keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2006 február 01 - szerda

Elismerés a tavalyi év legjobbjainak

A Zala Megyei Kosárlabda Szövetség vezetése megválasztotta az elmúlt év legjobbjait. A 2005-ös év legjobb női felnőtt kosárlabdázója: Németh Bernadett (Zala Volán ZTE), az utánpótlás korcsoportban: Völgyi Edina (Kanizsa DKK).
bővebben
2006 január 30 - hétfő

Hirdetmény

Tájékoztatom Zalaegerszeg város választójoggal rendelkező polgárait, hogy a 2006. évi országgyűlési képviselő-választás első fordulójára 2006. április 9-én, II. fordulójára 2006. április 23-án kerül sor.
bővebben
2006 január 29 - vasárnap

Védett sírhelyek

Mintegy 37 történeti jelentőségű sírhelyet, illetve sírjelet nyilvánított védetté legutóbbi ülésén a képviselő-testület. Az önkormányzat ezek védelméről és felújításáról is gondoskodik. Dr. Gyimesi Endre polgármester, mint sajtótájékoztatóján fogalmazott, fontosnak tartja a közgyűlési döntést, mert így a jövő számára is láthatók lesznek a több mint, 100 éves síremlékek.
bővebben
2006 január 29 - vasárnap

Elfogadták a költségvetést

Az egerszegi közgyűlés januári ülésén 19 igen 6 nem és 2 tartózkodás mellett elfogadta a város 2006. évi költségvetését, amely szerint 16,5 milliárd forint áll az önkormányzat rendelkezésére. A közel három órás vitában (és másnap a polgármesteri sajtótájékoztatóján) dr. Gyimesi Endre elmondta: az idei év nem az önkormányzatok támogatásának az éve, hiszen az országos költségvetés szűkmarkúan bánt a településekkel, az állami normatíva elvonások, és csökkentések nehéz helyzetbe hozták az önkormányzatokat.
bővebben
2006 január 29 - vasárnap

Vendéggyőzelem a két szomszédvár összecsapásán

ZTE  –  Körmend  71-89(19-30, 22-15, 18-25, 12-19)Zalaegerszeg, 2500 néző. NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Jv.: Benczur, Papp, Makovsky.ZTE:  Hart (4), Edmonson (22), Baki (4), Patton (19), Keresztes. Csere: Csaplár Nagy E. (12/3), Hoffmann (7/3), Cseszlai, Kováts (3/3), . Vezetőedző: Kis Attila.
bővebben
2006 január 29 - vasárnap

Győzelem a visszavágón is

Nachod (cseh) – ZTK FMVas 2-6 (3491-3564) Bajnokok Ligája férfi tekemérkőzés a legjobb 8 közé jutásért.
bővebben
2006 január 25 - szerda

Mi lesz veled, tisztiklub?

Lapunk idei első számában hírt adtunk az Együtt Zalaegerszegért Egyesület álláspontjáról, miszerint a Zalaegerszegi Képtár igazán jó otthona az Ady út és Kazinczy tér sarkán álló tisztiklub épülete lehetne. A gond csak az, hogy a ház a Honvédelmi Minisztérium tulajdonát képezi.
bővebben
2006 január 25 - szerda

Új rendelők a kertvárosban

Ma még négy háziorvos rendel egymást váltva a Köztársaság úton található két rendelőben. Egyik hónapban délelőtt, a másikban délután fogadják pácienseiket, ami sem az orvosoknak, sem a betegeknek nem ideális helyzet. Szerencsére, már nem kell sokáig eltűrniük a kellemetlenségeket! Májusra elkészül – a jelenlegi rendelők szomszédságában – az a társasház, amely földszintjén két újabb orvosi rendelőt alakít ki a kivitelező. Az önkormányzat finanszírozásában megvalósuló beruházás eredményeként, mind a négy kertvárosi orvosi körzet saját rendelőhöz jut, anélkül, hogy jelentősebb helyváltoztatásra kényszerítenék a betegeket.
bővebben
2006 január 25 - szerda

Az első mérkőzésen eldőlt

Zala Volán ZTE-MIzo PVSK 31-62 (6-15, 12-15, 7-15, 6-17)Zalaegerszeg, 250 néző. Jv.: Sabáli. Magyar Kupa női kosárlabda mérkőzés a legjobb 4 közé jutásért.Zala Volán: Németh (6/3), Heller (3/3), Szélesy (3/3), Libicova (11),  Males (7). Csere: Szőke (1), Ambrus, Fitos. Edző: Bencze Tamás.
bővebben
2006 január 23 - hétfő

Vasas Zoltán a ZTE-ben

A Debrecen által visszahívott László András helyére a ZTE labdarúgó-csapata leigazolta Vasas Zoltánt, aki az elmúlt félévben a Győr játékosa volt. A baloldali védővel másfél éves szerződést kötöttek.
bővebben
2006 január 23 - hétfő

Vigyázat, csalók!!!

A bűnözők nem bajlódnak betöréssel, ha behívják őket! A legtöbb idegen kopogtató házaló, de ezek közül némelyik csak azért jön, hogy lopjon, illetve megszabadítson értékeinktől. A Magyar Postán kívül más szolgáltató (vízmű, áramszolgáltató, nyugdíjfolyósító, stb.) pénzügyi elszámolás céljából személyesen nem jelenik meg ügyfeleinél! A kapcsolatot vagy levélben, vagy telefonon keresztül tartják.
bővebben
2006 január 23 - hétfő

Gyurcsány Ferenc az MSZP egerszegi kampánynyitóján

Az országgyűlési választások nem az MSZP-ről és a Fideszről szólnak, hanem az országról. Nem arról, hogy Gyurcsány Ferenc vagy Orbán Viktor a miniszterelnök. Hanem arról, merre akar elindulni Magyarország? Nem csak győzni szeretnénk, hanem azt is, hogy az ország hozza meg azokat a döntéseket, amelyek jók mind a tízmillió embernek. Csináljunk egy jobb országot! Egy olyan országban akarok élni, ahol jó magyarnak lenni – fogalmazott Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a szocialisták zalai kampánynyitóján, az Ady- moziban, ahol bemutatták a megye országgyűlési képviselőjelöltjeit, köztük Kiss Ferencet, az egerszegi szervezet elnökét.
bővebben
2006 január 23 - hétfő

A kultúra napján

A szentendrei Vajda Lajos Stúdió kiállításával kezdődött az idei magyar kultúra napjához kötődő rendezvénysorozat. A Gönczi Ferenc ÁMK-ban nyílt tárlaton huszonöt kortárs képzőművész mutatkozott be, akiket dr. Gyimesi Endre polgármester köszöntött. Beszédében kiemelte: külön öröm, hogy Vajda Lajos névét viselő művészkör képviselteti magát városunkban, hiszen a 20. századi magyar avantgárd egyik legnagyobb képviselőjeként számon tartott Vajda, zalaegerszegi születésű volt.
bővebben
2006 január 23 - hétfő

Milliárdok városépítésre

Január 26-án tárgyalja az egerszegi közgyűlés a város költségvetésének tervezetét. Mi jellemzi az idei büdzsét az előző évihez képest? Mire számíthatunk? – erről érdeklődtünk Rigó Csabától, a gazdasági bizottság elnökétől.
bővebben
2006 január 23 - hétfő

Kutatóbarát levéltár

A magyar kultúra napja alkalmából tartott sajtótájékoztatót a Zala Megyei Levéltár vezetése. Káli Csaba igazgatóhelyettes a 2005-ös esztendő gazdálkodásról és főbb eseményeiről számolt be.
bővebben
2006 január 23 - hétfő

Avantgárd kincsek

A Göcseji Múzeum időszaki kiállítótermébe érkezett válogatás az egyedülálló Vasilescu-gyűjteményből. Az ország egyik legjelentősebb magángyűjteményéből származó képzőművészeti anyag a magyar avantgárd remekeit vonultatja fel az 1950-es évektől egészen a 90-es évek közepéig. Az eredetileg négyszáz darabos kollekció főleg az
Európai Iskola és a szentendrei festők műveit tartalmazza.
bővebben
2006 január 22 - vasárnap

Szalagavatói körkép

Január-február a szalagavatók szezonja. Ekkor kerülnek elő a báli ruhák, a régi fényképek és a pezsgőspoharak. Néhány középiskolában a végzősök már túl vannak a nagy eseményen (ilyen a Csány László Szakközépiskola is), a legtöbb helye azonban még javában tombol a szalagavató-láz. Az előkészületek (meghívók, a ruha és a menü kiválasztása) egyaránt megterhelők a résztvevők, illetve a szülők pénztárcájának.
Ám bármilyen sok tennivalóval is jár, ünnepelni jó dolog.
bővebben
2006 január 22 - vasárnap

Alapítványi bálok Zalaegerszegen

Az év első két hónapja nem csak a szalagavatók ideje városunkban, hanem báli időszak is. A zalaegerszegi középiskolák január végén, február elején tartják alapítványi báljaikat.
bővebben
2006 január 21 - szombat

Nem sikerült a bravúr

Diósgyőr – Zala Volán ZTE 70-63
(21-17, 18-14, 13-21, 18-11)
Miskolc, 500 néző. NB-I. női kosárlabda-mérkőzés. Jv.: Papp, Gál.
Zala Volán ZTE: Heller (13/3), Libicova (5), Males (14), Németh (14/6), Szélesy (17/12). Csere: Fitos, Szőke.
bővebben
2006 január 21 - szombat

Patton-show

ZTE – MAFC-Óbuda   112-67(25-16, 34-15, 15-24, 38-12)Zalaegerszeg, 600 néző. NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés.  Jv.: dr. Páli, Téczely, Pálla.ZTE: Simon (5/3), Baki (21/12), Edmonson (15), Patton (36/18), Keresztes (8). Csere: Mándity (2), Csaplár Nagy E. (3), Hart (17), Hoffmann, Cseszlai (5/3).Vezetőedző: Kis Attila.
bővebben
2006 január 19 - csütörtök

Angol bedobó a kosarasoknál

A ZTE férfi kosárlabdacsapata leigazolta Jarrett Hart 194 centiméter magas angol nemzetiségű bedobót, aki a svájci bajnokságban szereplő BBC Nion együttesében játszott idáig.
bővebben
2006 január 19 - csütörtök

Molnár Balázs újra a ZTE-ben

Molnár Balázs, aki legutóbb Törökországban, az Ankaraspor csapatában szerepelt, Magyarországra visszatérve ismét a ZTE labdarúgócsapatának játékosa lett. A középpályás másfél éves szerződést kötött nevelőegyesületével.
bővebben
2006 január 19 - csütörtök

Városházi információk

Felhívás szavazatszámláló
bizottságokba való jelentkezésre
Alapítványi bál a
Kölcseyben
Alapítványi bál a
Zrínyiben
Nyílt nap a Belvárosi
Általános Iskolában
Nyílt nap az Ady Endre
iskolában
Pályázati felhívás
kulturális tevékenység támogatására
Januártól újabb kedvezmények
az Egerszeg Kártya használatakor
bővebben
2006 január 18 - szerda

Programok a városi könyvtárban

Azt már megszokhattuk, hogy a József Attila Városi Könyvtár minden esztendőben színes programokat kínál az érdeklődő látogatóknak. Nem lesz ez másként a 2006-os esztendőben sem, hiszen a könyvtár munkatársai ezúttal szitén valamennyi korosztály számára szerveznek rendezvényeket. Idén is megrendezik például a korrábi időszakban nagy sikernek örvendő, s ezúttal a Kedvencek napja nevet viselő programsorozatot, de a már évek óta zajló József Attila szavalóverseny sem fog hiányozni a sorból.
bővebben
2006 január 18 - szerda

Az elmúlt év legjobbjai

Zalaegerszeg város önkormányzatának sportbizottsága megválasztotta, az elmúlt év legjobb megyeszékhelyi sportolóit. A legjobb női versenyző Petráhn Barbara, a Zalaszám ZAC atlétája lett, (az USA-ban tanuló hölgy helyett Tóth Zoltán, a klub elnöke vette át a díjat), a férfiaknál Gyimesi Zoltán, a Zalaegerszegi Csuti Hydrocomp sakkozója végzett az élen.
bővebben
2006 január 18 - szerda

Józsi mégis marad a ZTE-nél

A híradásokkal ellentétben Józsi György marad a ZTE-nél. Mint Nagy Ferenc a ZTE ZRt. elnöke elmondta, sikerült megállapodni a játékossal, s másfél évvel meghosszabbítják annak január 31-én lejáró szerződését. Ez mindenképpen örvendetes hír, hiszen a vezetés célkitűzése, hogy a csapatot sajátnevelésű, illetve zalaegerszegi kötődésű játékosok alkossák.
bővebben
2006 január 18 - szerda

Próba2

Újult erővel a diáklap felélesztésére
bővebben
2006 január 17 - kedd

Téliesített kátyúzás

A csúszós utak és a mély kátyúk miatt is érdemes óvatosan közlekedni Zalaegerszeg útjain. A város 400 kilométernyi úthálózatán alig akad egy-egy hosszabb szakasz, ahol nem nehezítik gödrök a haladást. Igaz ez éppen úgy az állami, mint az önkormányzati tulajdonban lévő utakra. Különösen rossz állapotban van a Göcseji és a Becsali út, vagy az önkormányzati utak közül a Hegyalja és Köztársaság utak, a Platán sor, a Botfy utca, illetve a Csácsi városrész több utcája.
bővebben
2006 január 17 - kedd

Rejtőzködő betegek

A szociális rendszeren belül Zalaegerszegen jelenleg a közösségi ellátásokhoz, valamint a pszichiátriai és szenvedélybetegek nappali ellátásához való hozzáférés nem biztosított. A legutóbbi közgyűlésen olyan döntés született, hogy január elsejétől e két szolgáltatási forma bevezetésre kerül.
bővebben
2006 január 17 - kedd

Visszaélés Landorhegyen

Lakossági bejelentés alapján tudomásunkra jutott, hogy Zalaegerszegen a landorhegyi városrészben egy ismeretlen személy a polgármesteri hivatal népjóléti osztályának képviselőjeként idős emberekhez csenget be azzal, hogy 40 ezer forint előleg ellenében 120 ezer forint önkormányzati segélyt „intéz el” számukra.
bővebben