keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2010 november 27 - szombat

Megnyugtató előny a visszavágóra

ZTK FMVas – KK Zapresic (horvát) 6:2 ( 3607 : 3388)
Bajnokok Ligája férfi tekemérkőzés a 8 közé jutásért, első találkozó. Zalaegerszeg.
bővebben
2010 november 27 - szombat

Zalaegerszeg az idegenforgalmi vásárokon

A Zalaegerszegi és Zala Megyei Tourinform és Marketing Iroda idén összesen 8 belföldi és 2 külföldi vásáron képviselte városunk, Zalaegerszeg és a megye idegenforgalmi kínálatát.
Az elmúlt hónapban rendezték meg a békéscsabai Kolbászfesztivált, ahol az iroda turisztikai kiállítóként mutatkozott be.
bővebben
2010 november 25 - csütörtök

A származás fontos vagy a tett?

Gondolatébresztő és érzelemkavaró teázós délelőttöt tartottak a közelmúltban a Munkácsy-tagiskola könyvtárában. A téma a cigány kisebbség helyzete a mai társadalomban. A háromórás beszélgetés meghívott vendége Orsós Rita, az iskola egykori tanulója, az Országos Roma Kulturális Média Centrum vezetője, rádiós újságíró, korábban a Roma Összefogás Párt EP jelöltje, aki amellett, hogy a médiában dolgozik a Pécsi Tudományegyetem pedagógiatanár mesterképzésének első éves hallgatója.
bővebben
2010 november 25 - csütörtök

Ellentétes félidők

Bajai KK – ZTE NKK 72-82 ( 23-19, 25-15, 14-26, 10-22)
NB I-es női kosárlabda mérkőzés. Baja, 300 néző. Jv.: Márton, Söjtöry.
bővebben
2010 november 24 - szerda

A lámpa, aki tud fául

Bátky András íróval találkozhattak az Öveges ÁMK diákjai és a József Attila Városi Könyvtár leglelkesebb olvasói november 23-án. Bár a szerző által kreált több történet már elhangzott a Magyar Rádió Esti Meséjében, igazi sikert az első könyve, az idén megjelent „Pipogya, a budapesti medve” című meséje hozta. A zalaegerszegi meghívást többek között annak köszönheti, hogy ez a kötet bekerült a városi könyvtár által évek óta meghirdetett „Olvasó Manók” verseny idei ajánlatába, tájékoztatta lapunkat Horváth Anikó gyerekkönyvtáros.
bővebben
2010 november 24 - szerda

Készülnek a jövőre

Ismét sor került a közelmúltban a zalai felsőoktatási intézményeket bemutató fórumra. A már hagyományosan ismétlődő rendezvény célja a felsőfokú képzés erősítése, a helyi lehetőségek kölcsönös kihasználása, az értékek fejlesztése, és nem utolsó sorban a beiskolázási propaganda volt.
bővebben
2010 november 23 - kedd

Zalaegeszeg-híd Marlban

Zalaegerszeg és a Ruhr-vidéki, 90 ezer lakosú egykori bányászváros, Marl testvérvárosi kapcsolata 10 évvel ezelőtt kezdődött. Akkoriban a Marlban élő egykori 1956-os emigráns magyarok leszármazottai keresték meg városunkat azzal a kéréssel, indítsunk el hivatalos együttműködést a két település közt. Hogy miért éppen Zalaegerszegre esett a választásuk? Tudomásukra jutott, hogy a marli Szent Mihály Egyházközség katolikus óvodája és az éppen akkoriban szárnyait bontogató zalaegerszegi Szent Család Óvoda pedagógusai közt élő és aktív kapcsolat működik. Az egyházközség plébánosa pedig gyakori vendége a zalai intézménynek.
bővebben
2010 november 23 - kedd

Új tanműhelyt avattak

Több éves álmunk vált valóra, amikor egy használaton kívüli konyhának új funkciót adunk. A tanműhely az iskola egykori diákjának, későbbi tanárának, Németh Lászlónak a nevét vette fel – fogalmazott köszöntőjében Kónyáné Tömpe Lívia a Zalaegerszegi Páterdombi Szakképző Iskola igazgatója, köszöntve a megjelenteket, az önkormányzat vezetőit, az intézmény egykori igazgatót.
bővebben
2010 november 22 - hétfő

Mindent a városfejlesztésért

Formálódik Zalaegerszegen a gazdasági (vállalkozói) szenátus összetétele, melynek tagjai a helyi vállalkozások képviselői közül kerülnek majd ki. A város határát túllépve egy másik formáció is alakul: a nyugat-dunántúli régió három nagyvárosa, Szombathely, Zalaegerszeg és Nagykanizsa összefogásával egy gazdasági tengely létrehozása. A gazdasági együttműködésről a városok polgármesterei az elmúlt héten meg is állapodtak. Gyutai Csaba polgármesterrel a jövőről beszélgetve egyértelműen kiderül a cél: mindent a városfejlesztésért.
bővebben
2010 november 22 - hétfő

Magyar rekorderek az egerszegi óvodások

Magyar rekordot döntöttek november 20-án a zalaegerszegi óvodások egyszerre tornázás kategóriában. 550 kisgyerek gimnasztikázott 12 és fél percen keresztül fitneszedző hölgyek irányításával. A jó hangulatú, akár táncnak is beillő mozgásba (versenyen kívül) örömmel és spontán kapcsolódtak be az óvó nénik és a szülők is. Minderre a városi sportcsarnokban rendezett hagyományos Óvodás Sportnapon került sor.
bővebben
2010 november 22 - hétfő

Magabiztos siker

Sztráda 92 PTSE – ZTE ZÁÉV 1:7 (3153 : 3311)
Szuperligás női tekemérkőzés. Pécs.
bővebben
2010 november 22 - hétfő

Nyerhető találkozón vesztettek

Z. Csuti Hydrocomp – Pénzügyőr 5,5 : 6,5
NB I-es sakkmérkőzés, Zalaegerszeg.
bővebben
2010 november 21 - vasárnap

Gond a hárompontosokkal és a lepattanókkal

T.O.M. Controll Kecskeméti KSE – Zalakerámia ZTE 70-59 ( 14-17, 15-14, 20-14, 21-14)
NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Kecskemét, 1200 néző. Jv.: dr. Vígh, Kapitány, Farkas.
bővebben
2010 november 21 - vasárnap

Könnyű győzelem

ZTK FMVas – Szegvári TSE 8:0 (3622: 3301)
Szuperligás férfi tekemérkőzés. Zalaegerszeg.
bővebben
2010 november 21 - vasárnap

Nem volt esélyük a vendégeknek

ZTE – Szolnok 2-1 (1-0)
NB I bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 2354 néző. Játékvezető: Kovács J. Asszisztensek: Viszokai, Kis. Gólszerzők: Miljatovics (16.), Kamber (53.) ill. Remili (87.)
Sárga lap: Remili (26.), Mile (35.), Koós (59.), Cornaci (68.), Pisanjuk (68.), ill. Barna (90.). Piros lap: Pisanjuk (83.).
bővebben
2010 november 20 - szombat

Takarékos rajzpályázat

A Bak és Vidéke Takarékszövetkezet „Így takarékoskodok én” címmel rajzpályázatot hirdetett szeptember végén egy hónapos beküldési határidővel a megye általános iskolásainak. Életkor szerint két kategóriában lehetett nevezni, 6 – 10, illetve 11 – 14 éves korig. Kellemes meglepetésként, több mint 400 munkát küldtek be a diákok. A négytagú zsűrit rajztanárok, köztük Bedő Sándor nyugdíjas szakfelügyelő alkották. A díjak pedig értékes elektronikus eszközök voltak.
bővebben
2010 november 19 - péntek

Felszíni parkoló a Piac téren

A december 17-i ünnepi közgyűlésen nyolc magánszemély és két közösség veheti át a Zalaegerszegért díjat – számolt be a zárt ülésen hozott döntésről Gyutai Csaba polgármester. Így Bicsákné Némethy Terézia, a Nyitott Ház igazgatója, dr. Bocsákné dr. Gerencsér Erzsébet nyugalmazott orvos, dr. Csanádi Ágnes főiskolai docens, Farkasné Perlaki Edit nyugalmazott gimnáziumi tanár, dr. Gergye Ferenc háziorvos, Hadnagyné Póka Emőke textilművész, Paál István, a zalaegerszegi civil élet meghatározó alakja, Simon Judit, a Városi Vegyeskar titkára, a Harangláb Népzenei Együttes és a Kertvárosi Integrált Óvoda alkalmazotti közössége.
bővebben
2010 november 19 - péntek

"Énekelj, hogy ne sírj"

Jótékony koncertet adtak a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékei a Devecseri Zeneiskola támogatására. A másfél órás hangverseny 105 ezer forint bevétellel zárult.
bővebben
2010 november 18 - csütörtök

Közmeghallgatás

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város
Közgyűlése

2010. december 9-én (csütörtökön ) 17.00 órától
közmeghallgatást
tart a
Zalaegerszeg, Széchenyi tér 5. szám alatti épület Dísztermében, melyre minden érdeklődőt tisztelettel meghív.

bővebben
2010 november 18 - csütörtök

A városháza programajánlója

A GANZ ÁBRAHÁM ÉS MUNKÁCSY MIHÁLY
SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA

A 8. OSZTÁLYOS TANULÓK ÉS SZÜLEIK SZÁMÁRA

2010. november 25-én (csütörtökön) és 2010. november 26-án (pénteken)

NYÍLT NAPOKAT TART.

bővebben
2010 november 18 - csütörtök

A városháza hírei

A Zalaegerszegi és Zala Megyei Tourinform és Marketing Iroda idén összesen nyolc belföldi és két külföldi vásáron képviselte Zalaegerszeg és a megye idegenforgalmi kínálatát.
bővebben
2010 november 18 - csütörtök

Krónikát lapozgattak

A Kollégiumi Esték (Kovács Károly Tagkollégium) rendezvénysorozat vendége a közelmúltban Pap Gábor művészettörténész volt, aki a Képes Krónika szövegébe és képi ábrázolásaiba lapozott bele telt házas hallgatósága előtt. Előadása során a témához viszonyított idő rövidsége miatt csak felvillantott néhány olyan momentumot, mely nem egyezik a hivatalos állásponttal a középkori forrásanyagot, illetve történelmet illetően. Erre vonatkozó elképzeléseit egyébként külön tanulmánykötetben is megjelentette.
bővebben
2010 november 18 - csütörtök

Állati óra

Tavaly számoltunk be róla, hogy a Landorhegyi iskolában tantervbe vették a kutyás tanórákat. Eleinte a foglalkozások csak a testnevelés órákra korlátozódtak. Most azonban már kétheti rendszerességgel a matematika (és egyéb tantárgyak) elsajátításában is közreműködik a speciális kiképzésen átesett golden retriever, Gyömbér és gazdája dr. Gombos László.
bővebben
2010 november 17 - szerda

Zöld-buszok az ökovárosban

A zalaegerszegi önkormányzati választás kampányában is többször elhangzott, a közgyűlés alakuló ülésén pedig Gyutai Csaba polgármester is hangsúlyozta expozéjában az ökováros program megvalósítását. A 21. században a városfejlesztési stratégiák egyik fontos eleme az ökológiai gondolkodás.
bővebben
2010 november 16 - kedd

Boszorkányos egészség

A tíz éve hagyományos egészséghét vette kezdetét november 15-én az Öveges ÁMK-ban. A mai világban akár boszorkányos ügyesség is elkelhet a testi-lelki jólét megőrzéséért folytatott napi küzdelemben. Mégsem ezért lett az idei program mottója a boszorkányság, hanem hogy a gyerekek minél izgalmasabbnak találják a rendezvényt, mely így jobban rögzül az emlékezetükben.
bővebben
2010 november 15 - hétfő

Erkel és a romantika

Erkel Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából két hónapos rendezvénysorozattal emlékeznek meg a zeneszerzőről és az alkotói munkáját meghatározó romantikáról az Apáczai ÁMK-ban. A zenei és prózai előadásokat, kiállítást és vetélkedőt magába foglaló program pályázati támogatással valósul meg.
bővebben
2010 november 15 - hétfő

Hazavárunk

Zalaegerszeg önkormányzata a felsőoktatásban tanuló egerszegi fiatalok számára a lakóhelyükhöz történő kötődés céljából és az oktatási intézménybe való eljutás költségeinek enyhítésére minden félévben „Hazavárunk” elnevezéssel ösztöndíjat ad az azt igénylőknek.
bővebben