keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2021 november 12 - péntek

A rajzpályázat legjobbjait díjazták (Videó)

Kihirdették a „A környezetvédelem és én” című rajzpályázat eredményeit. A kezdeményezés sikerét jelzi, hogy a megmérettetésen 430-an indultak. A két korcsoport legjobbjait értékes nyereményekkel jutalmazták.
A „Környezetvédelem és Én” rajzpályázat a KEHOP-1.2.1-18-2018-00024 azonosító számú, „Zalaegerszeg Megyei Jogú Város helyi klímastratégiájának kidolgozása, helyi klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című projektben valósult meg.
bővebben
2021 november 11 - csütörtök

Telephelyfejlesztés a Zalavíznél (Videó)

Hőszivattyús energetikai korszerűsítés kezdődött a Zalavíz Zrt. szennyvíztelepén. Ez a beruházás is hozzájárul ahhoz, hogy a vállalat minél előbb fosszilisenergiafelhasználás-mentesen működjön.
bővebben
2021 november 11 - csütörtök

Kitüntetéseket adtak át (Videó)

November 12-e a szociális munka világnapja. Ebből az alkalomból kiemelkedő munkájukért négyen vehettek át kitüntetést.
bővebben
2021 november 10 - szerda

Fákat ültettek (Videó)

Faültetéssel csatlakozott a MOL Zalaegerszeg ökoprogramjához. Ennek köszönhetően az Olajmunkás utca most 45 cserjével gyarapodott. A megyeszékhelyen már több, mint 8500 egyedet telepítettek a három éve indult nagyszabású, környezetvédelmi projekt keretében
bővebben
2021 november 08 - hétfő

40 éve Landorhegyen (Videó)

40 éve várja az olvasókat Landorhegyen a József Attila Városi Könyvtár. A jubileum alkalmából egykori kollégák, vezetők és a társintézmények képviselői elevenítették fel élményeiket, felidézve, miként született a város meghatározó közösségi tere.
bővebben
2021 november 05 - péntek

Fákat ültettek (Videó)

Két éve indította útjára klímavédelmi programját Zalaegerszeg önkormányzata. Ebben – egyebek mellett – öt év alatt 5000 fa elültetését tűzték ki célul. Ma tovább gyarapodott a csemeték száma.
bővebben
2021 november 05 - péntek

Városi megemlékezés (Videó)

Városi megemlékezést tartottak az Ady utcai ’56-os emlékműnél. A rendezvényt a Forradalom és Szabadságharc leverésének 65. évfordulója alkalmából, a zalaegerszegi önkormányzat és a Zala Megyei ’56-os Hagyományőrző Egyesület közösen szervezte.
bővebben
2021 november 04 - csütörtök

'56-os megemlékezés (Videó)

Az ’56-os Forradalom és Szabadságharc Lezsák Sándor szemével címet kapta az a műsor, melyet a POFOSZ Zala Megyei Szervezete rendezett a Városi Hangverseny-és Kiállítóteremben.
bővebben
2021 november 03 - szerda

Közgyűjteményi szakmai napok (Videó)

Zalaegerszeg ad otthont a Zalai Közgyűjteményi Szakmai Napok programjának. A rendezvény az e területen dolgozó munkatársaknak ad lehetőséget arra, hogy kutatási eredményeiket ismertessék és megosszák kollégáikkal. 
bővebben
2021 október 29 - péntek

Várostörténeti konferencia (Videó)

Várostörténeti konferenciát tartottak a megyeszékhelyen. Ezt a rendezvényt a helyi identitás és kohézió erősítésének megteremtése Zalaegerszegen című projekt részeként szervezték.
bővebben
2021 október 28 - csütörtök

Felkészítették a temetőket (Videó)

Megtartotta – a közelgő Mindenszentek és Halottak napja alkalmából esedékes temetőbejárást az önkormányzat, a Városgazdálkodási Kft., valamint a rendőrség. A sírkertekben és környékén már az ünnep előtti hétvégén sok látogatóra számítanak. Amint az a sajtóbejáráson elhangzott, Zalaegerszeg számára kiemelten fontos a közigazgatási területén lévő összes köztemető.
bővebben
2021 október 28 - csütörtök

Lezárult az idősek hónapja (Videó)

Lezárult az idősek hónapja rendezvénysorozat. A színes programkavalkádot elismerések átadásával koronázták meg a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.
bővebben
2021 október 28 - csütörtök

Átadták a Juhász Gyula utcát (Videó)

Befejeződött a Juhász Gyula utca burkolatának felújítása. A munkálatokat a Holub és a Radnóti utca közötti szakaszon végezték. A fejlesztés csaknem 27 millió forintba került, amit az önkormányzat finanszírozott.
bővebben
2021 október 27 - szerda

Építkeznek (Videó)

Megújul a bazitai városrész temploma Zalaegerszegen. A környéken élők régi vágya, hogy a közösségi szempontból fontos épület ismét rangjához méltó állapotban fogadja a híveket. A beruházás összköltsége eléri a 15 millió forintot, amit pályázati úton teremtettek elő.
bővebben
2021 október 27 - szerda

Út- és parkolórekonstrukció Kertvárosban (Videó)

Útburkolat és parkolófelújítás kezdődött a Kertvárosban. Korábban megújult a Mókus utca, most a közelében elhelyezkedő tízemeletes nyugati oldalán kezdték el a munkálatokat. A beruházás részleteit sajtótájékoztatón ismertették.
bővebben
2021 október 27 - szerda

Lezárult a projekt (Videó)

Lezárult a Zalaegerszeg Északi Ipari Park feltárása és közművekkel való ellátása című projekt. A beruházás költségeit a Településfejlesztési Operatív Program fizette.
bővebben
2021 október 25 - hétfő

Átadták (Videó)

Felújították a járdát az Arany János utcában. A korábbit teljes szélességében és szerkezetében elbontották, majd a gyalogoskapubejárók magasságának figyelembevételével, ismét felépítették.
bővebben
2021 október 25 - hétfő

1956-ra emlékeztek (Videó)

Több helyszínen is felidézték Zalaegerszegen az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit október 23-án. A szervezők a koszorúzásokra és a városi megemlékezésre egyaránt várták a résztvevőket.
bővebben
2021 október 25 - hétfő

Megemlékezés Andráshidán (Videó)

Andráshidán is megemlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről illetve hősi halottairól. A hagyományokhoz híven október 22-én a helyiek a Gébárti úti Hősök Kertjében tisztelegtek.
bővebben
2021 október 21 - csütörtök

Elkészült az új épületszárny (Videó)

Elkészült a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium új épületszárnya. A beruházás 450 millió forintba került, amelynek teljes összegét a Notre Dame Rend finanszírozta.
bővebben
2021 október 21 - csütörtök

Átadták (Videó)

Mintegy 26 millió forintból újították fel a Liget utcát Andráshidán. A településrészen régóta várták a fejlesztést, melynek részleteit a helyszínen tartott sajtótájékoztatón ismertették.
bővebben
2021 október 21 - csütörtök

Fejlesztés az iskolában (Videó)

Megújult két első osztály tanterme az Öveges József Általános Iskolában. Az intézményben átadták és megáldották azokat az új digitális táblákat is, melyek a jövőben az itt tanulók korszerű oktatását segítik.
bővebben
2021 október 20 - szerda

Pedagógusok köszöntése (Videó)

Október az Idősek hónapja. Ebből az alkalomból köszöntötték a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben a nyugdíjas pedagógusokat, akik közül többen díszoklevelet vehettek át.
bővebben
2021 október 19 - kedd

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

A keddi Egerszegi Esték vendége Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere volt, akivel a múlt heti közgyűlés határozatait vették górcső alá. Szó volt a műsorban egyebek mellett a Metrans és az M76-os beruházással kapcsolatos döntésekről, a településszerkezeti terv és az építési szabályzat módosításáról, valamint további aktuális témákról.
bővebben
2021 október 15 - péntek

Zeginfó (Videó)

Megtartotta ülését Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatának közgyűlése. Az ott született döntésekről Balaicz Zoltán polgármester a ZEGINFO-n számolt be az újságíróknak.
bővebben
2021 október 15 - péntek

Épül a kerékpárút (Videó)

Épül a kerékpárút Zalaegerszegen a Kazinczy tér és a Gasparich út között. A 182 millió forintos beruházást az önkormányzat finanszírozza.
bővebben
2021 október 15 - péntek

Elkezdték a felújítást (Videó)

Elkezdték a református templom részleges felújítását. Az 1940 és 1942 között emelt szakrális létesítmény tetőzete már régóta javításra szorult. A beruházás részleteit sajtótájékoztatón ismertették.
bővebben
2021 október 14 - csütörtök

Megújul (Videó)

Uniós és állami forrásból újul meg az Eötvös József Általános Iskola épülete, ahol energetikai korszerűsítést végeznek. A beruházás részleteit a helyszínen tartott sajtótájékoztatón ismertették.
bővebben
2021 október 14 - csütörtök

Intelligens eszközöket telepítettek (Videó)

A helyiek mellett a turistákat is segítik azok az intelligens eszközök, melyeket most adtak át Zalaegerszegen. Ezek között információs tornyokat, okos padokat és játékokat telepítettek a város több, frekventált pontjára. A Smart City jegyében megvalósított fejlesztések összértéke megközelíti a 200 millió forintot.
bővebben
2021 október 13 - szerda

Elkészült (Videó)

Elkészült az új szelektívhulladék-válogató Zalaegerszegen. A berendezés a 21. század legmodernebb elemeivel segíti a búslakpusztai lerakó és kezelő telep munkatársainak mindennapjait. A beruházás részeként épült egy 720 négyzetméter hasznos alapterületű raktár és bővítették a lerakót is.
bővebben