keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2019 november 22 - péntek

Határoztak (Videó)

Közel negyven napirendi pontot tárgyalt csütörtöki ülésén a város közgyűlése. A képviselők -egyebek mellett- bizottsági és albizottsági tagok cseréjéről, valamint az Azáleás-völgy védetté nyilvánításáról döntöttek. A legfontosabbakról sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.
bővebben
2019 november 20 - szerda

Befejeződött a faültetés (Videó)

Befejeződött a Zrinszki Alapítvány által indított faültetési program Zalaegerszegen. A megyeszékhely történetének egyik legnagyobb közösségi akciójában két hét alatt összesen 6700 csemetének sikerült helyet találni a Parkerdőben.
bővebben
2019 november 15 - péntek

Jubileum (Videó)

10 éves Zalaegerszegen a kétnyelvű képzés. A Petőfi-, és a Dózsa-iskola az Art moziban tartotta ünnepségét, melyen a tanulók adtak angolnyelvű műsort. A programra – a társintézmények vezetői mellett – a szakma elismert képviselőit is meghívták.
bővebben
2019 november 15 - péntek

Jövőbe mutató fejlesztés (Videó)

Csúcstechnológiás rendszerek bemutatására alkalmas oktatótermet avattak a Széchenyi István Szakgimnázium és Szakközépiskolában. A helyiség kialakítását és a pedagógusok felkészítését a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum támogatta.
bővebben
2019 november 14 - csütörtök

Kedves Óvodás!

Ha többet szeretnél tudni iskolánkról, ha játék közben hasznos információkkal gazdagodnál, teázz velünk az ADY VÁR-ban!
bővebben
2019 november 14 - csütörtök

Jótékonysági hangversenyre készül a Zala Szimfonikus Zenekar (Videó)

Jótékonysági koncertet tart november 23-án, szombaton a Zala Szimfonikus Zenekar a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A bevételt a megyei kórház Szülészeti- és Nőgyógyászati Osztályának ajánlják fel.
bővebben
2019 november 11 - hétfő

Elismerték a gondoskodást (Videó)

November 12-e a szociális munka napja. Az Országgyűlés tavaly decemberben úgy határozott, hogy ezt munkaszüneti nappá nyilvánítja. Zalaegerszegen 2001 óta díjazzák az ágazatban dolgozókat.
bővebben
2019 november 08 - péntek

Egerszegi kapocs (Videó)

Zalaegerszegi születésű és kötődésű politikusokkal, üzletemberekkel, tudósokkal, művészekkel találkoztak a város vezetői Budapesten. Az Öbölház Rendezvényközpontban megtartott Egerszegi Kapocs idén is jó alkalmat kínált az együttgondolkodásra.
bővebben
2019 november 07 - csütörtök

Folytatódik a faültetés (Videó)

Folytatódik a fásítási program Zalaegerszegen. A megyeszékhelyi gyerekek számával megegyező számú – hatezer-egyszáz – fából ma 3200-at elültettek. A többi az időjárás függvényében kerül a helyére. Ezúttal az Eötvös-iskola diákjai tapasztalhatták meg az önkéntes munka szépségeit, akik tölgyfákkal gyarapították a Parkerdőt.
bővebben
2019 november 06 - szerda

6100 fát ültetnek (Videó)

Újabb nagyszabású fásítás kezdődött Zalaegerszegen. A város bölcsődés, óvodás és általános iskolás gyermekeinek számával megegyező, összesen 6100 darab fát ültetnek el a következő napokban. A munkálatoknál számítanak a lakosság segítségére.
bővebben
2019 november 06 - szerda

Elindultak a Zerge buszok (Videó)

Zerge. Így hívják azt a szolgáltatást, melynek ma indult a tesztüzeme Zalaegerszegen. A forgalomba állított két kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján. A járatok a próbaidő alatt ingyen vehetők igénybe.
bővebben
2019 november 04 - hétfő

Nemzeti gyásznap (Videó)

November 4-e nemzeti gyásznap. 1956-ban ezen a napon vonultak be a szovjet csapatok Budapestre és fojtották vérbe az október 23-án kirobbant szabadságharcot. A küzdelmekben több mint 3 ezren vesztették életüket. Később 400 forradalmárt kivégeztek, s 22 ezer embert börtönbe zártak. A vészterhes korban 200 ezer magyar menekült nyugatra. A múlt eseményeit Zalaegerszegen is felidézték.
bővebben
2019 október 29 - kedd

Véget ért az Idősek hónapja (Videó)

Véget ért az Idősek hónapja rendezvénysorozat Zalaegerszegen. Az eseményen átadták a különböző versenyek legjobbjainak járó elismeréseket, s díjazták a példamutató, közösségi munkát végzőket.
bővebben
2019 október 28 - hétfő

Felkészültek (Videó)

Temetőbejárást tartottak Zalaegerszegen az önkormányzat és a Városgazdálkodási Kft., valamint a rendőrség képviselői. Az eseményen a közelgő Mindenszentek és Halottak Napjával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat osztották meg a sajtóval.
bővebben
2019 október 25 - péntek

Megalakult a közgyűlés (Videó)

Megalakult Zalaegerszeg új közgyűlése. A 18 tagú testület tagjai ünnepélyes keretek között tették le esküjüket. Balaicz Zoltán polgármester beszédében úgy fogalmazott: közös céljuk a város alázatos szolgálata.
bővebben
2019 október 23 - szerda

Városi megemlékezés (Videó)

Egy nemzet vagyunk, melyet immáron a szív hangjai, a vér szava, ezer közös esztendő, dicsőségesen felemelt és méltósággal lehanyatló zászlók, azonos cél, eszme és küldetés egyesítenek. Ezekkel a gondolatokkal összegezte 1956 üzenetét Balaicz Zoltán. Zalaegerszeg polgármestere az Ady utcai 56-os emlékműnél megrendezett városi megemlékezésen mondott beszédet.
bővebben
2019 október 23 - szerda

Nem felejtenek (Videó)

A Kommunista Áldozatok Börtön- és Emlékmúzeumában rótta le kegyeletét a hősök előtt kedden a POFOSZ megyei szervezete, valamint az ’56-os Hagyományőrző Egyesület. Az eseményen jelen volt Wittner Mária is, aki a forradalom és szabadságharc idején a Corvin-közben segítette a felkelőket.
bővebben
2019 október 21 - hétfő

Képviselők lettek (Videó)

Átvették megbízóleveleiket az önkormányzati választáson mandátumot szerzett zalaegerszegi képviselők. Ők október 13-án, mintegy 22 ezer megyeszékhelyi lakostól nyertek felhatalmazást jövőbeli munkájukhoz.
bővebben
2019 október 18 - péntek

Pattogtathatnak (Videó)

Kosárlabdapályát avattak a Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskolában. Elkészítését a Magyar Kosárlabda Szövetség 10 millió forinttal támogatta. A tereprendezési munkákhoz az önkormányzat további félmilliót biztosított.
bővebben
2019 október 15 - kedd

Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc kitörésének 63. évfordulója alkalmából rendezendő városi programok

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestereként tisztelettel meghívom Önt az 1956-os Forradalom és Szabadságharc kitörésének 63. évfordulója alkalmából rendezendő városi programokra:
bővebben
2019 október 14 - hétfő

Választottunk (Videó)

Az előkészületi munkálatok után Zalaegerszegen mindenhol rendben elkezdődött a 2019-es helyhatósági választás vasárnap. A megyeszékhely 51 szavazókörében több, mint 47 ezer szavazót vártak az urnákhoz.
bővebben
2019 október 11 - péntek

Tudásközpont létesült (Videó)

Elkészült az Innovációs és Tudásközpont a Budapesti Gazdasági Egyetem zalaegerszegi gazdálkodási karán. Az 1 milliárd forintos beruházás a Modern Városok Programból, valamint kormányzati forrásból valósult meg.
bővebben
2019 október 10 - csütörtök

Új üzemcsarnok épül (Videó)

Új, 1400 négyzetméteres, fémlemez megmunkáló- és alkatrészgyártó ipari üzemcsarnok épül az egykori Petőfi laktanya helyén. A beruházás a Településfejlesztési Operatív Program mintegy 650 millió forintos támogatásából valósul meg.
bővebben
2019 október 10 - csütörtök

Díszokleveles pedagógusok (Videó)

Díszoklevéllel köszöntötték azokat a pedagógusokat, akik évtizedekkel ezelőtt vették át diplomájukat. Az ünnepséget a hagyományokhoz híven az „Idősek Hónapja” rendezvénysorozat részeként tartották. Itt a városvezetés különböző fokozatú kitüntetéseket adományozott.
bővebben
2019 október 09 - szerda

Megújult a kastély (Videó)

Befejeződött a botfai Erdődy-Hüvös Kastély felújítása. Az ifjúsági házként és közösségi térként üzemelő műemléképületet 350 millió forintos ráfordítással újíttatta fel az önkormányzat. Az elkészült munkát ma tekintették meg a város vezetői.
bővebben
2019 október 09 - szerda

Újjáalakult a diákönkormányat (Videó)

Újjáalakult a Zalaegerszegi Diákönkormányzat. A városi diákparlament-, és DÖK választást ma délelőtt a Díszteremben tartották. A 11 fős testületben a 7 régi mellett 4 új képviselő kezdi meg munkáját: a deákos Németh André, az Izsák Iskolába járó Mazzag Levente, a zrínyis Molnár Luca illetve a mindszentys Tánczos Klaudia. Jegyzőként az ady-s Molnár Napsugár tevékenykedhet a következő egy évben. A diákpolgármester Kovács Virág lett. Mindannyian sajtótájékoztatón mutatkoztak be.
bővebben
2019 október 08 - kedd

Letették az alapkövet (Videó)

90 évvel ezelőtt alapították Zalaegerszegen Mindszenty József hercegprímás közbenjárására a Notre Dame Női Kanonok és Tanítórend zárdáját és iskoláját. Ebből az alkalomból ünnepélyesen letették az új torna- és vívócsarnok alapkövét. A 3,3 milliárd forintos beruházást állami támogatásból valósítják meg, amely várhatóan 2020 végére készül el.
bővebben
2019 október 08 - kedd

Elkezdődött a felújítás (Videó)

Elkezdődött a Dózsa-iskola felújítása. Az energetikai korszerűsítés projektindító rendezvényét ma tartották, amin Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is részt vett.
bővebben
2019 október 07 - hétfő

Indul a múzeum felújítása (Videó)

Külsejében és kiállítótereiben is teljesen megújul a Göcseji Múzeum műemlék épülete. Az 1 milliárd 850 millió forintos beruházáshoz több mint 500 millió forint támogatást nyújtott a kormány. A projekt nyitórendezvényén Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes példaértékűnek nevezte a Zalaegerszegen zajló fejlesztéseket.
bővebben