keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2011 július 11 - hétfő

V. Olai Fesztivál (Videó)

Koncertek, póni lovaglás, ügyességi játékok, ízletes magyaros ételek, mindez az V. Olai Fesztiválon. A városrészben hagyományosnak mondható rendezvényen, még a hétvégi hőség sem szegte kedvét a fesztiválozóknak.
bővebben
2011 július 10 - vasárnap

B Vitamin Napok

B Vitamin Napok – A sör jegyében július 11-17-ig Zalaegerszegen.
bővebben
2011 július 08 - péntek

Diplomaosztó a PSZF-en

Hatvanhárman vehették át diplomájukat a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán. A szakemberek továbbra is úgy vélik, elismert a munkaerőpiacon a BGF által kiadott diploma, így a frissen végzett hallgatók jó eséllyel lépnek a munka világába.
bővebben
2011 július 08 - péntek

Ünnepel a Kvártélyház

Idén 5 éve hogy az ötletből, miszerint – kell Zalaegerszegnek nyáron is egy színház – valóság lett. 2007 óta töretlen sikerrel működik a nyári színházi program.
bővebben
2011 július 07 - csütörtök

Elfogták a tettest!

Amint arról már beszámoltunk, ismét megrongálták Zalaegerszegen a Göcseji úti Holocaust emlékművet. Nem egészen három nap alatt azonban a rendőrök megtalálták a műalkotás eltulajdonított elemeit, valamint a rongálással és lopással gyanúsított elkövetőt.
bővebben
2011 július 07 - csütörtök

Táppénzesek soron kívül (Videó)

Július 1-től a szakrendeléseken elsőbbséget kell kapniuk azoknak a betegeknek, akik táppénzen vannak – a törvényhozók szándéka szerint azért, hogy minél hamarabb újra munkába állhassanak. A Zala Megyei Kórház rendelőintézetében az új szabályozás egyelőre nem okozott komolyabb fennakadást, de – főleg a képalkotó diagnosztikai részlegben – az eddiginél hosszabb várakozásra kell számítani.
bővebben
2011 július 07 - csütörtök

Továbbtanulási lehetőségek a Páterdombi Szakképző Iskolában

Továbbtanulási lehetőségek a 2011/2012. tanévben:
bővebben
2011 július 07 - csütörtök

Fogadónap változás

Gyutai Csaba polgármester júliusi fogadónapját 2011. július 27-én (szerdán) 10.00-12.00 és 15.00-17.00 óra között tartja a Városházán, az első emeleti irodájában.
bővebben
2011 július 06 - szerda

Akadálymentesítik a Béke Ligeti iskolát (Videó)

Több mint 60 millió forintért újítják fel a nyári szünetben a Béke Ligeti Általános és Szakiskolát -a lényeg, hogy mindenféle szempontból akadálymentessé tegyék az épületegyüttest.
bővebben
2011 július 06 - szerda

Tegyünk együtt virágos városunkért!

Még egy hétig, 2011. július 15-ig lehet jelentkezni a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Városgazdálkodási Kft. által meghirdetett „Virágos Zalaegerszegért!” felhívásra.
bővebben
2011 július 05 - kedd

Gazdaságélénkítés - az együttműködés lehetőségeiről tárgyalt a belga kereskedelmi attasé a város és a megyei iparkamara vezetőivel

Zalaegerszegen tárgyalt kedden a belga nagykövetség gazdasági és kereskedelmi attaséja a város, valamit a megyei kereskedelmi és iparkamara vezetőivel. Ránky Edit minden megyébe ellátogat, hogy olyan vállalkozásokat találjon, amelyek együttműködhetnek a kis és közepes nagyságú belga cégekkel.
bővebben
2011 július 05 - kedd

Kistérségi parlagfű-mentesítés (Videó)

Parlagfű-mentesítési akciót szervez a Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás. A Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatának segítségével egy hónapig hátrányos helyzetű munkavállalókat alkalmaznak a legfertőzöttebb területek felszámolására.
bővebben
2011 július 05 - kedd

Ismét megrongálták a Holocaust-emlékművet (Videó)

Hétfőn késő délután ismét megrongálták a Göcseji úti Holocaust emlékművet – ezúttal tizenhetedszer. A zsidó hitközség vezetője, Siklósi Vilmos azonnal feljelentést tett, a rendőrség pedig megkezdte a nyomozást – az eljárás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik. Az emlékművet 2004-ben állították, tavaly szeptember óta külön térfigyelő kamera ellenőrzi – a jelek szerint nem megfelelő hatékonysággal. A kár meghaladja az egymillió forintot.
bővebben
2011 július 05 - kedd

Rekordszámú jelentkező a zalaegerszegi felsőoktatási intézményekben (Videó)

Minden eddiginél többen: összesen 1700-an jelentkezetek a zalaegerszegi felsőoktatási intézményekbe. A felvételi eljárás pedig hamarosan véget ér. A felvételizők még július 7-ig módosíthatják a megjelölt iskolák sorrendjét, és pótolhatják a hiányzó dokumentumokat.
bővebben
2011 július 04 - hétfő

Alpolgármesteri fogadóóra

Doszpoth Attila alpolgármester következő fogadónapját 2011. július 13-án (szerdán) 10.00-12.00 óra között tartja a Városházán.
bővebben
2011 július 04 - hétfő

Sajtóközlemény

Ezúton szeretnénk tájékoztatni minden zalaegerszegi lakost, hogy a ZMJV közgyűlése döntésének értelmében 2011. június 30-án megszűnik a Parkoló-Gazda Kft. és 2011. július 1-jével beleolvad a Városgazdálkodási Kft.-be, és mint üzletág működik tovább.
bővebben
2011 július 01 - péntek

Támogatni kell az egészségügyi oktatást! (Videó)

Együttműködési megállapodást kötöttek a zalaegerszegi egészségügyi felsőoktatás megszilárdítására. Cél a jól képzett szakember-utánpótlás biztosítása. A szerződést összesen 10-en – köztük a Pécsi Tudományegyetem, a városi és a megyei önkormányzat, valamint a városi kórházak vezetői – írták alá.
bővebben
2011 július 01 - péntek

Semmelweis Nap

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek csütörtökön Zalaegerszegen a világszerte ismert magyar orvos, Semmelweis Ignác születésnapján. A Semmelweis Nap alkalmából Gyutai Csaba polgármester a Polgármesteri Hivatalban, Csidei Irén, a Zala Megyei Kórház főigazgatója pedig a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben nyújtott át kitüntetéseket az átlagon felüli teljesítményekért.
bővebben
2011 június 30 - csütörtök

Közkifolyó megszüntetése

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata a Toposházi utca 13. előtt lévő közkifolyót meg kívánja szüntetni.
bővebben
2011 június 30 - csütörtök

Megváltozik a posta nyitva tartása

A Magyar Posta Zrt. tájékoztatása szerint Zalaegerszegen, a Vasútállomásnál lévő 2. posta nyitva tartása július 1-jétől megváltozik.
bővebben
2011 június 30 - csütörtök

Módosult a város szociális rendelete (Videó)

Több ponton módosította a város szociális rendeletét a legutóbbi közgyűlés. Változik például a jogosultsági jövedelemhatár a lakásfenntartási támogatások esetében, de arról is határoztak a képviselők, hogy bérpótló juttatást csak azok kaphatnak a jövőben, akik rendben tartják lakókörnyezetüket. Az új szabályozások szeptember 1-jétől érvényesek.
bővebben
2011 június 30 - csütörtök

Gyomnövényekkel ismerkedtek

Negyedmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Zalaegerszeg önkormányzata a Vidékfejlesztési Minisztérium parlagfűmentes település című pályázatán. A pénz egy részéből fűkaszát vásároltak, másik részét pedig ismeretterjesztésre fordítják: óvodásokat és kisiskolásokat hívtak az Aranyoslapi forráshoz, ahol szakember segítségével ismerkedhettek meg az allergiát okozó gyomokkal. A részletekről Simonné Tomori Bernadett, az önkormányzat környezetvédelmi szakreferense tájékoztatott.
bővebben
2011 június 28 - kedd

Változik a menetrend

Július 9-től változik a Zala Volán helyi járatainak menetrendje. A módosítások zömében a Kertvárosba, Landorhegyre és Pózvára buszozókat érintik. A járatleállításra gazdasági okok miatt van szükség.
bővebben
2011 június 28 - kedd

Vakáció: Idén is népszerű a napközis tábor

Június 27-től egészen augusztus 19-ig várja idén a vakációjukat töltő iskolásokat a nyári napközis tábor. Ezúttal is az Apáczai ÁMK szervezi az elfoglaltságokat a gyerekeknek, és a helyet is az intézmény biztosítja a táborhoz.
bővebben
2011 június 28 - kedd

Andráshidai vigadalmak (Videó)

Főzőverseny, hagyományőrző tánc és dalkörök, és tűzugrás várta a látogatókat az andráshidai Szent Iván-éji vigasságokon. Az Öveges József ÁMK udvarán tartott rendezvény Andráshida 800 éves jubileumi ünnepsorozatának második állomása volt.
bővebben
2011 június 28 - kedd

Sajtóközlemény

A Kentaur Andráshida SC elnöksége a megyei I. osztályú labdarúgó csapat bravúros bajnoki győzelme kapcsán áttekintette a 2011-2012 évi bajnokságra történő nevezés ügyét.
bővebben
2011 június 28 - kedd

Bontják a Mérlegházat

Megdöbbenve tapasztalhatják a vásárcsarnokba igyekvők, hogy elkezdték bontani a Mérlegházat. Az épület tetőszerkezetét már elszállították a Lész kft. telephelyére, ott várja az újbóli felhasználást. Merthogy a tervek szerint csak egy időre kell nélkülözni a városképből a helyi védettség alatt álló Mérlegházat. Hogy miért született döntés a bontásról? Dékány Endre, a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. projektmenedzsere szolgált válasszal.
bővebben
2011 június 27 - hétfő

Közgyűlés: 62 napirendi pontban született döntés (Videó)

Stabil félévet zár Zalaegerszeg önkormányzata. Nem nőtt a város adósságállománya, amellyel kevés település büszkélkedhet. Gyutai Csaba polgármester fogalmazott így, a csütörtöki közgyűlés egyik leglényegesebb napirendi pontja kapcsán. 62 témában hoztak döntést ezúttal a városatyák. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.
bővebben
2011 június 27 - hétfő

ECSET - ingyenes szűrővizsgálat a Dísz téren (Videó)

Zalaegerszegre érkezett pénteken az Egy Csepp Figyelem Alapítvány országjáró szűrő-turnéja, az ECSET (Egy Csepp Teszt). A Dísz téren délelőtt 11 órától délután 16 óráig várták különböző tesztekkel az érdeklődőket. Az alapítvány az ismert tévés személyiség, Erős Antónia kezdeményezésére jött létre azzal a céllal, hogy segítsen a cukorbetegség korai felismerésében. A tavalyi országjáró körút során tízezer ingyenes szűrővizsgálatot végeztek tavaly az Egy Csepp Figyelem Alapítvány munkatársai.
bővebben
2011 június 24 - péntek

Megkezdődött a csomópont átépítése: Augusztus közepéig kérik a közlekedők türelmét

240 millió forintos összköltséggel, az Új Széchenyi Terv támogatásával valósul meg a Göcseji-Köztársaság-Mártírok úti csomópont átépítése. A munkálatok egy héttel ezelőtt kezdődtek. Az augusztus közepéig tartó kivitelezés eredményeként a jelenleginél jóval nagyobb áteresztőképességű lesz a csomópont. A munkaterületen tájékozódtak a városvezetők.
bővebben