncz Barnabástól

Eltemették Boncz Barnabást. A Hevesi Sándor Színház volt titkárát, a társulat egyik alapítóját, örökös tagját a Göcseji úti temetőben helyezték végső nyugalomra, ma kora délután.
bővebben
2011 június 10 - péntek

Fogadóóra-változás

Felhívjuk figyelmüket, hogy Gyutai Csaba polgármester a soron következő fogadónapját – a szokásostól eltérően – 2011. június 28-án (kedden) 10.00-12.00 és 16.00-18.00 óra között tartja a városházán, az első emeleti irodájában.
bővebben
2011 június 09 - csütörtök

Egyre több a trükkös tolvaj (Videó)

Elszaporodott a trükkös lopások száma Zala megyében is. Ezért a rendőrség fokozott óvatosságra int mindenkit, különösen az egyedül élő időseket. Ők ugyanis életkori sajátosságaiknál fogva kiszolgáltatottabbak, így könnyebben válnak a bűnözők áldozatává.
bővebben
2011 június 09 - csütörtök

Kovácsoltvas bejáró a Göcseji úti temetőben

Június eleje óta kovácsoltvas kapun át, megújult környezetben lehet belépni a Göcseji úti temető Átalszegett utca felöli oldalán.
bővebben
2011 június 09 - csütörtök

Rekordkísérlet: 694-en ittak egyszerre csapvizet Zalaegerszegen

A Zalavíz Zrt. is csatlakozott a Magyar Víziközmű Szövetség csúcsdöntő csapatához, így Zalaegerszeg részvételével összesen 20 helyszínen ittak emberek tízezrei egyszerre egy pohár csapvizet június 8-án, a Vezetékes Vízellátás Napján, beállítva ezzel az egyszerre legtöbb csapvizet fogyasztó ember rekordját.
bővebben
2011 június 09 - csütörtök

Jobb, mint a tengerpart! - Pénteken nyit az AquaCity (Videó)

Péntek délutántól ismét várja a vendégeket a zalaegerszegi AquaCity. Kilencedik szezonját kezdi a város élmény- és csúszdaparkja. A legfontosabb változtatásokról és újdonságokról sajtótájékoztatón számoltak be a város, és a fürdő vezetői.
bővebben
2011 június 08 - szerda

Zalai tudástár - avagy egy kattintással hét könyvtár

Hozzáférhető a Zalai Tudástár – a Deák Ferenc Megyei Könyvtár és hat másik zalai bibliotéka közös internetes információs bázisa. A létrehozásához szükséges anyagiakat többfordulós pályázaton sikerült elnyerni. Arról, hogy valójában mit is tud ez az on-line szolgáltatás, szakmai konferencián számoltak be a szakemberek.
bővebben
2011 június 07 - kedd

Évértékelőt tartott a KISOSZ

Megtartotta idei éves közgyűlését a Kereskedők és Vendéglátók Zala Megyei Érdekképviseleti Egyesülete. A rendezvény résztvevői az elvégzett feladatok ismertetésén túl többek között a belváros-rehabilitációs programjáról, a piactér átalakítási terveiről, valamint a kereskedelmi vállalkozások helyzetéről hallhattak ismertetőt.
bővebben
2011 június 06 - hétfő

Futás a cukorbeteg gyermekekért: Zalaegerszegről indult Schirilla György (Videó)

Öt napos futásra indult hétfőn délelőtt Zalaegerszegről Schirilla György hosszútávfutó. A „Nemzet Rozmárjaként” is ismert sportoló több alkalommal úszta már át a jeges Dunát. Ezúttal a nyári hőségben, és az úszás helyett futásra vállalkozott. Zalaegerszegtől Budapestig fut, hogy felhívja a figyelmet a cukorbetegség megelőzésére, kezelésére, valamint az egészséges életmódra.
bővebben
2011 június 06 - hétfő

Települések randevúja a Göcseji Falumúzeumban (Videó)

Romantika ugyan nem, de jó hangulat és igazi göcseji eszem-iszom volt a III. Göcseji Randevún. Vasárnap kilenc település mutatta be, ételeit, italait, kézimunkáit a falumúzeumban. A rendezvényre idén közel 1500 látogató érkezett.
bővebben
2011 június 06 - hétfő

A holokauszt áldozataira emlékeztünk (Videó)

A Holocaust 67. évfordulója alkalmából Gyászmegemlékezést rendezett a Zalaegerszegi Zsidó Hitközség. A város négy helyszínén elhelyezett koszorúval adóztak annak a több mint 1200 mártír emlékének, akik a munkaszolgálat és a deportálás áldozatai lettek.
bővebben
2011 június 06 - hétfő

Ebergényi Fesztivál

Ebergényi Fesztivál 2011. június 18-án (szombaton) 14.00 órától az ebergényi autóbusz végállomásnál.
bővebben
2011 június 06 - hétfő

Mosoly Landor-park

Több mint 3 millió forintba került az a park, amelyet ma adtak át a Landorhegyi iskolában. Az 500 négyzetméteres területre fákat, cserjéket, egynyári virágokat telepítettek – a tervezés előtt megkérdezték a gyerekeket is.
bővebben
2011 június 06 - hétfő

A Nemzeti Összefogás Napja (Videó)

Pénteken volt nemzeti összetartozás napja – az országgyűlés tavaly határozott arról, hogy a trianoni békeszerződés 1920. június 4. aláírásának évfordulóján minden esztendőben megemlékezzünk arról a diktátumról, amelynek nyomán az I. világháború után Magyarország elvesztette mind területének mind lakosságának kétharmadát. Ahogyan országszerte, Zalaegerszegen is megemlékeztek a „világ legigazságtalanabb” békeszerződéséről – a Hősök Kertjében.
bővebben
2011 június 03 - péntek

Guinness-rekordkísérlet Zalaegerszegen is

A legtöbb, egyszerre csapvizet fogyasztó ember Guinness-rekordját kísérlik meg a résztvevők szerdán 14 órakor Zalaegerszegen is a Vezetékes Víz Világnapja alkalmából.
bővebben
2011 június 03 - péntek

Egyszerű állam - konzultációsorozat Magyarországon

A vállalkozások adminisztrációs terheinek csökkentéséről döntött a Kormány. A jogszabályok megalkotása előtt azonban kíváncsiak az érintettek véleményére, ezért egy konzultációsorozaton gyűjtik össze a megoldásra váró problémákat. Ennek megfelelően 28 hazai nagyvárosba látogatnak el a Nemzetgazdasági Minisztérium munkatársai, hogy végül július 1-jén egy országos konferencián összegezzék a tapasztalatokat. A sorozat első állomása ma Zalaegerszeg volt, ahol Cséfalvay Zoltán államtitkár találkozott a vállalkozókkal és a sajtó képviselőivel.
bővebben
2011 június 03 - péntek

Ünnepi könyvhét Zalaegerszegen

Zalaegerszegen is megnyitották a 82. Ünnepi Könyvhét és a 10. Gyermekkönyvnapok rendezvénysorozatát, a Deák Ferenc Megyei Könyvtárban. Finnországban már 1908-ban tartottak könyvünnepet – Magyarországon 1929 májusában rendezték meg először, a Literatúra című folyóirat főszerkesztője, Supka Géza kezdeményezésére. A Gyermekkönyvnapokat 2001-től tartják meg – azzal a szándékkal, hogy a legfiatalabbakat is megnyerjék a rendszeres olvasásnak.
bővebben
2011 június 02 - csütörtök

Mégis kinyithat a városi strand (Videó)

A helyi tömegközlekedés finanszírozásáról és a városi strand sorsáról volt szó a zalaegerszegi közgyűlés csütörtöki, rendkívüli ülésén. A korábbi elképzelések szerint a strand idén már ki sem nyitott volna – a képviselőtestület most – „takarékos üzemmód” mellett – mégis az ideiglenes nyitva tartás mellett döntött.
bővebben
2011 június 02 - csütörtök

Avatás: Játszóudvarral gazdagodott az Öveges ÁMK

Játszóudvart avattak az andárshidai Öveges József ÁMK-ban. Az 1,8 millió forintos költséggel elkészült akácfarönk játszótér összefogás eredménye. A város önkormányzata mellett helyi vállalkozók, szülők, de maguk a diákok is hozzájárultak a megvalósuláshoz. Minderről Domján István, az ÁMK igazgatója beszélt a játszóudvar avatóünnepségén.
bővebben
2011 június 01 - szerda

Polgármesteri találkozó az Arany Bárány Hotelben

„Komplex Energetikai Program önkormányzatoknak és intézményeiknek” címmel rendeznek találkozót pénteken délelőtt 10 órától az Arany Bárány Hotelben. A rendezvény célja, hogy az önkormányzati és intézményi vezetők naprakész információt kapjanak az energetikai fejlesztési lehetőségekről és ezek állami támogatásáról.
bővebben
2011 június 01 - szerda

Horváth Márk: Lejtmenet

Az emberek többségének általában az extrém sportokról agyatlan, veszélyhajhász idióták jutnak eszükbe. Ám a valóság ennél jóval árnyaltabb. Ezek az agyatlan, veszélyhajhász idióták ugyanúgy sportemberek, mint a focisták, kosárlabdázók, vagy golfozók. A különbség annyi, hogy az általuk űzött sportokhoz legalább két golyó szükségeltetik. Sokan nem is tudják, hogy ezek mögött a gyakran állatságnak titulált tevékenységek mögött micsoda felkészültség rejlik, és hogy a versenyeken elért eredményért sokszor több áldozatot kell hozni, mint amennyibe egy-egy megnyert futballmeccs kerül.
bővebben
2011 június 01 - szerda

Belvárosi virágözön (Videó)

Begónia, zsálya, mézvirág. Itt a nyár, ismét virágba borul a város. A Városgazdálkodási Kft. dolgozói már megkezdték az egynyári virágok kiültetését. A növények elhelyezésénél figyelembe vették a lakossági igényeket is.
bővebben
2011 május 31 - kedd

Zalaegerszegre látogatott a szlovén nagykövet (Videó)

Szlovénia magyarországi nagykövetét Szent-Iványi Istvánt és Molnár G. Bíborka kulturális attasét látta ma vendégül Gyutai Csaba polgármester. A kerekasztal beszélgetés alkalmával közös kulturális, gazdasági és turisztikai lehetőségeket tárgyaltak.
bővebben
2011 május 31 - kedd

"Egyszerű Állam" konferencia Zalaegerszegen

Magyarországon egy vállalkozás háromszor annyi időt, energiát és pénzt fordít bürokratikus ügyintézésre, mint Európa más országaiban. Ezért a kormány idén két részletben dolgozza ki a szabályozási környezetet egyszerűsítő és a valósághoz igazító intézkedéseket.
bővebben