keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2022 szeptember 05 - hétfő

Átadták a közösségi házat (Videó)

Átadták a közösségi házat Andráshidán. Az üresen álló épületet az egy esztendővel ezelőtt alapított Együtt Andráshidáért Egyesület tagjai hozták rendbe. A polgármester példamutatónak nevezte, hogy a közösség akkor jött létre, amikor legnagyobb szükség volt az összetartásra.
bővebben
2022 szeptember 02 - péntek

Megújultak a tánctermek (Videó)

Befejeződött a Zalai Táncegyüttes és a Gála Társastáncklub termeinek felújítása a Keresztury művelődési központban. A helyiségek rendbetételére az önkormányzat 20 millió forintot biztosított. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be.
bővebben
2022 szeptember 02 - péntek

Megújult az Eötvös-iskola (Videó)

Befejeződött az Eötvös József Általános Iskola felújítása. A közel félmilliárd forintos fejlesztés nagy energiamegtakarítást eredményez. Kicserélték az intézmény valamennyi nyílászáróját, szigetelték a homlokzatot, a lábazatot és a tetőt. Utóbbira napelemek is kerültek.
bővebben
2022 augusztus 31 - szerda

Fejlesztés (Videó)

Újabb beruházás zárult le Zalaegerszegen. Ennek részeként a Kis utca egyik szakaszát kétirányúvá tették, s a területen parkolókat alakítottak ki. A 123 millió forintból megvalósított fejlesztés részleteit a helyszínen, sajtótájékoztatón ismertették.
bővebben
2022 augusztus 31 - szerda

Okoszebrát telepítettek (Videó)

Intelligens gyalogátkelőt telepítettek a Platán soron, amely biztonságossá teszi az úttesten való áthaladást. Az ehhez szükséges forrást a Kovács Károly Városépítő Program biztosította. Az okoszebrát sajtótájékoztatón adták át, ahol a további, közlekedésbiztonsági tervekről is beszámoltak.
bővebben
2022 augusztus 31 - szerda

Közel hétszázan főztek (Videó)

Rekordszámú, több mint száz csapat vett részt a vadpörkölt és borfesztivál részeként rendezett jótékonysági főzésen. A vendégeket változatos hal- és vadételekkel várták, mivel a 46. Országos Halfőző Versenyt is Zalaegerszegen tartották. Kazinczy és a Széchenyi téren kialakított 73 standon vadas, 31-en pedig halas fogások készültek.
bővebben
2022 augusztus 30 - kedd

Fejlesztették az ivóvízhálózatot (Videó)

Lezárult a Zalaegerszeg keleti vízbázisáról ellátott települések ivóvízminőség javításáról szóló projekt. A hivatalos zárórendezvényt hétfőn tartották a Korona Szalonban.
bővebben
2022 augusztus 30 - kedd

Városmakettet avattak (Videó)

Új köztéri alkotás díszíti a városháza előtti teret. A makettet – Farkas Ferenc szobrászművész munkáját – a vadpörkölt és borfesztivál megnyitóján avatták fel. Hagyományőrzők és művészeti csoportok felvezetésével a felvonulás a Kazinczy térről indult az ünnepség helyszínére.
bővebben
2022 augusztus 24 - szerda

Az óvodát támogatták (Videó)

Átadták az alsójánkahegyi Sör-, virsli- és hagymásbab fesztiválon összegyűjtött adományt. A jótékonysági főzésen befolyt összeggel a Szent László utcai Óvodát támogatták.
bővebben
2022 augusztus 24 - szerda

Megújult (Videó)

Megújult az útszegély és új aszfaltréteget kapott egy járdaszakasz az Ola utcában. A fejlesztést önkormányzati forrásból valósították meg, aminek a teljes költsége meghaladta a 4,5 millió forintot. A részleteket – a helyszínen – sajtótájékoztatón ismertették.
bővebben
2022 augusztus 23 - kedd

Ünnepeltek a falumúzeumban (Videó)

Színpadi műsorokkal és gasztronómia kínálattal várták a látogatókat augusztus huszadikán a Göcseji Falumúzeumban. Az alapításának több, mint félévszázados évfordulóját ünneplő létesítményben a kovászolás, valamint a kenyérsütés folyamatát is bemutatták.
bővebben
2022 augusztus 23 - kedd

Családi nap Zalabesenyőben (Videó)

Családi napot rendeztek az államalapítás napján Zalabesenyőben. A közösségi ház előtti téren Stróber László apátplébános megszentelte, majd a városvezetővel és a településrész önkormányzati képviselőjével közösen megszegte az ünnepet jelképző, új búzából sütött kenyeret.
bővebben
2022 augusztus 23 - kedd

Az államalapítás évfordulójára emlékeztek (Videó)

Az augusztus 19-i koncert után, augusztus 20-án – a hagyományok szerint- a Jézus Szíve Ferences Plébánia templomában tartott szentmisén emlékeztek az államalapítás évfordulójára. A városi ünnepségen Vigh László országgyűlési képviselő és Bali Zoltán alpolgármester tartottak beszédet, majd megáldották és megszegték az új kenyeret.
bővebben
2022 augusztus 19 - péntek

Átadták (Videó)

Átadták az István és Gizella című domborművet Zalaegerszegen, a Borbély közben. Szabolcs Péter Munkácsy-díjas szobrászművész azonos témájú alkotását ugyanitt 2002-ben, a Magyar Kultúra Napján avatták. Az évek során az eredeti mű megsérült, így azt el kellett távolítani.
bővebben
2022 augusztus 18 - csütörtök

Ivóvízvezeték-rekonstrukció kezdődött (Videó)

Ivóvízvezeték-rekonstrukció kezdődött Andráshidán az Iskola utcában. A közmű cseréjét követően november végére az utat is rendbehozzák. Aszfaltoznak, járdát építenek, s a parkolót is kibővítik.
bővebben
2022 augusztus 18 - csütörtök

Ismét megrendezik (Videó)

Ismét megrendezik Zalaegerszegen a Vadpörkölt- és Borfesztivált. Augusztus 26-a és 28-a között számtalan programmal, gazdag gasztronómiai kínálattal és szórakoztató attrakciókkal várják a látogatókat. A részletekről ma a Városházán tartottak sajtótájékoztatót. 
bővebben
2022 augusztus 17 - szerda

Fejlesztés a belvárosban (Videó)

Újabb fejlesztés ért véget a belvárosban. A Kovács Károly Városépítő Program támogatásával utat és járdát újítottak fel a Mikes utcában, miközben több parkoló készült. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették.
bővebben
2022 augusztus 16 - kedd

Új parkolók (Videó)

Új parkolókkal bővült a Stadion utca. A környéken élők már régóta várták ezt a beruházást, mivel a társasházaknál általános probléma a gépjárművek biztonságos elhelyezése.
bővebben
2022 augusztus 16 - kedd

Koncertre készülnek (Videó)

Emlékezetesnek ígérkező koncertre hívják a zalaegerszegieket augusztus 19-én. Az István a király rockopera tavalyi sikerére alapozva idén is nagyszínpadi produkcióval készülnek a szervezők a csácsbozsoki Szent István szobornál. A részletekről a helyszínen tájékoztatták a sajtó munkatársait.
bővebben
2022 augusztus 15 - hétfő

Burkolatfelújítás (Videó)

Felújították a burkolatot a kertvárosi Borostyán soron. A Kovács Károly Városépítő Programban megvalósult fejlesztést tavaly novemberben kezdték el.
bővebben
2022 augusztus 15 - hétfő

Múltidéző sajtótájékoztató (Videó)

A jótékonysági és családi nap mellett múltidéző sajtótájékoztatót is tartottak szombaton az Aquacityben. Az eseményen az idén 20 éves komplexum történetére tekintettek vissza, illetve a következő időszak terveiről esett szó.
bővebben
2022 augusztus 15 - hétfő

Az óvodák fejlesztésére gyűjtöttek (Videó)

Huszadik alkalommal rendezte meg hagyományos nyári jótékonysági napját Zalaegerszeg önkormányzata. Az eseménynek ezúttal is az AquaCity adott otthont, ahol finom ételekkel és programokkal várták a vendégeket. A nap teljes bevételét ezúttal a város óvodáinak eszközfejlesztésére ajánlották fel a szervezők.
bővebben
2022 augusztus 12 - péntek

Kézilabdapályát avattak (Videó)

Újabb létesítménnyel gazdagodott az egykori Matáv-pálya, jelenlegi nevén Windoor Sport- és Szabadidőközpont. Ezúttal egy multifunkciós kézilabdapálya épült a Páterdomb Lakótelepi Sportklub részére juttatott társasági adó felajánlásokból.
bővebben
2022 augusztus 10 - szerda

Szombaton újra jótékonysági nap (Videó)

Közel 50 csapat regisztrált a szombati jótékonysági főzésre. A nagyszabású eseménynek ezúttal is az AquaCity ad otthont. Idén az óvodáknak gyűjtenek. Az intézmények a cégek előzetes felajánlása mellett a közösségek eladott ételeinek értékéből, illetve a belépőkből származó bevételből gazdálkodhatnak majd.
bővebben
2022 augusztus 09 - kedd

Új parkolók a belvárosban (Videó)

Új parkolókat létesítettek a Mártírok útja és a Kisfaludy utca sarkán. Ennek eredményeként az eddigieknél 54 – a negyedik díjövezetbe sorolt – várakozóhellyel több áll rendelkezésre a belvárosban. A beruházás a Kovács Károly Városépítő Program keretében valósult meg, Az első, ideiglenesen kialakított rész 82 millió forintba került.
bővebben
2022 augusztus 08 - hétfő

Energetikai felújítás (Videó)

Megújul a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum két intézménye. A több, mint 1 milliárd 170 millió forintos épületenergetikai fejlesztés a Széchenyi-, és a Deák Technikumot érinti. Előbbi 686, utóbbi mintegy 380 milliót fordíthat korszerűsítésre. A projekt a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program, az EU Kohéziós Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.
bővebben
2022 augusztus 03 - szerda

Érkezik a Zeg Rally Show (Videó)

Az autó-motor sport fővárosává változik a hétvégére Zalaegerszeg. A város és környéke második alkalommal ad otthont a Zeg Rally Shownak, melyhez ezúttal terepmotoros világbajnokság, és – kiegészítő rendezvényként – több közlekedésbiztonsági program is csatlakozik.
bővebben
2022 július 28 - csütörtök

Egyeztettek (Videó)

Zalaegerszeg és Zala megye Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zónában betöltött szerepéről egyeztettek ma a Városházán. A találkozón részt vett Czunyiné Bertalan Judit, a zóna kormánybiztosa. Az eseményről sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.
bővebben
2022 július 25 - hétfő

Egerszeg Búcsú (Videó)

Huszonkettedik alkalommal várták Egerszeg Búcsúra vasárnap a kikapcsolódni vágyókat. A színes program-kavalkádot a város védőszentje, Mária Magdolna tiszteletére az Együtt Zalaegerszegért Egyesület szervezte. A helyszín ezúttal is a Skanzen, illetve a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum volt.
bővebben
2022 július 21 - csütörtök

Felújítják (Videó)

Elkezdték a járda felújítását a Batsányi utcában. Az önkormányzat célja, hogy a belváros nyugati területén – miután az utakkal elkészültek – a gyalogosok számára is megteremtsék a biztonságos közlekedés feltételeit.
bővebben