keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2021 augusztus 04 - szerda

Energetikai korszerűsítés (Videó)

Energetikai korszerűsítést végeznek a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság épületében. Ezt a Környezet és Energiahatékonysági Operatív Program részeként 160 millió forintból fedezik. A részletekről ma tájékoztatták a sajtó képviselőit.
bővebben
2021 augusztus 03 - kedd

Egerszegi Esték (Videó)

Aktuális önkormányzati témákat érintett a Zalaegerszegi Televízió mai Egerszegi Esték című magazinja. Gecse Péter és Bali Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármesterei beszámoltak – egyebek mellett – a hamarosan induló METRANS beruházásról, településfejlesztési döntésekről, a helyi tömegközlekedésben elindult beruházásokról, valamint több nagy városi fejlesztésről.
bővebben
2021 július 23 - péntek

Járműállomány-fiatalítás (Videó)

Tovább fiatalodik a buszállomány Zalában. Ezúttal 32 darab, úgynevezett szóló autóbusz kezdi meg a szolgálatot a megyében. Zalaegerszegen öt környezetkímélő, dízelüzemű járművet mutattak be ma. Ezzel a típussal országszerte találkozhatnak az utasok.
bővebben
2021 július 21 - szerda

Folyamatosan fejleszt az E.ON (Videó)

Több mint 700 millió forintot fordít Zalaegerszeg áram- és gázhálózatának fejlesztésére idén az E.on Hungária Csoport. Vezetékeket cserélnek és újakat építenek saját forrásból. Mindezek célja, a biztonságos és folyamatos energiaellátás biztosítása.
bővebben
2021 július 21 - szerda

Újra megrendezik (Videó)

Újra megrendezik a jótékonysági napot és főzőversenyt az Aquacityben. A kezdeményezésről és a részletekről sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak. 
bővebben
2021 július 21 - szerda

Zeginfo (Videó)

724 millió forintért 20 hektárnyi földet vásárolt a Metrans Zalaegerszeg önkormányzatától. Többek között erről is szó esett a rendkívüli közgyűlés utáni sajtótájékoztatón, amit Balaicz Zoltán polgármester tartott az újságíróknak.
bővebben
2021 július 21 - szerda

Civil konzultációt tartottak (Videó)

Civil konzultációt tartottak Zalaegerszegen. Az eseményen a kormányt, a megyét, illetve a várost képviselő elöljárókkal is tárgyalhattak a résztvevők.
bővebben
2021 július 20 - kedd

Átadták az új ravatalozót (Videó)

Elkészült a Göcseji úti köztemető új ravatalozója. A beruházás a Modern Városok Program keretein belül 320 millió forintból valósult meg. A projektben zalaegerszegi cégekkel dolgozott együtt a város.
bővebben
2021 július 15 - csütörtök

Tesztpálya harckocsiknak (Videó)

A 25 ezer négyzetméter alapterületű gyár még épül, a harci járművek tesztelésére alkalmas off road pálya első eleme azonban már elkészült Zalaegerszegen. Ezen próbálják majd ki a magyar-német közösvállalatban gyártott Lynx típusú harckocsikat. A létesítményt három páncélossal avatták fel.
bővebben
2021 július 15 - csütörtök

Átadták a koncert bevételét (Videó)

Átadták a Kertmoziban tartott filmzenei koncert bevételét. A rendkívül népszerű kezdeményezés eredményeként 1 millió 123 ezer forinttal támogatják azokat a gyerekeket, akiket a Covid miatt veszteség ért, illetve egy balesetben elhunyt rendőr családját. Az eseményen – az adományozók közül – részt vett Kisházi Gábor, a Nemzetközi Rendőrszövetség Zala megyei egyesületének elnöke, Zrinszki István, a Zalaegerszegi Patrióta Klub vezetője és Péntek Károly, a Windoor Design Kft. ügyvezetője.
bővebben
2021 július 14 - szerda

Megszépül (Videó)

Megszépül a Göcseji Múzeum épülete. A rekonstrukcióra a Modern Városok Program adott lehetőséget, amely erre a célra 1 milliárd 850 millió forintot biztosított.
bővebben
2021 július 13 - kedd

Jól halad (Videó)

Jól halad a „Helyi termelői és kézműves piac, és ennek szerves részeként a Göcsej tudásközpont” építése. A komplexum létesítésére a Településfejlesztési Operatív Program 718 millió forintot biztosított.
bővebben
2021 július 08 - csütörtök

Elkezdték (Videó)

Elkezdték a munkát az Alsóerdő határában épülő Zalaegerszegi Bringaparkban, melynek megvalósításához az Emberi Erőforrások Minisztériuma 10 millió forintos támogatást biztosított. Erről és a beruházás részleteiről sajtótájékoztatót tartottak.
bővebben
2021 július 07 - szerda

Ütemtervnek megfelelően (Videó)

Az ütemtervnek megfelelően halad a Zalaegerszegi Sport- és Tanuszoda kivitelezése. A létesítményben már burkolnak, készül az 50 m hosszúságú FINA minősítésű medence is. A projekt részleteiről sajtóbejáráson számoltak be az újságíróknak.
bővebben
2021 július 06 - kedd

Jól halad a fejlesztés (Videó)

Az ütemtervnek megfelelően halad az alsóerdei sport- és élménypark fejlesztése. A több, mint 5 milliárd forintos beruházás készültségi állapotát és részleteit sajtóbejáráson ismertették az újságírókkal.
bővebben
2021 július 05 - hétfő

Emlékeztek (Videó)

Sorsdöntő esemény volt a magyarság számára a 907-es pozsonyi csata, melynek évfordulóját a Baross-ligetben ünnepelték. Az eseményt hagyományőrző csoportok felvonulása és a Mindszenty-iskola diákjainak zenés-irodalmi műsora színesítette.
bővebben
2021 július 05 - hétfő

A szezon legjobbjai (Videó)

A koronavírus-járvány miatt mintegy féléves csúszással, de idén is díjazta a Zala Megyei Kosárlabda Szövetség az elmúlt idény legjobbjait. A megszokottól eltérően ezúttal nem a naptári év, hanem a 2020-21-es szezon legkiválóbbjai részesültek elismerésben.
bővebben
2021 július 01 - csütörtök

Kiállítás és kiadvány (Videó)

Fotókiállítás nyílt a Dísz téren és egy kiadványt is bemutattak, mely a Kvártélyház Szabadtéri Színházról szól. Mivel idén a teátrum jubileumot ünnepel, mindkét kezdeményezés kapcsolódik ehhez. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.
bővebben
2021 július 01 - csütörtök

Hamarosan elkészül (Videó)

Hamarosan befejeződik a Püspöki Grácián utca Gárdonyi Géza és Dózsa György utca közötti szakaszának ivóvíz és szennyvíz közműrekonstrukciója. A beruházást összesen közel 32 millió forintból valósítják meg.
bővebben
2021 június 30 - szerda

Semmelweis-napi elismerések (Videó)

Semmelweis-napi elismeréseket adtak át a zalaegerszegi Városházán. Az anyák megmentőjeként ismert világhírű magyar orvos születésnapja, július elseje a magyar egészségügy ünnepe. Ez alkalomból a helyi önkormányzat által fenntartott egészségügyi alapellátási rendszerben dolgozók közül öten vehettek át ma oklevelet.
bővebben
2021 június 30 - szerda

Megállapodtak (Videó)

Együttműködési megállapodást kötött a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum és a Pannon Egyetem. A szerződés célja, a középiskolai szakképzés összekapcsolása az egyetemi felsőoktatással.
bővebben
2021 június 29 - kedd

Felavatták Zalai Tóth János emléktábláját (Videó)

Felavatták a Páterdombon Zalai Tóth János emléktábláját, amit Béres János szobrászművész készített. A dombormű a Zalaegerszeg Kultúrájáért Közalapítványnak köszönhetően díszíti a róla elnevezett utcát. A megyeszékhelyen eddig 21 ilyen alkotást adtak át.
bővebben
2021 június 28 - hétfő

Térzenei koncertsorozat (Videó)

Térzene koncerteket tartanak július 1-jétől Zalaegerszegen. Az egy éven át zajló programmal elsősorban a klasszikus zenét népszerűsítik, így időről időre minőségi kikapcsolódást kínálnak a helybelieknek és a vendégeknek. A szervezők a részleteket sajtótájékoztatón ismertették.
bővebben
2021 június 25 - péntek

Ünnepi közgyűlés (Videó)

Ünnepi közgyűlést tartottak Zalaegerszeg első mezővárosi okleveles említésének 600 éves évfordulója alkalmából. A rendhagyó összejövetelt hagyományosan a város napjához – május 13-hoz – legközelebb eső pénteken tartják. Ám ekkor még a járványhelyzet nem tette lehetővé, így most pótolták.
bővebben
2021 június 25 - péntek

Jótékonysági előadás (Videó)

Jótékonysági előadást szervezett Zalaegerszeg és Egervár önkormányzata, valamint a Turay Ida Színház. A produkcióval a szociális szférában, a mentőszolgálatnál, a rendvédelmi és a katasztrófaelhárító szervezeteknél dolgozók pandémia alatt végzett áldozatos munkáját köszönték meg.
bővebben
2021 június 24 - csütörtök

Idén is elindult (Videó)

Idén is megrendezte a Rajtad áll a jövőd! programját a UNICEF Magyarország. A nemzetközi kezdeményezés a 14 és 21 év közötti fiatalok számára teremt lehetőséget, saját jövőjük alakításához.
bővebben
2021 június 23 - szerda

Megállapodtak (Videó)

Együttműködési megállapodást kötött az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a zalaegerszegi Willis Hotel. Ennek célja minőségi oktatás biztosítása a diákok részére.
bővebben
2021 június 23 - szerda

Programok a Kertmoziban (Videó)

Filmvetítésekkel, koncerttel, gyerekprogramokkal és talk-show-val várja idén nyáron a közönséget a Kertmozi. A Kertvárosi közösségi tér című rendezvénysorozatot „A helyi identitás és kohézió erősítésének megteremtése Zalaegerszegen” projekt keretében valósítják meg. A részletekről ma sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.
bővebben
2021 június 22 - kedd

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

Nyolc hónapnyi kihagyást követően ismét ülésezett Zalaegerszeg közgyűlése. A múlt csütörtökön meghozott döntésekről tájékoztatta az Egerszegi Esték nézőit Balaicz Zoltán polgármester.
bővebben
2021 június 22 - kedd

Érmeket osztottak (Videó)

Megtartották a ZTE Röplabda Klub évzáróját. Az eseményen érmeket adtak át, valamint a rájátszást veretlenül záró NB II-es férfi csapat átvehette az első helyezésért járó kupát.
bővebben