keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2019 szeptember 04 - szerda

Köszöntötték (Videó)

90. születésnapján köszöntötték Kováts István Ferencet. Balaicz Zoltán polgármester és Kovács Gábor főjegyző a jubileum alkalmából otthonában látogatta meg az egykori képviselőt, akinek nagy szerepe volt a rendszerváltozás utáni önkormányzatiság kialakításában.
bővebben
2019 szeptember 03 - kedd

Pályákat avattak (Videó)

Újabb multifunkcionális sportpályákat avattak két zalaegerszegi óvodában egy országos programnak köszönhetően. Mostantól a Mikes, és a Szent László utcai létesítmény legkisebbjei is modern körülmények között tölthetik szabadidejüket. A két beruházás értéke meghaladja a 40 millió forintot. Az önkormányzat mindehhez mintegy 13 millió forintos önrészt biztosított.
bővebben
2019 szeptember 02 - hétfő

Színházi évadnyitó (Videó)

Évadnyitó ülést tartottak a Hevesi Sándor Színházban Besenczi Árpád vezetésével, akit a közgyűlés újabb öt évre nevezett ki a társulat élére. A város vezetése – az esemény előtt – két új gépkocsit adott át a bábszínháznak és a teátrumnak.
bővebben
2019 szeptember 02 - hétfő

20 éves az állatmenhely (Videó)

Idén 20 esztendős a zalaegerszegi Bogáncs Állatmenhely. Ebből az alkalomból családi délutánt tartottak szombaton az Apáczai Művelődési Központban. A jubileumra elkészült az egyesület új honlapja is, ahol mindig naprakészen lehet tájékozódni az őket érintő történésekről.
bővebben
2019 augusztus 15 - csütörtök

Elkészült a kápolna (Videó)

Elkészült a zalai megyeszékhelyen a Boldogasszony kápolna. A Makovecz Imre által tervezett épület megvalósításához szükséges forrást – mintegy 100 millió forintot – magánszemélyek és a magyar kormány biztosította.
bővebben
2019 augusztus 14 - szerda

Felújították az Arany János utcát (Videó)

288 millió forintból elkészült az Arany János utca teljes rekonstrukciója. A szakemberek a mintegy másfél kilométeres szakaszon kicserélték a közműveket és új aszfaltburkolatot építettek. A kivitelezés több ütemben zajlott.
bővebben
2019 augusztus 14 - szerda

Elkezdték a beruházást (Videó)

Elkezdték a Mindszenty iskola tornatermének építését, amely várhatóan 2020 októberéig tart. Ez alatt az idő alatt a Zárda és a Mátyás király utcában nehezebb lesz a közlekedés. A kivitelezők kérik a környéken lakók és dolgozók megértését.
bővebben
2019 augusztus 14 - szerda

Támogatás iskolakezdéshez (Videó)

Gyermekenként 10 ezer forinttal segíti a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ a nehéz sorsú családok iskolakezdését. A támogatást ezúttal 125-en vehették kézhez. Az ehhez szükséges anyagi forrást a megyeszékhely önkormányzata biztosította.
bővebben
2019 augusztus 13 - kedd

Jól haladnak (Videó)

Jó ütemben halad a Zalaegerszegi Uszoda átalakítása és kibővítése. Az 50 méteres, 10 pályás komplexum és a hozzá tartozó 300 fős nézői lelátó mellett tan- és kültéri medence is épül. A beruházás értéke közel 10 milliárd forint.
bővebben
2019 augusztus 12 - hétfő

Jótékonysági főzés (Videó)

18. alkalommal rendeztek jótékonysági főzőversenyt a zalaegerszegi AquaCityben. A civil egyesületek és önkormányzati cégek – a különböző felajánlások mellett – idén mintegy 12 millió forintot gyűjtöttek össze a két kedvezményezett alapítványnak.
bővebben
2019 augusztus 09 - péntek

Főszerepben a jótékonyság (Videó)

Több, mint 60 főzőcsapat részvételével startol vasárnap délelőtt 10 órakor az idei jótékonysági rendezvény az AquaCityben. Ezen a napon valamennyi zalaegerszegi lakos egységesen 1000 forintért válthat jegyet. A vidéki fürdőzők szintén kedvezményes áron juthatnak be a strandra.
bővebben
2019 augusztus 08 - csütörtök

Bővül az inkubátorház (Videó)

Elkezdődtek az inkubátorház harmadik ütemének munkálatai. A meglévő több, mint 6000 négyzetméteres területhez, mintegy 1600 -on új üzemcsarnok épül. Itt jelenleg a földmunkák zajlanak.
bővebben
2019 augusztus 08 - csütörtök

Érdemes pályázni (Videó)

60 kollégiumi helyre pályázhatnak a pécsi felsőoktatási intézményben tanuló zalai fiatalok. A zalaegerszegi és a megyei önkormányzat által biztosított lehetőségeket pályázat útján lehet elnyerni.
bővebben
2019 augusztus 07 - szerda

Értékmentés (Videó)

Elkészült a Kvártélyház és a Levéltár Kossuth-, valamint Tompa utcai homlokzatának renoválása. A városrehabilitációs projekt a Modern Városok Program részeként valósul meg.
bővebben
2019 augusztus 06 - kedd

Megújult a Mókus utca (Videó)

Elkészült a Mókus utca szennyvízvezeték rekonstrukciója és burkolatfelújítása. A kertvárosi korszerűsítésre mintegy 125 millió forintot költöttek.
bővebben
2019 augusztus 02 - péntek

Elkészült a Takarék köz (Videó)

Elkészült a Takarék köz ivóvíz- és szennyvízvezeték rekonstrukciója, valamint burkolatfelújítása. A beruházás több mint 38 millió forintba került, amit az 1,7 milliárdos állami forrásból finanszíroztak.
bővebben
2019 augusztus 01 - csütörtök

Útfelújítások Zalaegerszegen (Videó)

Újabb infrastrukturális beruházások készültek el Zalaegerszegen. Ezeket az önkormányzat állami támogatásból, 29 helyszínen 1,7 milliárd forintból valósítja meg.
bővebben
2019 augusztus 01 - csütörtök

Adományátadás (Videó)

Átadták a városházán a közelmúltban rendezett Alsójánkahegyi Hagymásbab Fesztiválon, valamint a Kertmoziban gyűjtött adományokat. A kedvezményezett ezúttal a kórház neurológiai osztálya, valamint a zalaegerszegi Parkinson Egyesület.
bővebben
2019 július 30 - kedd

Együtt az egészségesebb életért (Videó)

„Három generációval az egészségért” címmel indult konzorciumi projekt Zalaegerszegen. A beadott pályázatok mind sikerrel szerepeltek, így három praxisközösség, összesen 198 millió forintból gazdálkodhat a következő időszakban.
bővebben
2019 július 29 - hétfő

Buza Sándort köszöntötték (Videó)

Otthonában köszöntötték a 95 esztendős, zalaegerszegi Buza Sándort. A nyugalmazott közgazdász két évtizede rendszeres vendége a Zala Megyei Levéltárnak. Legutóbb családtörténeti kutatásából született könyv. A közeljövőben szülőfaluja és a helyi iskola históriáját szeretné feldolgozni.
bővebben
2019 július 29 - hétfő

Államalapító Szent István királyunk és az új kenyér ünnepe

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Csácsbozsoki Településrészi Önkormányzat tisztelettel meghívja Önt államalapító Szent István királyunk és az új kenyér ünnepe alkalmából augusztus 19-20-án rendezendő városi programokra.
bővebben
2019 július 23 - kedd

Ifjúsági szeminárium Zalaegerszegen (Videó)

Szakmai tanulmányutat szervezett a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság. Ehhez portugál, szlovák és magyar, ifjúsággal foglalkozó szakemberek, illetve önkormányzati dolgozók csatlakoztak. A projekt állomása volt Zalaszentgrót és Zalaegerszeg is.
bővebben
2019 július 19 - péntek

Zajlanak a tesztelések (Videó)

Javában zajlanak a tesztelések a Formula Student East versenyen, amit Zalaegerszegen a Járműipari Tesztpályán rendeznek. A nemzetközi megmérettetésen több, mint 2000 mérnökhallgató vesz részt. A saját fejlesztésű formula típusú autókat július 21-ig versenyeztetik a zalai megyeszékhelyen.
bővebben
2019 július 19 - péntek

Csapatzászlót kaptak (Videó)

Csapatzászlót kapott a Magyar Tartalékosok Szövetségének Zala Megyei Szervezete. A jelentős eszmei értéket képviselő katonai szimbólumot Szabadics Attila adományozta a közösségnek. Az ünnepséget a megyei toborzó irodában tartották.
bővebben
2019 július 15 - hétfő

Külhoni diákok táboroznak (Videó)

A Kárpát-medence különböző területeiről érkeztek gyerekek Zalaegerszegre. Hetedik alkalommal szerveztek tábort számukra. Idén Nyárádszeredáról, Marosvásárhelyről, Barótról és Beregszászról jöttek a fiatalok, hogy ismerkedjenek Zalával és egymással.
bővebben
2019 július 04 - csütörtök

Lehet jelentkezni (Videó)

18. alkalommal rendeznek jótékonysági főzőversenyt az Aqua Cityben. A hagyományos programot augusztus 11-én tartják. Most a Zalai Boldogasszony, valamint az Altatás Biztonságáért Alapítványt támogatják.
bővebben
2019 július 04 - csütörtök

Kutyafuttató Páterdombon (Videó)

Elkészült a páterdombi kutyafuttató. A Baross és Holub utca kereszteződésénél található zöldfelületen egy 400 négyzetméteres létesítményt adtak át. A jövőben agility eszközökkel is bővülhet a park.
bővebben
2019 július 03 - szerda

Átépítik a Mátyás király utcát (Videó)

Megkezdődött a Mátyás király utca felújítása. A beruházás része az 1,7 milliárd összköltségű zalaegerszegi infrastrukturális fejlesztésnek. Cél a rossz állapotú burkolat cseréje, illetve a kórház kaotikus parkolási körülményeinek enyhítése.
bővebben
2019 július 03 - szerda

Új fenntartó (Videó)

Átadták az egykori Pais-iskola épületét a Szombathelyi Egyházmegyének. Az idősotthon július 1-től új vezetővel, Gondviselés Háza néven működik tovább. Az ünnepséget megelőzően Székely János megyéspüspök az intézmény kápolnájában szentmisét celebrált.
bővebben
2019 július 02 - kedd

Formula Student East (Videó)

Közel 2300 mérnökhallgató méretteti meg magát saját fejlesztésű és építésű formula típusú autójával Zalaegerszegen július 17-e és 21-e között. Közép-Európa legnagyobb hallgatói konstrukciós versenyének idén is a zalaegerszegi járműipari tesztpálya ad otthont. A vezető nélküli, villamos hajtású és belsőégésű kategóriákban összesen 72 csapat indul, a versenyzők – köztük Európa legjobbjai – 22 országból érkeznek az FS Eastre.
bővebben