keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2021 október 13 - szerda

Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulója alkalmából rendezendő városi programok

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében tisztelettel meghívom Önt az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulója alkalmából rendezendő városi programokra:
bővebben
2021 október 13 - szerda

Megválasztották az új diákpolgármestert (Videó)

Megválasztották az új Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzatot. A korábbi testület megbízatása néhány hét múlva lejár, így ma délelőtt döntöttek az új tisztségviselőkről. A 2021/22-es tanévben a ZVDÖK diákpolgármestere Szabó Levente, a Csány Technikum tanulója, a két alpolgármester Mazzag Balázs és Éder Gábor, a jegyző pedig Kövesi Napsugár lett.
bővebben
2021 október 07 - csütörtök

Az aradi vértanúkra emlékeztek (Videó)

Az aradi vértanuk halálára emlékeztek október 6-án országszerte. A 172. évforduló alkalmából Zalaegerszegen először Csány László szobránál tisztelegtek, majd – a rossz időjárás miatt – a Városi Hangverseny-és Kiállítóteremben folytatták a múltidézést.
bővebben
2021 október 01 - péntek

Köszöntötték az időseket (Videó)

Október elseje az Idősek Világnapja. Ebből az alkalomból köszöntötte az „Életet az Éveknek” Zala Megyei Szervezete és a városi idősügyi tanács a szépkorúakat a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. Az ünnepségen több elismerést is átadtak.
bővebben
2021 szeptember 30 - csütörtök

Felújítják (Videó)

Ismét történelmi jelentőségű épületet újítanak fel Zalaegerszegen. A volt Korona Szálló a Modern Városok Program segítségével közel 530 millió forintból szépül meg. Ennek köszönhetően már jövőre a közösségi élet egyik fontos színtere lehet.
bővebben
2021 szeptember 30 - csütörtök

Fejlesztések a Pózva utcában (Videó)

Zajlik az ivóvíz és szennyvízrekonstrukció Pózván. Az elmúlt két hónapban az elöregedett vezetékeket, tűzcsapokat és fedlapokat cserélték ki. A teljes beruházás 130 millió forintba került. A részletekről sajtóbejáráson tájékoztatták az újságírókat.
bővebben
2021 szeptember 28 - kedd

Elkészült (Videó)

Elkészült az andráshidai városrészben az a járdaszakasz, amely a Gébárti utat és a Rét utcát köti össze. A beruházás részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.
bővebben
2021 szeptember 27 - hétfő

Környezetvédelem és Én - Rajzpályázat

Környezetvédelem és én címmel rajzpályázatot írt ki Zalaegerszeg önkormányzata. A kezdeményezés célja a természettudatos szemléletmód erősítése az általános iskolások körében.
bővebben
2021 szeptember 27 - hétfő

Idén is lesz ZegaSztár (Videó)

Idén is várja a jelentkezőket a ZegaSztár. Zalaegerszeg kétévente rendezett tehetségkutatóján a klasszikus kategóriákban mérethetik meg magukat a zalaegerszegi oktatási intézményekbe járó 6-18 év közötti fiatalok. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.
bővebben
2021 szeptember 24 - péntek

Középpontban a fenntarthatóság (Videó)

Megtartották a GreenTech Zöld Energia és Fenntarthatóság Szakkiállítás és Konferencia második napját. A járműipari tesztpálya fogadóépületében több szakmai előadás és értekezés zajlott. A megnyitón elhangzott: Zalaegerszeg több ponton is vállalást tett a klíma- és környezetvédelem mellett.
bővebben
2021 szeptember 24 - péntek

Átadták a Bringaparkot (Videó)

Átadták a Zalaegerszegi Bringaparkot. Az Alsóerdő szomszédságában megvalósult, 10 millió forintos beruházást a Magyar Állam és a Magyar Kerékpáros Szövetség finanszírozta.
bővebben
2021 szeptember 23 - csütörtök

Elkészült (Videó)

100 férőhelyes parkoló épült a stadion mellett. A közel negyedmilliárdos beruházáshoz a Modern Városok Program biztosított forrást.
bővebben
2021 szeptember 23 - csütörtök

Ifjúsági Kerekasztal Piknik (Videó)

Megtartották a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal Pikniket. Az immár 11. alkalommal megrendezett előadásokkal egybekötött találkozónak a botfai Erdődy-Hüvös kastély adott otthont.
bővebben
2021 szeptember 22 - szerda

Átadták a gyalogátkelőt (Videó)

Átadták a Posta és Hegyi utcák közötti gyalogátkelőt. A zalabesenyői városrész új zebrája önkormányzati forrásból készült el. A közel 12 millió forintos fejlesztés részleteit sajtótájékoztatón ismertették.
bővebben
2021 szeptember 21 - kedd

Újabb parkolók épültek (Videó)

További parkolókkal gyarapodott a megyeszékhely. Az arányos városfejlesztés jegyében ezúttal a Landorhegyen alakítottak ki új megállókat. A 6 millió forint értékű beruházás részleteit sajtótájékoztatón ismertették.
bővebben
2021 szeptember 17 - péntek

Megújul a Ganz technikum (Videó)

Hétmilliárd forintból külsejében és eszközparkjában is teljesen megújul a zalaegerszegi Ganz Ábrahám Technikum – jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. A műszaki szakközépiskola fejlesztését a zalai megyeszékhelyen zajló beruházások, köztük a járműipari tesztpálya és a harckocsigyár indokolják, melyeknek nagy szükségük van jól képzett szakemberekre.
bővebben
2021 szeptember 16 - csütörtök

Szépül a Vizslapark (Videó)

Megújult és ismét a helyére került a Fiatalok szobra. A Vizslaparkban található alkotást, amely egyben szökőkútként is funkcionál, ma avatták fel.
bővebben
2021 szeptember 15 - szerda

Nevezetes személyiségek (Videó)

Zalaegerszeg nevezetes személyiségei a 19-20. században. Ezzel a címmel rendezték meg azt a konferenciát, amely a városi önkormányzat, valamint a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár szervezésében valósult meg. A képletes időutazáson a megyeszékhely történetének jellegzetes és jelentős alakjai elevenedtek meg.
bővebben
2021 szeptember 15 - szerda

Átadták az adományt (Videó)

19. alkalommal rendeztek jótékonysági főzőversenyt az AquaCity vízicsúszda és élményparkban. A kedvezményezett idén a Zala Megyei Szent Rafael Kórház volt. Ezzel is szerették volna meghálálni az egészségügyi dolgozók pandémia alatt teljesített áldozatos munkáját. Az itt összegyűlt bevétel jelképes átadóját ma tartották.
bővebben
2021 szeptember 14 - kedd

Kerékpárút átadó (Videó)

Elkészült a Posta utcai kerékpárút. A beruházás a Kovács Károly Városépítő Program keretében valósult meg 257 millió forintból. A 3,6 kilométer hosszú új szakasz a Kosztolányi utcától indul és egészen az ADA gyáráig tart.
bővebben
2021 szeptember 14 - kedd

Az év polgármestere (Videó)

Bár személy szerint ő vette át, az elismerés minden zalaegerszeginek szól. A pénteken Év Polgármestere címmel kitüntetett Balaicz Zoltán fogalmazott így az Arany Bárány Hotel télikertjében, ahol a város vezetői és tisztségviselői együtt ünnepeltek.
bővebben
2021 szeptember 10 - péntek

Felkerült a bokréta (Videó)

Felkerült a bokréta a Rheinmetall tankgyárra. A beruházás alapkövét decemberben, a tartóoszlopokat pedig márciusban helyezték el. Mostanra megépült a csarnok legmagasabb pontja is.
bővebben
2021 szeptember 10 - péntek

Letették az alapkövet (Video)

Európa egyik legmodernebb vasúti-közúti konténerterminálját építi fel Zalaegerszegen a logisztikai iparág meghatározó szereplője, a Metrans cégcsoport. A beruházás ünnepélyes alapkőletételén részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki beszédében kiemelte: ez a fejlesztés egy nemzetközi logisztikai csomóponttá teszi Zalaegerszeget.
bővebben
2021 szeptember 10 - péntek

Balaicz Zoltán lett az év polgármestere (Video)

Balaicz Zoltán kapta idén a Szféra által alapított „Év Polgármestere” díjat. Az országos internetes szavazás alapján odaítélt elismerést Szarvason, a Városi Polgármesterek Randevúján vehette át Zalaegerszeg polgármestere.
bővebben
2021 szeptember 09 - csütörtök

ZEGINFO (videó)

Megtartotta ülését Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatának közgyűlése. Az ott született döntésekről Balaicz Zoltán polgármester a ZEGINFO-n számolt be az újságíróknak.
bővebben
2021 szeptember 08 - szerda

Jubileumot ünnepeltek (Videó)

15 éves a Zalaegerszegi Gondozási Központ Idősek Otthona. A jubileum alkalmából felelevenítették az elmúlt éveket. Az egykori József Attila Általános Iskola helyén működő intézmény lakói és dolgozói együtt ünnepelték a jeles alkalmat.
bővebben
2021 szeptember 08 - szerda

Készül a járda (Videó)

Elkezdődött a járdafelújítás az Arany János utcában, ahol a meglévő, rossz minőségű burkolatot teljesen felbontották. Helyére új aszfaltréteget húznak a szakemberek.
bővebben
2021 szeptember 07 - kedd

Zalaegerszeg büszkeségei (Videó)

Ma köszöntötte a zalaegerszegi kötődésű olimpikonokat Balaicz Zoltán. A polgármester elismerést adott át a 2021-es Tokiói olimpián való szerepléséért Szűcs Valdónak és Bicsák Bencének.
bővebben
2021 szeptember 07 - kedd

Megtekintették a piacot (Videó)

A teniszpálya átadó után a termelői piacot látogatta meg Balaicz Zoltán polgármester és Lázár János, a Vidékfejlesztési Kormánybizottság tagja. Az eseményen szó volt az ilyen és ehhez hasonló projektek jelentőségéről. A kormányzat ugyanis az élelmiszeripar és mezőgazdaság fejlesztésében látja a jövőt.
bővebben
2021 szeptember 07 - kedd

Teniszpályákat avattak (Videó)

Három új, világszínvonalú teniszpályát avattak Zalaegerszegen. Az ünnepségen részt vett Lázár János, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke, aki egy közel kétmilliárdos fejlesztési tervet is ismertetett.
bővebben