keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2021 június 21 - hétfő

Lazacfarm épül Zalaegerszegen (Videó)

A régió első szárazföldi lazacfarmja épülhet meg Zalaegerszegen. A világszínvonalú beruházást hárommilliárd forinttal támogatja az állam. A fejlesztés várhatóan az év második felében indul és 2024-re készül el.
bővebben
2021 június 18 - péntek

Újra üléseztek (Videó)

Hosszú idő után találkozott újra Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése. Utoljára 2020. októberében tartottak rendes ülést. Csütörtökön 26 napirendi pontot tárgyaltak.
bővebben
2021 június 17 - csütörtök

Új gyártósort állítottak üzembe (Videó)

Új gyártósort állított üzembe a ZMT Hungary Kft. A 10 éves múltra visszatekintő cég idei forgalma várhatóan 1 milliárd forint közelében alakul. A mostani fejlesztést állami és uniós segítség nélkül, 250 millió forintos önerőből valósították meg.
bővebben
2021 június 17 - csütörtök

Jótékonysági koncert lesz (Videó)

Jótékonysági koncertet szervez a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar. A rendezvényt – melyen ismert filmzenéket hallhat a közönség -, július első péntekén tartják a kertmoziban.
bővebben
2021 június 16 - szerda

Megszállástól megszállásig (Videó)

Konferenciát szerveztek Megszállástól megszállásig címmel A helyi identitás és kohézió erősítésének megteremtése Zalaegerszegen projekt keretében. A rendezvényt a Településfejlesztési Operatív Program támogatta.
bővebben
2021 június 16 - szerda

Járványügyi értékelés (Videó)

Járványügyi összegzést tartott Balaicz Zoltán polgármester. Összefoglalójában sorra vette az elmúlt másfél év fontosabb történéseit, majd megköszönte a város lakóinak elkötelezettségét és segítségét.
bővebben
2021 június 15 - kedd

A magyar labdarúgás története képekben (Videó)

A magyar labdarúgás történetének kiemelkedő pillanatait eleveníti fel Zalaegerszegen a Nemzeti fotótár kiállítása. Az MTVA képeiből álló tárlatot az Európa-bajnokság alatt tekinthetik meg az érdeklődők.
bővebben
2021 június 14 - hétfő

Antal-napi búcsú Jánkahegyen (Videó)

Antal-napi búcsút tartottak a 25 éves jánkahegyi kápolnánál. A járványhelyzet miatt továbbra is visszafogott volt az ünnep, ám a szentmisére és a közös imádkozásra sokan érkeztek.
bővebben
2021 június 14 - hétfő

Az én Zalaegerszegem (Videó)

Kihirdették az Én Zalaegerszegem rajzpályázat eredményeit. A Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ alsó tagozatos diákok részére hirdette meg pályázatát.
bővebben
2021 június 11 - péntek

Eszközátadó ünnepség (Videó)

Küzdősportággal bővült a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Széchenyi István Technikuma. Az intézményben ezentúl a Karate oktatással is foglalkoznak. Az ehhez szükséges eszközöket pénteken adták át az iskolának.
bővebben
2021 június 11 - péntek

Átadták (Videó)

26. alkalommal adták át a Zalaegerszegért Díjakat a város dísztermében. A képviselőtestület döntése alapján idén 9 magánszemély és 1 szervezet kapott kitüntetést kiemelkedő munkájáért.
bővebben
2021 június 11 - péntek

Konferencia (Videó)

Konferenciát tartottak a Járműipari Tesztpályán. A témák között szerepelt a Dronmotive koncepció és a drónok felhasználásának gyakorlata is. A tanácskozáson olyan városok vezetői vettek részt, melyek ezen a területen érintettek.
bővebben
2021 június 10 - csütörtök

Nyit az AquaCity (Videó)

A hétvégén nyit az AquaCity. A Zalaegerszegi Élmény-és Csúszdaparkban 47 millió forint összegben számos fejlesztés végeztek, amihez a forrást a Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. és az önkormányzat biztosította.
bővebben
2021 június 09 - szerda

Új parkolók Landorhegyen (Videó)

Négy parkolóhellyel bővült Landorhegy. Zalaegerszeg önkormányzata fontos feladatának tekinti az új várakozók kialakítását, mivel- az utóbbi két évtizedben – duplájára nőtt a gépjárművek száma a városban.
bővebben
2021 június 04 - péntek

A nemzeti összetartozás napja (Videó)

Múltidézést tartottak a trianoni békediktátum aláírásának 101. évfordulója alkalmából a Bajcsy-Zsilinszky téren. A 100. jubileumra emelt országzászlónál színes előadásokkal emlékeztek meg Magyarország megcsonkításáról.
bővebben
2021 június 04 - péntek

Teniszpályák készülnek (Videó)

Három teniszpálya épül Zalaegerszegen. A beruházás része annak a 2017 óta tartó fejlesztéssorozatnak, melyre összesen 246 millió forint pályázati forrást nyert a ZTE Tenisz Klub. A területet sajtóbejáráson tekinthették meg az újságírók.
bővebben
2021 június 04 - péntek

Trianon-konferencia (Videó)

Konferenciát rendeztek a trianoni békediktátum aláírásának 101. évfordulóján. A rendezvényt a helyi identitás és kohézió erősítésének megteremtése Zalaegerszegen című projekt részeként szervezték. 
bővebben
2021 június 03 - csütörtök

Székelykaput avattak (Videó)

Székelykaput avattak Zalaegerszegen. Ezt a trianoni békediktátum 101. évfordulója és a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából építették. Így mától nemcsak egy új köztéri alkotással, hanem a magyar nemzeti összetartozás szimbólumával is gazdagabb lett a zalai megyeszékhely.
bővebben
2021 június 03 - csütörtök

Összetartozunk – kötetbemutató (Videó)

Bemutatták az Összetartozunk című kötetet a zalaegerszegi Díszteremben. A Marosvásárhely-Zalaegerszeg Baráti Kör 20 éves jubileuma alkalmából született könyv áttekinti a közösség sajtódokumentumait és felidézi az országhatárokon átívelő együttműködés emlékeit.
bővebben
2021 június 02 - szerda

Ivókutat avattak (Videó)

A zalaegerszegi Munkácsy Mihály Technikum is csatlakozott a PET mentes középiskolákhoz. Ma avatták fel azokat az ivókutakat, melyeket a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány pályázatán nyertek. A két berendezés több, mint 600 fiatal számára biztosítja az egészséges ivóvizet.
bővebben
2021 május 31 - hétfő

Pedagógusokat köszöntöttek (Videó)

Pedagógusokat köszöntöttek a Városházán. Az ünnepségen tizenegyen vehettek át díjat. A hagyományteremtő céllal rendezett eseménynek a jövőben a Városi Hangverseny-, és Kiállítóterem ad otthont.
bővebben
2021 május 31 - hétfő

Hősök napja (Videó)

Május utolsó vasárnapja a hősök napja. Az elesett katonák és civilek emlékét Zalaegerszegen is őrzik – a Hősök kertjében felidézték azoknak az alakját, akik életüket kockáztatták vagy áldozták Magyarországért.
bővebben
2021 május 31 - hétfő

Megújult a pengefal (Videó)

Átadták a megújult pengefalat a Vizslaparkban. Az építmény két oldalán olyan alkotások díszelegnek, melyeket tehetséges zalaegerszegi diákok készítettek.
bővebben
2021 május 28 - péntek

Letették az alapkövet (Videó)

Közel 9 milliárd forintos fejlesztésének első állomásához érkezett a Flex. Letették az alapkövét annak az 1800 négyzetméter alapterületű, teljesen automata raktárnak, amely a cég több, mint 130 vállalata közül Zalaegerszegen épül meg először.
bővebben
2021 május 28 - péntek

Kvártélyház NYÁR (Videó)

15. évadához érkezett a zalaegerszegi Kvártélyház szabadtéri színház. A június 21-étől induló szezonról beharangozó sajtótájékoztatón számoltak be. Az augusztus végéig tartó időszakban a gyermekektől a felnőttekig minden korosztálynak kínálnak előadásokat.
bővebben
2021 május 28 - péntek

Új parkolók a Kertvárosban (Videó)

Új parkolókat alakítottak ki Kertvárosban. Az Eötvös-iskola és a Csillagközi-óvoda közvetlen környezete kilenc modern kocsibeállóval gazdagodott. A beruházást az önkormányzat finanszírozta.
bővebben
2021 május 27 - csütörtök

Sportkomplexumot avattak (Videó)

Átadták a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium új sportközpontját és vívótermét. A 3,3 milliárdos kormányzati támogatásból épült komplexum akár nemzetközi sportesemények helyszíne is lehet.
bővebben
2021 május 27 - csütörtök

Bicikliút (Videó)

A kerékpárutat is rendbeteszik az Alsóerdei Sport- és Élménypark fejlesztésének részeként. A felújítás a Kertvárost és a volt napközis tábort összekötő szakaszt érinti. A munkálatok idejére a valamivel több, mint egy kilométeres vonalat lezárták, ezért a kivitelezők az arra közlekedők megértését és türelmét kérik.
bővebben
2021 május 26 - szerda

Elismerték (Videó)

Elismerték a legnagyobb adózókat és átadták a Sport Mecénása, illetve az Innovációs díjakat. A Díszteremben tartott ünnepség résztvevői betekinthettek a közelmúlt zalaegerszegi fejlesztéseibe is.
bővebben
2021 május 25 - kedd

Megújul a Rózsák tere (Videó)

Közösségi összefogással újul meg a Rózsák tere. Az akció részeként pénteken délután 50 tő növényt ültettek el a programhoz csatlakozók. Ebben szakemberek nyújtottak segítséget.
bővebben