keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2021 szeptember 07 - kedd

Fejlődik Gálafej (Videó)

Megújult a Cédrus utca és a gálafeji játszótér. A két beruházás összege meghaladja a 10 millió forintot. Ebből 2 milliót a helyi lakosok biztosítottak. Ez példaértékű Zalaegerszegen.
bővebben
2021 szeptember 06 - hétfő

Átadták (Videó)

Átadták a Peteli-hegyi út megújult szakaszát. A projekt önkormányzati forrásból, az Arányos Városfejlesztési Program részeként jött létre.
bővebben
2021 szeptember 03 - péntek

Vadászati konferencia (Videó)

Vadászati konferenciát tartottak a Díszteremben, amit az önkormányzat a Zala Megyei Vadászkamarával közösen szervezett. A program a Helyi identitás és kohézió erősítésének megteremtése Zalaegerszegen című projekt keretében valósult meg.
bővebben
2021 szeptember 03 - péntek

Megemlékeztek (Videó)

Megemlékezést tartottak a Sohollári-völgyben. A hagyományos zalai vadászati évadnyitó idén elmaradt, amit – szűk körben ugyan – de a zalai vadászok megtartottak.
bővebben
2021 szeptember 02 - csütörtök

Mindszentyneum applikáció (Videó)

Mától letölthető a Mindszenty városa alkalmazás. Az applikáció az interaktív történelmi séták Zalaegerszegen projekt keretében készült. Android-os illetve IOS-es felületekre egyaránt ingyenesen letölthető.
bővebben
2021 szeptember 01 - szerda

Bormustra zenével (Videó)

Mustra borfolyam néven tartanak gasztrotúrát Zalaegerszegen. Szeptember 9-11-ig híres magyar borászokkal találkozhatnak az érdeklődők. A programra a megyeszékhelyen élők mellett a környékbelieket is várják. A részletekről a zalaegerszegi Tourinform Irodában és a helyszíneken lehet tájékozódni.
bővebben
2021 augusztus 27 - péntek

Természetvédelmi konferencia (Videó)

A természet- és környezetvédelemről szerveztek konferenciasorozatot Zalaegerszegen. A Csácsi Arborétumban – júniusban – rendezett interaktív előadásokat követően a záróprogramot az Art Moziban tartották.
bővebben
2021 augusztus 26 - csütörtök

Ünnepélyes alapkőletétel (Videó)

Kibővül a zalaegerszegi kertvárosi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébániatemplom. A szakrális létesítmény 2004-ben épült. Azóta folyamatosan fejlődik a közösségi élet, amit az altemplom mellett egy közösségi ház is szolgál majd. Az ünnepélyes alapkőletételen részt vett Orbán Balázs parlamenti és stratégiai államtitkár, aki úgy fogalmazott: Magyarország számára fontos a család és a helyi közösség ereje, ezért a kormány legfőbb feladata, hogy a rendelkezésre álló eszközök segítségével támogassa azokat.
bővebben
2021 augusztus 26 - csütörtök

Képzési központ a volt városházában (Videó)

Zalaegerszegen is képzési központot nyitott a Mathias Corvinus Collegium. Az általános és középiskolás korú tehetségek gondozásának – felújítását követően -, a régi városháza ad majd otthont.
bővebben
2021 augusztus 26 - csütörtök

Elkezdődött (Videó)

Elkezdődött a Liget utca felújítása az andráshidai városrészben. A fejlesztés hátteréről, részleteiről  sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.
bővebben
2021 augusztus 25 - szerda

Megtartották (Videó)

Megtartották a megyei szakmai tanévnyitó konferenciát a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ együttműködésével valósult meg.
bővebben
2021 augusztus 25 - szerda

Megújult az udvar (Videó)

Megújult a kertvárosi Csillagközi óvoda udvara. Az elavult játékokat újakra cserélték. Ebben az intézmény segítségére volt az önkormányzat a Humánigazgatási, valamint Műszaki Bizottság és a Csillagközi óvoda gyermekeiért alapítvány.
bővebben
2021 augusztus 25 - szerda

Évadnyitó a Griffben (Videó)

Ünnepi évadnyitó ülést tartottak a Griff Bábszínházban. A társulat tagjai a nyáron sem tétlenkedtek. Folyamatosan próbáltak és több helyszínen is felléptek. A további tervekről sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.
bővebben
2021 augusztus 24 - kedd

Kettős ünnep a falumúzeumban (Videó)

Kettős ünnepet tartottak a Göcseji Falumúzeumban. Az államalapítás évfordulója mellett a skanzen születésnapjáról is megemlékeztek. Ez alkalmakból egész napos ingyenes programsorozattal várták az érdeklődőket.
bővebben
2021 augusztus 23 - hétfő

Megtekintették a fejlesztéseket (Videó)

Két keréken látogatták sorra a megye és a város vezetői a zalaegerszegi fejlesztéseket. Vigh László országgyűlési képviselő immár negyedik alkalommal invitálta az elöljárókat a különleges városnéző túrára.
bővebben
2021 augusztus 23 - hétfő

Az olai templomban is ünnepeltek (Videó)

A városi ünnepség augusztus 20-án délelőtt a Jézus Szíve Ferences Plébániatemplomban folytatódott. A megemlékezés ünnepi szentmisével kezdődött.
bővebben
2021 augusztus 23 - hétfő

Szent István-szobránál emlékeztek (Videó)

Államalapító Szent István királyunk ünnepének előestéjén – a hagyományokhoz híven – Csácsbozsokon tartottak városi megemlékezést. A 21 éve felavatott szobornál először Herkliné Ebedli Gyöngyi önkormányzati képviselő köszöntötte az egybegyűlteket, majd Balaicz Zoltán polgármester fogalmazta meg ünnepi gondolatait. A közönség egy nagyszabású előadás részese is lehetett: az István a király című rockopera elevenedett meg a színpadon.
bővebben
2021 augusztus 19 - csütörtök

Megújult a járda (Videó)

Megújult a járda a Toldi Miklós utcában. A 6 és fél millió forintos projekt az arányos városfejlesztés jegyében valósult meg, és az önkormányzat finanszírozta.
bővebben
2021 augusztus 18 - szerda

Megemlékezés

A 107 évvel ezelőtt zajlott Gorodiki csatára emlékeztek kedden Zalaegerszegen. A Hősök kertjében, a Zalaegerszegi m. kir. 6. honvéd huszárezred emlékművénél Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő helyezett el koszorút.
bővebben
2021 augusztus 18 - szerda

Otthonról haza! (Videó)

A Vizslaparkon is áthaladtak az Otthonról haza! kerékpáros túra tagjai. A körülbelül 310 km-es táv megtételére vállalkozók Lendváról indultak. A cél Budapest, ahová – a tervek szerint – augusztus 20-án érkeznek.
bővebben
2021 augusztus 17 - kedd

Elkészült a járda a Perlaki utcában (Videó)

Megújult a járda és kiépítették a csapadék-vízelvezetési rendszert a Perlaki utcában. A beruházás önkormányzati forrásból, 13 millió forintos ráfordítással készült el. A területet ma sajtóbejáráson mutatták be az újságíróknak.
bővebben
2021 augusztus 17 - kedd

Újabb parkolókat adtak át (Videó)

Hat új parkolót adtak át a Berzsenyi utcában. A beruházás városi forrásból, mintegy 3,4 millió forintos ráfordítással készült. Az elmúlt húsz évben megnőtt a zalaegerszegi gépjárművek száma, ezért kiemelt feladat a további bővítés.
bővebben
2021 augusztus 16 - hétfő

Emléktáblát avattak (Videó)

Domborművet adtak át Morandini Tamás halálának 100. évfordulója alkalmából a Zrínyi Miklós Gimnáziumnál. Az olasz származású építész 1895-től élt Zalaegerszegen. Nevéhez több, a városban található híres építmény fűződik.
bővebben
2021 augusztus 16 - hétfő

Jótékonysági nap (Videó)

Több mint 11 millió forintgyűlt össze a hétvégi jótékonysági főzőversenyen, melyen 65 csapat vett részt. A rekordbevételt a Zala Megyei Szent Rafael kórház számára ajánlották fel.
bővebben
2021 augusztus 16 - hétfő

Jószomszédok parki-party (Videó)

Jószomszédok parki-partyba várták szombaton a csácsbozsokiakat. A közösségi estet – amely az ünnepi napok nyitánya volt – a településrészi önkormányzat, helyi szervezetek és az ott élők közösen rendezték.
bővebben
2021 augusztus 16 - hétfő

Véget ért a művésztelep (Videó)

Véget ért a 29. GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelep. A zárórendezvényen – az itt készült művekből- az alkotóház udvarán rendeztek kiállítást.
bővebben
2021 augusztus 13 - péntek

Jótékonysági nap (Videó)

Jótékonysági főzőversenyt rendeznek az AquaCityben. A színes programok mellett, közel 100 főzőcsapat ínyencségei várják az adakozni vágyókat szombaton.
bővebben
2021 augusztus 12 - csütörtök

Rendkívüli közgyűlést tartottak (Videó)

Pályázatot nyújt be zártkerti utak, valamint őshonos gyümölcsfák ültetésére Zalaegerszeg önkormányzata. Egyebek mellett erről is döntöttek a városatyák a közgyűlés mai rendkívüli ülésén.
bővebben
2021 augusztus 12 - csütörtök

Bővült a páterdombi kutyafuttató (Videó)

Bővítették és komfortosabbá tették a páterdombi kutyafuttatót. Az újításokat – lakossági kérésre – a zalaegerszegi önkormányzat közel 1 millió forinttal finanszírozta.
bővebben
2021 augusztus 11 - szerda

Zsűriztek (Videó)

Zalaegerszegre érkezett a Virágos Magyarország verseny zsűrije. A környezetszépítő mozgalom megmérettetésére országosan, mintegy 300, Zalából 16 település nevezett. A Magyar Turisztikai Ügynökség 2021-ben 28. alkalommal indította útjára a kihívást.
bővebben