keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2020 február 03 - hétfő

Zajlik a rekonstrukció (Videó)

Szennyvízcsatorna-rekonstrukció zajlik az Arany János és a Jókai utca kereszteződésében. A munkálatokra az elavult, nem megfelelően működő technológia miatt van szükség. A május végéig tartó beruházást a Zalavíz Zrt. végzi. A részletekről hétfőn tájékoztatták az újságírókat.
bővebben
2020 január 31 - péntek

Új főépítész Zalaegerszegen (Videó)

Új főépítésze van Zalaegerszegnek. Méhesné Tatár Eszter 2019. decemberétől tölti be ezt a pozíciót. A szakember célja, hogy a megyeszékhelyen a hagyomány és a modernitás egymást segítve alakítsa és erősítse a városképet.
bővebben
2020 január 29 - szerda

Népszerű az elektronikus értékesítés (Videó)

Sikeres a rendszámra szóló parkolóbérletek elektronikus értékesítése. A féléves tesztüzemmódot követően 2019. december 20-a óta elérhető lehetőséggel eddig 400-an éltek – hangzott el a Városgazdálkodási Kft. sajtótájékoztatóján.
bővebben
2020 január 28 - kedd

Három generációval az egészségért (Videó)

Újabb két zalaegerszegi háziorvosi konzorcium szerepelt sikeresen az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán. A Három generációval az egészségért programnak köszönhetően a praxisközösségek összesen 138 millió forint támogatást nyertek.
bővebben
2020 január 27 - hétfő

ZTE 100 (Videó)

Száz évvel ezelőtt alapították meg a Zalaegerszegi Torna Egyletet. Ebből az alkalomból idén több program is várja a szurkolókat és az érdeklődőket. A részletekről hétfőn tartottak sajtótájékoztatót a Városházán.
bővebben
2020 január 24 - péntek

Felújítják a Liszt-iskolát (Videó)

Elkezdődött a Liszt-iskola energetikai felújítása. A projekt összköltsége meghaladja a 335 millió forintot, melyet az önkormányzat részben önerőből, kormányzati és Európai Uniós forrásból finanszíroz. A beruházás részeként nyílászárókat cserélnek, hőszigetelik a külső homlokzatot, korszerűsítik a fűtést és a világítást, továbbá napelemes rendszert építenek.
bővebben
2020 január 23 - csütörtök

A magyar kultúrát ünnepelték (Videó)

Gálaestet tartottak a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A rendezvényen elismerésben részesítették a közművelődés területén kiemelkedő munkát végző szakembereket. Emellett átadták a Kultúra mecénása- és a Keresztury Dezső-díjat is.
bővebben
2020 január 17 - péntek

Uszodafejlesztés (Videó)

Megfelelő ütemben halad az új uszoda és a városi strand építése Zalaegerszegen. A 2019-ben kezdődött projekt első szakasza hamarosan befejeződik. A beruházás – a Modern Városok Program részeként – 9,5 milliárd forintba kerül.
bővebben
2020 január 13 - hétfő

Doni megemlékezés (Videó)

Csendes gyertyagyújtással emlékeztek az áldozatokra vasárnap Zalaegerszegen a doni áttörés évfordulóján. A magyar hadsereg 77 évvel ezelőtti tragikus veresége számos zalai és zalaegerszegi családot érintett.
bővebben
2020 január 13 - hétfő

Újévi fogadás (Videó)

Pénteken tartotta hagyományos újévi fogadását Zalaegerszeg önkormányzata. A 125 éves Arany Bárány Szálloda télikertjében megrendezett eseményre több, mint 300 politikus, képviselő, intézmény- és cégvezető kapott meghívást. Az újévi fogadáson adták át Zalaegerszeg Innovációs-díjait az arra érdemes vállalkozások képviselőinek.
bővebben
2020 január 09 - csütörtök

Csökkenő menetidő, kényelmesebb utazás Zalaegerszeg és Budapest között (Videó)

Decembertől gyorsabban juthatunk el Zalaegerszegről Budapestre. A MÁV Zrt. korszerűsítésének köszönhetően a szolgáltatást igénybevevők kényelmesebben és komfortosabban utazhatnak, a menetidő pedig 17-34 perccel csökken. Erről és a Zalaegerszeget érintő fejlesztésekről csütörtökön tájékoztatták az újságírókat.
bővebben
2020 január 07 - kedd

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

A Zalaegerszegi Televízió keddi Egerszegi Esték című közéleti magazinjának vendége Balaicz Zoltán polgármester volt.
bővebben
2020 január 06 - hétfő

Kéményseprők a polgármesternél (Videó)

Kéményseprők látogattak a polgármesteri hivatalba. A több, mint két évtizedes hagyomány szerint ilyenkor jókívánságaikat tolmácsolják a városlakóknak.
bővebben
2020 január 03 - péntek

Felújítják a vasútvonalat (Videó)

Felújítják a Zalaegerszeg – Rédics közötti, mintegy ötven kilométeres vasútvonalat. Az erről szóló közbeszerzési kiírás a napokban jelent meg. A vonal hat állomást és nyolc megállóhelyet foglal magába. A vasúti pályát 1890-ben adták át, ami Csáktornyáig vezetett, ám a trianoni döntés kettéválasztotta. A magyarországi Rédics és a szlovéniai Alsólendva közötti szakaszát a második világháború után, 1947-ben szűntették meg.
bővebben
2020 január 02 - csütörtök

Köszöntötték az újévet (Videó)

Többezren köszöntötték az újévet a Dísz téren. Immár 20 éve hagyomány, hogy a zalaegerszegiek az év első napját a város főterén együtt töltik. Ezúttal is köszöntővel, egyházi áldással, tűzijátékkal és színpadi programokkal várták az ünneplőket.
bővebben
2019 december 09 - hétfő

AVL-ZalaZone (Videó)

Az Autóipari Próbapálya Zala és az AVL-Hungary közös vállalkozása, az AVL- ZalaZone Kft. felel mostantól a tesztpálya üzleti célú felhasználásáért. A társaság végzi az ipari promóciót és marketinget, az üzletfejlesztést, az ügyfelekkel történő szerződéskötést, továbbá a tesztek végrehajtásához szükséges feltételek felügyeletét. Mindezt Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter jelentette be hétfőn a zalaegerszegi tesztpályán.
bővebben
2019 december 05 - csütörtök

Évértékelő a Senior Akadémián (Videó)

Évzárót rendeztek a Senior Akadémián. Az idei utolsó előadást Balaicz Zoltán tartotta. A polgármester az elmúlt öt év fejlesztéseit és a jövő terveit ismertette az idősekkel. Lambertné Katona Mónika pedig arról biztosította őket, hogy továbbra is tartalmas képzéseken vehetnek részt.
bővebben
2019 december 05 - csütörtök

Fejlesztések és új programok (Videó)

Fejlesztésekről és szakmai programokról tartottak csütörtökön sajtótájékoztatót a zalaegerszegi Gébárti Kézművesek Házában. Az 1982-ben épült komplexumot nyáron újították fel 135 milliós állami és önkormányzati támogatással. Az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő Csoóri Sándor Alapjából újabb pénzforráshoz jutottak.
bővebben
2019 december 04 - szerda

A szülészetet támogatták (Videó)

Jótékonysági koncertet adott november 23-án a Zala Szimfonikus Zenekar. Az est bevételét a kórház szülészeti osztályának ajánlották fel. Az adományt szerdán adták át a Városházán.
bővebben
2019 december 03 - kedd

Jubileum – 30 éves a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ (Videó)

30 éves a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ. A jubileum alkalmából ünnepséget rendeztek az Apáczai Művelődési Központban, ahova a jelenlegi, s az egykori dolgozók, a társintézmények, valamint a város vezetői kaptak meghívást.
bővebben
2019 december 03 - kedd

Csarnok Kupa (Videó)

Ismét megrendezik Zalaegerszeg legrangosabb teremlabdarúgó tornáját, a Csarnok Kupát. A megmérettetésre három kategóriában lehet nevezni. A lebonyolítást az önkormányzat, a Magyar Labdarúgó Szövetség megyei szervezete és az egyik legnagyobb sportszergyártó cég támogatja.
bővebben
2019 december 02 - hétfő

Közmeghallgatás (Videó)

Közmeghallgatást tartott Zalaegerszegen város közgyűlése hétfő délelőtt a Díszteremben. A 90-es évek óta törvény írja elő, hogy az önkormányzatok évente egyszer reagáljanak a lakosság észrevételeire, s válaszoljanak a kérdéseke. A tapasztalatok azt mutatják: az utóbbi időben egyre többen a kommunikáció írásos formáját választják.
bővebben
2019 november 28 - csütörtök

Tovább bővül (Videó)

Tovább bővül az északi ipari park Zalaegerszegen. Az önkormányzat több mint 2,3 milliárd forintot fordít utak kiépítésére, építési telkek kialakítására és közművesítésre a járműipari tesztpálya térségében. Minderről a projekt nyitórendezvényén számoltak be a városvezetők.
bővebben
2019 november 27 - szerda

Pannon Városok találkoztak (Videó)

Zalaegerszegen ülésezett a Pannon Városok Szövetsége. A négy évvel ezelőtt életre hívott közösség összejövetelének ezúttal a kutatási és technológiai központ adott otthont.
bővebben
2019 november 26 - kedd

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

A Zalaegerszegi Televízió keddi Egerszegi Esték című közéleti magazinjának vendége Balaicz Zoltán polgármester volt, aki a november 21-i közgyűlés legfontosabb napirendi pontjait ismertette.
bővebben
2019 november 26 - kedd

Jubilál a Csillagközi óvoda (Videó)

Jubileumi ünnepséget tartottak a 40 éves Csillagközi székhelyóvodában. A rendezvényen a város előljárói, a településrész önkormányzati képviselői, valamint a társintézmények vezetői vettek részt. Őket a helyi növendékek köszöntötték műsorukkal.
bővebben
2019 november 25 - hétfő

A város karácsonyfája (Videó)

Megérkezett a Városháza elé Zalaegerszeg idei karácsonyfája. A 11 méter magas ezüstfenyő 30 évig a Kertvárosban állt. Az ott élők ajánlották fel az önkormányzatnak.
bővebben
2019 november 25 - hétfő

Adventi forgatag (Videó)

Szerdán nyitja meg kapuit az Egerszegi Advent. A december 24-ig látogatható eseménysorozat – a hagyományos elemeken kívül – idén több újdonsággal várja majd a karácsonyra készülőket.
bővebben
2019 november 22 - péntek

65 éves a Radnóti óvoda (Videó)

65. születésnapját ünnepeli idén a Radnóti utcai óvoda. Ebből az alkalomból jubileumi rendezvényt tartottak, melyen a jelenlegi dolgozók, az egykori kollégák, a város, valamint a társintézmények vezetői vettek részt.
bővebben
2019 november 22 - péntek

Megújult a sportcsarnok előtti tér (Videó)

Megújult a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok előtti tér. Itt az 1,7 milliárd forintos infrastrukturális fejlesztéssorozat részeként 126 parkolót alakítottak ki, új fákat ültettek, hulladékgyűjtőket és kerékpártámaszokat helyeztek el. A beruházásra több mint 180 millió forintot költöttek.
bővebben