keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2008 november 14 - péntek

Akiknek nem kell cégér

A Csány László Közgazdasági Szakközépiskolának igazán nem kell reklám, eléggé beszédesek a közelmúlt kimutatásai. A november elején a gimnáziumok, szakközép- és vegyes típusú iskolákról megjelent felsorolásban, melyben az ország legjobb 100 iskoláját nevesítik a Csány az előkelő ötödik helyen áll, míg a kétszintű érettségi bevezetése óta eltelt időszak érettségi átlageredmények alapján a szakközépiskolák országos listáján hatodikként vannak feltüntetve.
bővebben
2008 november 14 - péntek

Közmeghallgatások

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése 2008. december 3-án (szerdán) 17.00 órától közmeghallgatást tart a Zalaegerszeg, Széchenyi tér 5. szám alatti épület dísztermében. Ugyancsak közmeghallgatásra invitálja a lakosságot Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata 2008. november 24-én (hétfőn) 17.00 órára a Pázmány Péter úti 14. szám alatti irodába.
bővebben
2008 november 13 - csütörtök

Kauzli Józsefről nevezték el

Átadták a Kertvárosi Általános Iskola Eötvös József Székhelyiskola felújított tornatermét. A 30 éves évfordulóját ünneplő intézmény tornacsarnokát az iskola egykori testnevelő tanáráról, Kauzli Józsefről nevezték el.
bővebben
2008 november 13 - csütörtök

Tobzódó technikák

A József Attila Városi Könyvtár gyermekrészlegében újabb kiállítás nyílt a „Megmutatom magam” sorozat részeként. Ezúttal Juhász Vanessza, az Ady-iskola hatodikos, rajztagozatos diákja állította ki munkáit. Érdekesség, hogy a kislány immár másodszor mutatkozott be a könyvtári tárlat keretében. Egy évvel ezelőtt is láthatók voltak rajzai, így az elmúlt időszak alatti fejlődése is nyomon követhető.
bővebben
2008 november 13 - csütörtök

Hadilábon álltunk a gólszerzéssel

Újpest – ZTE 2-1 (0-0) Ligakupa, labdarúgó-mérkőzés. Újpest, Szusza Stadion, 300 néző. Játékvezető: Németh. Asszisztensek: Szalai, Varga II. Gólszerzők: Szekér D. (50.), Remili (71.), ill. Pekics (85.).
bővebben
2008 november 13 - csütörtök

Két negyed elég volt

Savaria BC Szombathely – Zala Volán ZTE 55-85 (18-19, 18-18, 10-27, 9-21) NB-I. női kosárlabda-mérkőzés. Szombathely, 100 néző. Jv.: Maár, Domonkos. Zala Volán ZTE: Rasheed (4), Szalay (8), Varga Zs. (32/3), Takács (9), Horváth Zs. (13). Csere: Szélesy (1), Ambrus (10/6), Gavriloska (8), Pungor, Bencze. Vezetőedző: Bencze Tamás.
bővebben
2008 november 12 - szerda

Egy pattogós óra

Az egykori pásztorok nélkülözhetetlen eszközének, a karikás ostornak „megszólaltatásával” ismerkedhettek meg a napokban a Liszt iskola vállalkozó szellemű diákjai. Nagy Béla fafaragó és bőrműves népi iparművész, aki kiemelten foglalkozik a pásztorfaragással és a pásztorok használati tárgyainak készítésével, volt ebben a segítségükre. Mindezt rendhagyó tárlatvezetésnek szánta az iskolagalériában látható kiállításához, melyet családtagjaival, Nagyné Kovács Katalin hímzővel és Nagy Kata gyöngyfűzővel közösen mutatnak be december végéig a diákoknak.
bővebben
2008 november 12 - szerda

Ünnepség a szociális munka napján

A Gondozási Központ szervezésében november 12-én, a szociális munka napján ünnepség keretében köszöntötték az ágazat dolgozóit, a kiemelkedő munkát végző szakembereket pedig a városi önkormányzat részéről jutalomban részesítették. Az immár hatodik alkalommal megrendezett program közel 200 fő részvételével zajlott, akik az egészségügyi alapellátásban, a fogyatékkal élők nappali intézetében, a családsegítő és gyermekjóléti szolgálatnál, a Gondozási Központban, az Egyesített Bölcsődéknél, illetve az egészségügyi intézmények gazdasági ellátó szervezeténél dolgoznak.
bővebben
2008 november 12 - szerda

Megalakult a belvárosi LSC

A város peremkerületeihez hasonlóan a belvárosban is elhatározták az önkormányzati képviselők, hogy kihasználva a helyi sportlétesítmények adottságait (Ifjúsági- és Sportcentrum, Sportcsarnok, Jégcsarnok, ZTE aréna, műfüves pályák, kosárlabdapályák, teniszpályák stb.), lakóterületi „sport clubot” (LSC) alakítanak. Céljuk elsősorban a helyi fiatalok és a tömegsport támogatása a városközpontban, így az alapítók között jelen vannak az érintett önkormányzati képviselőkön túl a helyi oktatási intézmények vezetői is.
bővebben
2008 november 12 - szerda

Fontosnak tartják

Zalaegerszeg önkormányzata a felsőoktatásban tanuló zalaegerszegi fiatalok számára a lakóhelyükhöz történő kötődés céljából és az oktatási intézménybe történő eljutás költségeinek enyhítésére minden félévben „Hazavárunk” elnevezéssel ösztöndíjat ad az azt igénylőknek.
bővebben
2008 november 10 - hétfő

"Svédületes" kiállítás

Svéd gyerekregények illusztrációiból álló rajzkiállítás nyílt az Apáczai ÁMK-ban, mely az Eötvös-iskola alsósainak munkáit tárja az érdeklődők elé. A programot a helyi könyvtárosok kezdeményezték azon apropóból, hogy az említett diákok szép sikereket értek el az országosan meghirdetett „Svédületes utazás betűháton” című pályázaton.
bővebben
2008 november 10 - hétfő

A Városháza hírei

Újabb szennyvízcsatorna-szakaszokat helyeztek üzembe. Megüresedett férőhely az idősek otthonában. Pedagógus, házmester-kisegítő, pénztáros adminisztrátor, gondozó-ápoló – álláshelyek betöltésére várják a jelentkezőket. A részletekről az alábbiakban tájékozódhatnak.
bővebben
2008 november 10 - hétfő

Nehéz helyzetben

Az elmúlt időszakban a zalaegerszegi megyei kórháznak sikerült átvészelnie az egészségügyi reform negatív hatásait, pénzügyi egyensúlyát megőrizte. Az elmúlt évet viszonylag stabil gazdasági környezetben zárta – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, melyen Manninger Jenő, a fenntartó megyei önkormányzat részéről és dr. Csidei Irén főigazgató tartott. Mindez az idei évre már nem mondható el. Ez elsősorban a finanszírozás elégtelen voltának köszönhető.
bővebben
2008 november 10 - hétfő

Szellősebb lesz a liget

A Dózsa liget rekonstrukciójának keretében december 31-ig kerül sor a park faállományának javítására, a meglévő növényzet szellősebbé tételére. Mivel a parkban nem sok olyan terület van, melyet ne borítana lombkorona, így a kivágásra kerülő fák pótlása jelen pillanatban nem indokolt.
bővebben
2008 november 09 - vasárnap

Tisztességesen helytálltunk - egy negyedet kivéve

Mizo Pécs 2010-Zala Volán ZTE 87-59(29-11, 21-13, 12-18, 25-17)NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Pécs, 1.200 néző.Jv.: Kocsis, Minárovics.Mizo Pécs 2010: Iványi (13), Raksányi (9/9), Mazzante (11/9), Vajda (26/3), Graziane (10). Csere: Ruják (6), Somogyi (6), Krnics (4), Mészáros (2), Heller. Vezetőedző: Fűzy Ákos.Zala Volán ZTE: Szalay (13/3), Rasheed (2), Takács D. (4), Varga Zs. (3), Horváth Zs. (2). Csere: Gavriloska (10), Szélesy (10/6), Ambrus (8), Pungor (7/3). Vezetőedző: Bencze Tamás.
bővebben
2008 november 09 - vasárnap

Örüljünk a győzelemnek

Siófok-ZTE 1-4 (1-1)NB I-es bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Siófok, 700 néző.Játékvezető: Berger. Asszisztensek: Forgács, Farkas.Gólszerzők: Sütő (45.), ill. Meye (24., 70.), Waltner (46.), Máté (93.)Sárga lap: Hegedűs (57.)Siófok: Milinte – Sütő, Hegedűs Gy., Tusori, Györök (Takács 68.) – Magasföldi, Horváth G., Kerényi (Nagy L. 60.), Kanta Sz. – Ndjodo, Fülöp (Ladóczki 68.). Vezetőedző: Détári Lajos.ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Miljatovics, Varga R., Szamosi – Alomerovics (Kovács G. 76.), Máté, Horváth A. I. (Davidov 58.), Hajdú, (Balázs 46.) – Meye, Waltner. Vezetőedző: Csank János.
bővebben
2008 november 09 - vasárnap

Cigány kulturális hét

A CKÖ székház adott otthont október végén a 14. alkalommal megrendezett „Cigány kulturális hét” programnak. Roma származású művészek munkáit lehetett megtekinteni, illetve előadások hangzottak el a nép történelmével, szokásaival, életmódjával kapcsolatban.
bővebben
2008 november 09 - vasárnap

Megvoltak a lehetőségeink

ZTE II. – Kaposvölgye 1-2 (1-0) NB-II. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 200 néző. Játékvezető: Pintér. Gólszerzők: Pekics (32.) ill. Juhász (73.), Okwuoma (75.)ZTE II.: Pogacsics – Bozsoki, Balogh, Horvát A. II., Rácz – Zsömlye, Mirceta, Petneházi, Kottán K. – Délczeg (Fülöp 70.), Pekics. Vezetőedző: Dobos Sándor.
bővebben
2008 november 09 - vasárnap

A kevesebbet hibázó csapat nyert

Zalakerámia ZTE – Soproni sÖrdögök 78-79 (22-17, 16-16, 23-24, 17-22) NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1.800 néző. Jv.: Vétek, Szabó G.Zalakerámia ZTE: Hinnant (20/3), Kámán (10/6), Watson (17/6), Jones (15/6), Helbich (6). Csere: Trepák (2), Gáspár (6/6), Simon, Baki 82). Vezetőedző: Völgyi Péter.
bővebben
2008 november 06 - csütörtök

Villámcsődület

Flash mob-ot, azaz villámcsődületet kívántak összehívni a városi középiskolások a Retro 73 Ifjúsági és Kulturális Egyesület közreműködésével. Az akció lényege egy gyors csoportosulás, majd valamilyen meghökkentő cselekedet, és a csoportosulás gyors feloszlása. Mindez figyelemfelkeltő – de nem politikai – céllal.
bővebben
2008 november 06 - csütörtök

Kreatívak a dózsás diákok

Elég csak néhány pillantást vetni a város legrégebbi iskolájának belső terére, máris kitűnik, hogy az ide járók szeretik a szépet. Festett üvegű ajtón léphetünk a Dózsa György Általános Iskola aulájába, ahol a diákok által készített tűzzománcokon mitológiai alakok várják a betérőket, de itt látható a szintén eme technikával készült magyar és az iskolai címer, melynek csodájára járnak a szakmabeliek is.
bővebben
2008 november 06 - csütörtök

Õszi lombtalanítási akció

Az õsz a levélhullás idõszaka, és a korábbi évekhez hasonlóan a Városgazdálkodási Kft. a lakosságot is igyekszik bevonni egy közös, hatékony munkába, ezzel megkönnyítve a városban a lombtalanítást.
bővebben
2008 november 06 - csütörtök

Libaétkek újborral

A Göcseji Falumúzeumban november 8-án (szombaton) kerül megrendezésre a hagyományos Márton-napi vigasság. A Múzeumok Őszi Fesztiválja országos programsorozat keretében szervezett eseményre tíz órától várják a látogatókat.
bővebben
2008 november 06 - csütörtök

Rongálások a Bóbitán

A szokásos esti játékátvizsgálás során rongálást tapasztalt az elmúlt hetekben Berta Zoltán, a Bóbita integrált játszótér gondnoka. Elemek hiányoznak a játszóeszközökön, a babaház oldala kirúgva, csavarok kiesve egyes darabokon.
bővebben
2008 november 06 - csütörtök

Ki menti meg?

Hónapokkal ezelõtt fel-felröppent a hír, hogy végleg bezár a zalaegerszegi jégcsarnok, melyet három magántulajdonos mûködtet. A város önkormányzata nincs a tulajdonosok között, de mint dr. Gyimesi Endre polgármester érdeklõdésünkre elmondta, a városnak érdeke lenne egy jól mûködõ jégcsarnok, ezért is vásárolt az elmúlt években „jégidõt”, vagyis óraidõt az általános iskolások számára, és a nagyközönség korcsolyázását is támogatták anyagilag. Fontos szempont még a Kercsó Árpád vezetésével mûködõ ifjú jéghokicsapat fennmaradása is.
bővebben
2008 november 05 - szerda

Biztos győzelem

ZTE – Paks 3-1 (2-0) Liga Kupa labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 200 néző. Jv.: Arany. ZTE: Sipos – Kovács G., Varga R. (Zsömlye 46.p.), Balogh, Rácz -Tóth Z., (Mirceta 80.), Alomerovics (Petneházi 46.), Horváth A. I., Trnavac (Kottán K. 68.) – Balázs (Délcezg 46. p.), Pekics. Vezetőedző: Csank János.
bővebben
2008 november 05 - szerda

Bajnokverés nagyszerű játékkal

Zalakerámia ZTE – Falco KC Szombathely 99-82 (27-26, 24-16, 24-17, 24-13) NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 2.500 néző. Jv.: Hartyányi, Kapitány, Farkas.Zalakerámia ZTE: Hinnant (13/3), Kámán (20/6), Watson (21/3), Jones (24/12), Helbich (7). Csere: Trepák (9/3), Gáspár, Baki, Tóth Á. (2), Stárics (3/3), Bödör. Vezetőedző: Völgyi Péter.
bővebben
2008 november 04 - kedd

Megemlékezés a roma holocaust évfordulóján

Eredetileg vallásos kifejezés a holocaust, égő áldozatot jelent, ezzel illették később a XX. század legsúlyosabb tragédiáját, mely ezerszám szedte áldozatait a gázkamrákban, mondta megemlékező beszédében Dömötör Csaba, a városi CKÖ elnöke a zalai emléknap kapcsán.
bővebben
2008 november 03 - hétfő

A Városháza hírei

Álláshelyet hirdet a Keresztury Dezső ÁMK, a Zrínyi Miklós Gimnázium és az Apáczai Csere János ÁMK. Zalaegerszeg önkormányzata bérlakások elidegenítéséről döntött. A IX. számú vegyes fogászati körzetben helyettesítéssel oldják meg a rendelést 2009. március 31-ig. A témákról az alábbiakban olvashatnak az érdeklődők.
bővebben
2008 november 02 - vasárnap

Nehéz győzelem a sereghajtó ellen

Barcs – ZTE II. 1-2 (1-1) NB-II. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Barcs, 300 néző. Jv.: Kovács J. Z. Gólszerzők: Kollega (45.), ill., Balázs (40.), Petneházi (50., büntetőből).
bővebben