keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2006 február 14 - kedd

Egerszegieket várnak Kínába

Zalaegerszeg és német testvérvárosa, Marl közös szervezésében 2006. július 13-a és 27-e között nemzetközi ifjúsági szemináriumot rendeznek a kínai Changhzi városában, valamint Pekingben, melyre a zalai megyeszékhelyről is várnak diákokat.
bővebben
2006 február 14 - kedd

Intarziások a Deákban

Hadnagy György iparművész vezetésével évek óta foglalkoznak intarziakészítéssel a diákok a Deák-szakközépiskolában, akik munkáiból most kiállítás nyílt az intézmény galériájában.
bővebben
2006 február 14 - kedd

(Komoly)zenei történések

Ritkán fordul elő Zalaegerszegen, hogy ugyanazon a héten három jelentősnek ígérkező zenei esemény is történjen. Szélsőséges város vagyunk, egyszer kapunk mindent, mi kultúra sűrítve, aztán a pihenés (ráhangolódás) hosszú hetei következnek. Most éppen dömping volt: komolyzenét, jazzt és nosztalgiázós rock-blues koncertet is választhattunk. Meghallgattuk…
bővebben
2006 február 14 - kedd

A szemfenék elváltozásairól

A zalaegerszegi kórház szemészeti osztályán a napokban működésbe helyezték a céltámogatás segítségével beszerzésre került, több mint 25 millió forint értékű funduskamerát.
bővebben
2006 február 13 - hétfő

Távozó kosárlabdázók

Közös megegyezéssel felbontotta Cedric Patton szerződését a ZTE férfi kosárlabdacsapatának vezetése. A játékost nagy reményekkel igazolta le nyáron a klub, teljesítménye viszont mesze elmaradt a vártól. A vezetők a február 24-ig tartó átigazolási szezon végéig szeretnének új külföldi játékost szerződtetni a helyére.
bővebben
2006 február 12 - vasárnap

Ennyire tellett a bajnok otthonában

MiZo PVSK  –  Zala Volán ZTE    79-44(21-20, 20-19, 25-3, 13-5)Pécs, 1000 néző. NB-I. női kosárlabda-mérkőzés. Jv.: dr. Valovics, Győrffy.Zala Volán ZTE:   Heller (7), Szőke (11/9), Szélesy (3), Libicova (4), Moua (6). Csere: Németh (14/3), Ambrus (2), Sárközi. Vezetőedző: Bencze Tamás.
bővebben
2006 február 12 - vasárnap

Nem voltunk egy súlycsoportban

Albacomp  –  ZTE    103-61(19-20, 36-19, 24-5, 24-17)Székesfehérvár, 1500 néző. NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Jv.: Ádám, Gorka, Kis.ZTE: Hoffmann (9/3), Hart (17/3), Cseszlai (2), Csaplár Nagy E. (11), Baki (5). Csere: Keresztes (15), Kováts (2), Vertetics, Mándity, Tóth.
bővebben
2006 február 11 - szombat

Városházi információk

Lakossági felhívás – igényfelmérés

Forgalom-módosítás

Építési telkek a Gólya-dombon

Nyugdíjas pedagógusok figyelmébe!

Eladó önkormányzati ingatlanok

Óvodai és általános iskolai beiratás Zalaegerszegen

Eladó belvárosi üzlet

bővebben
2006 február 10 - péntek

Az élelmiszer-ipari ágazat gondjairól

Dr. Gyimesi Endre (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! Az élelmiszeripar komoly válsággal küzd. Sorra zárnak be a mezőgazdasági termékeket feldolgozó vidéki üzemek. Ezrek vesztik el munkájukat, s a beszállítói hálózat ellehetetlenülése miatt a folyamatnak még messze nincs vége. A kis- és középvárosokban, a hátteret adó falvakban szinte reménytelen a munkájukat elveszített emberek elhelyezkedése. Zalaegerszegen jelentős élelmiszeripar található, amely az elmúlt évek kiszámíthatatlan gazdaságpolitikája, az uniós versenyhelyzet, a madárinfluenza, a késlekedő mezőgazdasági támogatások és a magyar élelmiszer minőségvédelmét szolgáló kormányzati intézkedések hiánya mára már padlóra került.
bővebben
2006 február 10 - péntek

Az alkotómunka öröme

A hagyományokhoz híven idén január végén ismét sor került a megyenapi ünnepségre, melyen a Kiss Bódog Zoltán, a közgyűlés elnöke értékelte az előző esztendőt, majd kulturális és művészeti produkciókat láthattak a meghívott vendégek. Az eseményen számos kitüntető címet adományoztak.
bővebben
2006 február 10 - péntek

Költözik a zalai nyomda

Zalaegerszeg déli ipari parkjában már folyik a közmű- és útépítés azon a kilenc hektáros területen, ahol a tervek szerint legkésőbb június első felében megkezdődik a Zalai Nyomda új telephelyének az építése, mintegy öt hektáron. Mint Czirkl György, a Zalai Nyomda Rt. vezérigazgatója érdeklődésünkre elmondta: jelenleg a Zrínyi úton bérelnek egy 4 ezer négyzetméteres raktárat, amely az üzemelési költségeket növeli, ezért is döntöttek úgy, hogy egy helyen legyen a nyomda telephelye.
bővebben
2006 február 10 - péntek

Emlékbizottság alakul

Személyes emléket idéz fel Gyutai Csaba alpolgármester, amikor az 1956-os forradalom 50. évfordulójára való készülődésről érdeklődünk. Mint mondja, édesapja egyik legjobb barátja volt az a fiatalember, akit a zalaegerszegi pártház előtt, az Ady utcában lelőttek. Egy faluból valók voltak.
bővebben
2006 február 10 - péntek

Horváth Gergely a téli olimpián

A Torinóban megrendezésre kerülő téli olimpián lesz egerszegi sportoló. Horváth Gergely, a Zalaszám ZAC atlétája a magyar négyes bob egyik versenyzőjeként képviseli hazánk és az egerszegi színeket.
bővebben
2006 február 08 - szerda

Kiváltották az 5000. Egerszeg kártyát

Zalaegerszeg egyedülálló kezdeményezése igen népszerű a lakosság körében. Az önkormányzat által 2003-ban bevezetett plasztikkártya tulajdonosai számos kedvezménnyel élhetnek. Az 5000. érdeklődő Gyimesi Endre polgármestertől ünnepélyes keretek között vehette át a kedvezményekre jogosító kártyát.
bővebben
2006 február 06 - hétfő

Eggyel több a szavazókörök száma

A törvényi szabályozásnak megfelelően Zalaegerszegen is felállt, és megkezdte munkáját a helyi választási iroda. Vezetőjétől, Kovács Gábor jegyzőtől megtudtuk, városunkban több mint 49 ezer választópolgár adhatja le voksát az országgyűlési képviselőjelöltekre 2006. április 9-én, majd 23-án. Jelen pillanatban a választási értesítők és az ajánlószelvények előkészítése, borítékolása folyik a polgármesteri hivatalban. Azokat február 6-a és 10-e között kapják kézhez a választópolgárok.
bővebben
2006 február 06 - hétfő

Áldozatsegítés jár a sértetteknek

2003 júniusától működik a Zala Megyei Igazságügyi Hivatal, mely azóta kibővült a jogi segítségnyújtó szolgálattal, idén januártól pedig az áldozatsegítő szolgálattal. Horváth László megyei igazgató elmondta, hogy három önálló területtel rendelkeznek, a legnagyobb létszámú ezek közül a pártfogó felügyelői szolgálat, mely ellátja a felnőtt- és fiatalkorú bűnelkövetők felügyeletét, és közérdekű munkaközvetítését, valamint szakértői véleményt nyújtanak az egyes nyomozóhatóságoknak. Foglalkoznak börtönpártfogolással is, azaz a szabadulás előtt állókat próbálják a „kinti” életre felkészíteni, s ezzel igyekeznek minimalizálni a bűnismétlések számát.
bővebben
2006 február 06 - hétfő

Altatógépet kapott a szülészet

Az elmúlt évben 1265 szülést vezettek le a megyei kórház orvosai. 322 eset császármetszéssel végződött, amely az össz-szülések 24,8 százalékát teszi ki. A császármetszések a korábbinál biztonságosabb monitorizálását és anesztéziáját teszi lehetővé az az új, modern készülék, amely az Ispita Alapítvány jóvoltából került a szülészeti műtőbe. A közel 12 millió forint értékű altatógépet ünnepélyes keretek között adta át az osztálynak dr. Szilvás Rudolf, az Ispita Alapítvány kuratóriumának elnöke.
bővebben
2006 február 05 - vasárnap

Továbbra is az 5. helyen

Zala Volán ZTE  –  Szeviép Szeged   76-55(22-23, 17-16, 20-6, 17-10)Zalaegerszeg, 250 néző. NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Jv.: Hartyányi, Kovács.Zala Volán ZTE:  Németh (15/9), Libicova (10), Moua (21), Szélesy (4), Heller (8). Csere: Males (2), Szőke (16/9). Vezetőedző: Bencze Tamás.
bővebben
2006 február 03 - péntek

Erdélyi vendégek Egerszegen

Hivatalvezetőkből, városi tanácsosokból, vállalkozókból, valamint gazdasági vezetőkből álló 15 fős marosvásárhelyi küldöttség látogatott Zalaegerszegre. A zalai megyeszékhely testvérvárosából érkező vendégek egyebek mellett bepillantottak a polgármesteri hivatal egyes osztályainak munkájába, de kispályás focimeccsen megmérkőztek a helyi önkormányzat munkatársaival is.
bővebben
2006 február 03 - péntek

Esküt tettek a választási bizottságok tagjai

Esküt tettek február másodikán a választási bizottságok tagjai Kiss Bódog Zoltán, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke előtt, majd dr. Sifter Rózsa, a megyei önkormányzat főjegyzőjétől, a Zala Megyei Területi Választási Iroda vezetőjétől átvették megbízólevelüket a Megyeházán. Zala megyében a területin kívül öt egyéni választókerületi bizottság alakult.
bővebben
2006 február 03 - péntek

Tudnivalók a közterület-használati kérelemről

Felhívjuk a lakosság, vállalkozók, cégek, intézmények, szervezetek figyelmét, hogy ZMJV Közgyűlésének a közterületek használatáról szóló 47/2004. (XII.3) számú rendelete értelmében a közterület-használatra irányuló kérelmet formanyomtatványon kell benyújtani a Közterület-felügyelethez (Zalaegerszeg, Kazinczy tér 4.), a tevékenység megkezdését legalább 15 nappal megelőzően.
bővebben
2006 február 03 - péntek

Áldozatsegítő Szolgálat Zalaegerszegen

A Zala Megyei Igazságügyi Hivatal Áldozatsegítő Szolgálata 2006. január 1-jétől várja a bűncselekmények sértettjeit és mindazon személyeket, akik a bűncselekmény közvetlen következményeként sérelmet szenvedtek.
bővebben
2006 február 03 - péntek

Versenytárgyalás nyugdíjas otthonházi bérlakásokra

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése nyilvános versenytárgyalást hirdet a Zalaegerszeg, Kossuth L. u. 58-60. II./34.; Kossuth L. u. 58-60. II./36.; Kossuth L. u. 58-60. III./47. szám alatt megüresedett, felújított 3 db. összkomfortos komfortfokozatú (liftes), 34 m2 alapterületű, 1 szobás (+ előszoba, konyha, kamraszekrény, fürdőszoba-WC) nyugdíjas otthonházi bérlakásra.
bővebben
2006 február 02 - csütörtök

Ifjúsági szeminárium Kínában

Zalaegerszeg és német testvérvárosa – Marl – közös szervezésében 2006. július 13-27. között Nemzetközi Ifjúsági Szeminárium kerül megrendezésre a kínai Changhzi városban és Pekingben.
bővebben
2006 február 01 - szerda

Súlyos vereség

Falco – ZTE    119-86(20-20, 27-21, 34-28, 38-17)Szombathely, 800 néző. NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Jv.: Szabó Gy., Kapitány, Farkas.ZTE: Simon (4), Edmonson (9/3), Csaplár Nagy E. (23/3), Baki (10/3), Patton (7). Csere: Hoffmann (8), Hart (16), Keresztes (4), Cseszlai (3), Mándity (2).
bővebben
2006 február 01 - szerda

Ellenőrzik a buszokat

Országos rendőrségi akció keretében két napon keresztül személyszállítást végző autóbuszokat ellenőriznek az egyenruhások és a közlekedésfelügyelet munkatársai. Megyénkben – így Zalaegerszegen is – számos helyen „veszik górcső alá” a járműveket.
bővebben
2006 február 01 - szerda

Városházi információk

Zalaegerszegi választókerületek
listája
Választási tudnivalók
Javaslatokat várnak
Zalaegerszegi hölgyek
figyelmébe!
Pályázat sportrendezvények
támogatására
Gólya-dombi építési
telkek értékesítése
Belvárosi üzlethelyiségek
értékesítése
Óvodai és általános
iskolai beíratás Zalaegerszegen
bővebben
2006 február 01 - szerda

Karrieriroda nyílik

Ötéves fennállását ünnepli idén a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány, melynek alkalmából Balaicz Zoltán igazgató sajtótájékoztatón számolt be az eddig elért eredményekről, valamint a jövőbeni tervekről.
bővebben
2006 február 01 - szerda

Több az ikerszülés

Bár az elmúlt évben örvendetesen emelkedett a zalaegerszegi újszülöttek száma, még mindig többen halnak meg, így továbbra is fogy a város lakossága. Dióhéjban erre mutat rá az elmúlt évi anyakönyvi bejegyzéseket összesítő statisztika.
bővebben
2006 február 01 - szerda

Kellenek a parkolók

A kohéziós alap közel 150 millió euró értékű támogatása révén többek között új nyomvonalon épül meg a Bagod és Zalaegerszeg deltavágány közötti vonalszakasz, valamint a Hodos-Bajánsenye-Zalaegerszeg-Boba szakaszon villamos felsővezeték készül.
bővebben