keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2006 július 14 - péntek

Társulási születésnap

Egy éves fennállását ünnepli a Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás, valamint a társulás koordinációs irodája. Az évforduló alkalmából a társulás Kossuth utcai „főhadiszállás” tartottak születésnapi összejövetelt.
bővebben
2006 július 13 - csütörtök

Költőiség és ősiség a 60-as évekből

Méltó helyre került az egykori MMIK évtizedek óta „parlagon heverő” domborműve. Andrássy Kurta János szobrászművész „Zene, dráma” című alkotása 1961-től díszítette az akkori megyei művelődési ház falát. Az épületből aztán némi átalakítás után Hevesi Sándor Színház lett, a dombormű viszont nem került vissza a helyére.
bővebben
2006 július 13 - csütörtök

Városházi információk

Rendezvényszervezők
figyelmébe!
Tegyünk együtt a parlagfű
ellen!
Önkormányzati lakások
bérbeadása
Önkormányzati lakások
cseréje
bővebben
2006 július 13 - csütörtök

Pályázat fogszabályozási támogatásra

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata a pénzbeli és természetben nyújtott szociális, valamint gyermekvédelmi ellátásokról szóló 25/2006. (VI.15.) sz. önkormányzati rendelet alapján pályázatot hirdet fogszabályozási támogatásra.
bővebben
2006 július 12 - szerda

Átigazolási hírek

Hajrájához érkezett a labdarúgóknál az átigazolási időszak. A ZTE vezetése egyéves szerződést kötött Csóka Zsolttal, az együttes rutinos védőjével. Varga Zoltán kapussal, akinek szintén lejárt a szerződése, egyelőre szóban állapodtak meg.
bővebben
2006 július 12 - szerda

Egerszegi búcsú hatodszor

Július 23-án vasárnap ismét várja az érdeklődőket az Egerszegi búcsú. Az Együtt Zalaegerszegért Egyesület hagyományteremtő céllal hat évvel ezelőtt útjára indított rendezvényének ezúttal is a Göcseji Falumúzeum ad otthont. A programokról Takács Éva, az EZE jegyzője tájékoztatta lapunkat.
bővebben
2006 július 12 - szerda

Diákokkal a téglaporban

Nemrég vette át a Diáksportért Emlékplakettet Bánki József, az egerszegi Ady-iskola nyugdíjba készülő testnevelője. A tanár úr pedagógusi pályafutása során sokat tett a tanulók sportolásáért, nemcsak a szakmai oldal, hanem a tárgyi feltételek megteremtésében is. Több sportág közül a kézilabda volt a szíve csücske, sok tanítványa játszott NB-s csapatokban.
bővebben
2006 július 12 - szerda

Szentély az alkoholbetegeknek

Ünnepélyes keretek között átadták a Göcsej Alkoholmentes Klub felújított klubhelyiségét, így a tagok nagy örömére, immár ideális feltételek között szervezhetik találkozóikat.
bővebben
2006 július 10 - hétfő

Járható út a kempinghez

Hiába az európai színvonalú kemping, ha szinte lehetetlen annak megközelítése! A Gébárti-tóhoz és a termálfaluhoz vezető út személygépkocsival is alig, lakókocsival és lakóbusszal viszont egyáltalán nem járható. Remélhetőleg már csak néhány hónapig uralkodnak a jelenlegi állapotok a ságodi Tó utcában. Önkormányzati beruházásban elindul ugyanis a közel egy kilométer hosszú útszakasz felújítása.
bővebben
2006 július 10 - hétfő

Elindult az AquaCity-járat!

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy 2006. július 8-tól a Zalaegerszegi AquaCity Vízicsúszda és Élménypark menetrend szerint helyi járatként közlekedő autóbusszal is megközelíthető.
bővebben
2006 július 10 - hétfő

A város jövőjéről

Megdöbbenését fejezte ki a vasútvonalak megszüntetése miatt dr. Gyimesi Endre polgármester a közgyűlést követő szokásos sajtótájékoztatóján. Mint fogalmazott, Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter minden előzetes tájékoztatás, egyeztetés, az önkormányzatok, és a szakmai szervezetek bevonása nélkül jelentette be a szárnyvonalak bezárását. Ez magyarországi viszonylatban példátlanul nagy, mintegy ezer kilométeres vasútvonal megszűnését jelenti.
bővebben
2006 július 10 - hétfő

Pályázat termofor kémények felújítására

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata a regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter által meghirdetett pályázati felhíváshoz kapcsolódva nyilvános pályázatot ír ki az 1985-ig épült legalább 8 lakással rendelkező lakóépületek üzemelő, gáztüzelő-berendezések égéstermékeinek elvezetésére szolgáló egycsatornás gyűjtőkéményei (termofor kéményei) biztonságtechnikai felújításának, kiváltásának támogatására.
bővebben
2006 július 06 - csütörtök

Városházi információk

Meghívó dombormű avatásra
Utcafesztivál a belvárosban
Roma Kulturális Nap
Zalaegerszegen
Kollégiumi férőhelyek
Pécsett
bővebben
2006 július 06 - csütörtök

Kosaras hírek

Egykori és jelenlegi sajátnevelésű játékosával állapodott meg a Zalakerámia ZTE férfi NB I-es kosárlabdacsapatának vezetése. Gáspár Dávid hosszú kitérő (Albacomp, Nyíregyháza, Dombóvár) tért vissza a kék-fehérekhez. Vertetics Ádám viszont csak a ZTE csapatában játszott. Mindkét játékossal 1+1 éves szerződést kötöttek a zalai klub előljárói.
bővebben
2006 július 06 - csütörtök

A közbeszerzési eljárás tapasztalatairól

A zalaegerszegi önkormányzat héttagú beszerzési testülete 100. jubileumi, kibővített ülését tartotta az elmúlt héten. Dr. Gyimesi Endre polgármester köszöntőjében elmondta: 300 közbeszerzési eljárást indítottak az elmúlt két évben. A zalaegerszegi és zalai vállalkozók sikerrel pályáztak, mintegy 70 százalékban helyiek nyerték el a különböző munkákat. A testület 4,5 milliárd forintot pályáztattak. A két év során mindössze egy pályázatot támadtak meg.
bővebben
2006 július 05 - szerda

Parlagfű-mentesítés a Zala mentén

Az idei nyáron várhatóan kevesebb parlagfű okoz majd problémát az allergiásoknak Zalaegerszegen és környékén. Ezt szavatolja az a közmunkaprogram, melyet július 1-jével indított pályázati pénzből a Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás. A részletekről a múlt héten egyeztettek a program bonyolítói és a résztvevők.
bővebben
2006 július 05 - szerda

Lezárult a jubileumi tanév

Mint arról újságunkban is több alkalommal beszámoltunk, az idei tanévben ünnepelte fennállásának 40 éves évfordulóját a Landorhegyi Általános Iskola. A jubileumhoz kapcsolódó rendezvénysorozat lezárásaként volt igazgatóit és pedagógusait jutalmazta az intézmény az általa alapított Aranykréta díjjal. Elismerő oklevelet és egy arany kitűzőt vehetett át a tanévzáró ünnepségen több évtizedes kiemelkedő pedagógusi tevékenységéért a két korábbi igazgató, Katona Józsefné és Igazi István, továbbá Bertók Károlyné alsó tagozatos tanító, Széchenyi Lászlóné orosz-magyar szakos, és Marton Lászlóné német szakos pedagógus.
bővebben
2006 július 04 - kedd

Várja vendégeit az AquaCity

Nincs kellemesebb időtöltés a kánikulai hőségben, mint belemerülni egy medence hűsítő vizébe. Az AquaCity június 10-e óta kínálja ennek lehetőségét vendégeinek. Mint Mateisz Rolandtól, a Thermálplus Kft. marketing-ügyintézőjétől megtudtuk, hétköznapokon 500 és 1000 fő között mozog a vízividámparkot felkeresők száma, hétvégére viszont többnyire telt házzal üzemel a létesítmény. Sokakat ennek ellenére eltántorít az aquaparktól az a tény, hogy nem üzemelnek a csúszdák.
bővebben
2006 július 04 - kedd

Biztonságos infúziókészítés

Az elmúlt év decembere óta Zala megyében kizárólag a megyei kórház onkológiai centrumában végezhető kemoterápiás kezelés. Ennek következtében jelentősen megnőtt az osztályon ellátott betegek száma. Közülük naponta 20-30-an úgynevezett citosztatikus keverékinfúziót kapnak, amely havonta 1300-1400 palack előállítását jelenti. Az előállítás folyamatát teszi biztonságossá az a citosztatikai biztonsági kabin, melyet több alapítvány összefogásának eredményeként kapott az onkológiai centrum.
bővebben
2006 július 04 - kedd

Elismerés Gyimesi Endrének

Június 21-én Marosvásárhelyen, a város napja alkalmából tartott ünnepi közgyűlésen Pro Urbe-kitüntetést adományoztak Zalaegerszeg polgármesterének. A két város között a testvérvárosi szerződést 1996-ban kötötték meg, azóta különösen erős a kapcsolat a kultúra és a sport területén valamint a fiatalok között. Marosvásárhely legrangosabb elismerésére büszke dr. Gyimesi Endre.
bővebben
2006 július 03 - hétfő

Városházi információk

Megújul a belváros
Közgyűlési ülés júliusban
Megtekinthető a nagyparkoló
rendezési terve
bővebben
2006 július 03 - hétfő

Együtt a parlagfű ellen

Felhívás!Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a parlagfű által okozott allergiás megbetegedések száma folyamatosan emelkedik. Az allergiás elváltozások visszaszorítása érdekében a parlagfű terjedését hatékony módszerekkel kell megakadályozni.A gyomnövény júliustól a fagyok beálltáig virágzik.
bővebben
2006 június 30 - péntek

Forgalmirend változás

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a folyó beruházások miatt Zalaegerszegen a következő változások várhatók a forgalmi rendben:
bővebben
2006 június 30 - péntek

Ügyes északiak

Június 13. és 15. között került megrendezésre Poriban a 10. magyar-finn testvérvárosok konferenciája, melyen Zalaegerszeget Rigó Csaba, a gazdasági bizottság elnöke és dr. Burján Richárd, a Városfejlesztő Zrt. vezérigazgatója képviselte. A konferencián csatlakozott az egerszegiekhez Matti Reijonen, Varkaus polgármestere. A finnországi tapasztalatokról Rigó Csaba tájékoztatta lapunkat.
bővebben
2006 június 30 - péntek

Tánc után szerelem

Szent Iván napján a Göcseji Múzeum egészen hajnalig várta színes műsorokkal és műhelybemutatókkal a látogatókat. Olyan jó hangulat volt, és olyan sokan voltak, hogy hajnali fél kettőkor, a kiállítás zárásakor is akadtak lelkes érdeklődők, akik szerették volna még végigjárni a termeket. Pedig az éjszaka a szerelemről szólt.
bővebben
2006 június 30 - péntek

Tartják a tempót a téren

A terveknek megfelelően június 24-én, szombaton délután megkezdődtek az Európai Unió Kohéziós Alapjának támogatásával a belvárosi szennyvíz-rekonstrukció munkálatai. Felvonultak a Széchenyi-térre a Hydrocomp Kft. munkagépei, és vasárnap 18 óráig be is fejezték azokat a teendőket, melyek mindkét forgalmi sáv lezárását igényelték. Azóta egy, az Arany Bárány Hotel felőli sávban bonyolódik a forgalom a Kossuth utca elején. Úgy tűnik, minden fennakadás nélkül zajlik. Ezt a következtetést szűrték le a város vezetői, amikor a múlt héten személyesen bejárták a munkaterületet.
bővebben
2006 június 29 - csütörtök

Leletek a XVI. századból

Az elmúlt héten megkezdődött a belvárosi közműrekonstrukció első üteme a zalaegerszegi Széchenyi téren. A kötelező régészeti feltárás során már az első napokban XVI. századbeli tárgyakat találtak a Göcseji Múzeum munkatársai. Dr. Vándor László igazgató szerint várható volt, hogy találnak leleteket, így volt ez az Ady mozi építésekor is: előkerültek már akkor a középkori város maradványai.
bővebben
2006 június 27 - kedd

Simon Antal a ZTE vezetőedzője

ZTE FC vezetése kedden hivatalosan is megerősítette, hogy Simon Antal irányítja a továbbiakban is a labdarúgócsapat szakmai munkáját. A vezetőedzővel 1+1 éves szerződést kötöttek.
bővebben
2006 június 27 - kedd

Énekszóval a kultúráért

Jövőre ünnepli ötven esztendős fennállását a Zalaegerszegi Vegyeskar, így érthető, hogy a tagok mindent elkövetnek annak érdekében, hogy felejthetetlenné tegyék a nem mindennapi jubileumot. Jótékonysági koncert, közös fellépések, jubileumi évadzáró koncert és karácsonyi műsor, azaz számos alkalom nyílik arra, hogy közösen ünnepeljük meg a vegyeskarral ezt a szép évfordulót.
bővebben
2006 június 26 - hétfő

Szigorúan lesújtanak

A kilencvenes évek elejére nyúlik vissza a színlelt szerződések története. A munkáltatók általában a pénzszűke miatt a béreken spórolva, a munkavállalók, pedig a munkanélküliségtől félve „megszabadultak” a munkaszerződésektől és a dolgozók vállalkozóként számla ellenében kapták a fizetésüket. Látszólag mindenki jól járt, kivéve az államot, hiszen folyamatosan adótól és tb-járulékoktól esett el. A következmények ismertek. A színlelt szerződésekre vonatkozó amnesztiáról és ezek átminősítéséről már 2003-ban döntött a parlament, azonban egészen mostanáig „kegyelmet” kaptak az érintettek. 2006. június 30-a után az adóhatóság szabad kezet kapott ahhoz, hogy lesújtson, ha szükséges…
bővebben