keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2019 június 28 - péntek

Új sportcsarnok épül Zalaegerszegen (Videó)

Új multifunkciós rendezvény- és sportcsarnok épül majd Zalaegerszegen. A Modern Városok Program keretéből idén 715 millió forintot költhet a város a tervekre és a beruházás előkészületire. A munkálatok várhatóan 2022-ben kezdődnek.
bővebben
2019 június 27 - csütörtök

Elismerés (Videó)

Elismerték az egészségügyi alapellátásban dolgozókat Semmelweis nap alkalmából. A hagyományos ünnepségen a szakemberek áldozatos munkáját méltatták.
bővebben
2019 június 26 - szerda

Megszépül a Keresztury Dezső VMK környezete (Videó)

Felújítási munkálatok zajlanak a Landorhegyen. Az 1,7 milliárdos infrastrukturális fejlesztéssorozat legnagyobb beruházása, a Keresztury Dezső VMK előtti tér átépítése néhány hete kezdődött. Az augusztus végéig tartó rekonstrukció mintegy 300 millió forintba kerül.
bővebben
2019 június 19 - szerda

Zalaegerszegen járt a zsűri (Videó)

Zalaegerszegre látogatott a Virágos Magyarország verseny zsűrije. A környezetszépítő kezdeményezés 26 évvel ezelőtt indult, a zalai megyeszékhely kezdettől fogva megméreti magát az ítészek előtt. A területi díjátadókon győzedelmeskedő városokról és falvakról az országos döntőben derül majd ki, hogy melyikük nyeri el a fődíjat, illetve a lehetőséget Magyarország képviseletére az európai versenyen.
bővebben
2019 június 18 - kedd

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

A Zalaegerszegi Televízió keddi Egerszegi Esték című közéleti magazinjának vendége Balaicz Zoltán polgármester volt, aki a június 12-i közgyűlés legfontosabb napirendi pontjait ismertette.
bővebben
2019 június 18 - kedd

Újra Restart (Videó)

Tovább bővül a Restart Fesztivál. A különleges, sportos rendezvényekre építő programsorozat az elmúlt két évben országos, sőt, nemzetközi jelentőségű rendezvénnyé nőtte ki magát. Egyre nagyobb számban érkeznek résztvevők. A részletes kínálatról hétfőn tájékoztatták az újságírókat.
bővebben
2019 június 12 - szerda

Beszámoló a közgyűlésről (Videó)

Megtartotta nyári szünet előtti utolsó közgyűlését Zalaegerszeg önkormányzata. A képviselők többek között módosították a költségvetést, jóváhagyták a második féléves munkatervet, személyi kérdésekről döntöttek és elfogadták a Településfejlesztési Operatív Program projektjeiről szóló beszámolót. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester sajtótájékoztatón számolt be az újságíróknak.
bővebben
2019 június 12 - szerda

Adományt kapott a kórház (Videó)

Harmadik alkalommal rendezték meg idén a MOBIL – Járműipari és Logisztikai Szakkiállítást és Konferenciát a megyeszékhelyen. Az esemény most először jótékonysági célt is szolgált. A tombolákból befolyt összeget kedden adták át a megyei kórház egyik osztályának.
bővebben
2019 június 12 - szerda

Elkezdődött a bontás (Videó)

Megkezdődött a Keresztury Dezső VMK-hoz vezető lépcsősor és környezetének felújítása. A 80-as évek elején készült tér átépítését évek óta tervezte az önkormányzat. Most 300 millió forintot fordítanak a modern külső kialakítására.
bővebben
2019 június 07 - péntek

Elkezdődött (Videó)

Elkezdődött az Egerszeg Fesztivál, ahol ezúttal is zenei, művészeti és kulináris élmények várják a látogatókat. A korábbiakhoz képest újabb elemekkel gyarapodott a választék: ma kormányablak-busz is fogadta a látogatókat.
bővebben
2019 június 07 - péntek

Tanévzáró (Videó)

Tanévzárót tartott a Senior Akadémia. A Budapesti Gazdasági Egyetem Zalaegerszegi Gazdálkodási Karán csütörtökön 178-an vették át azt a tanúsítványt, amely a kurzuson való részvételt igazolja.
bővebben
2019 június 07 - péntek

Új mesés foglalkoztató jelent meg (Videó)

Bemutatták a Zalaegerszeg – Kincses kalandok, kalandos kincsek című kiadványt. A füzet az itt élők, illetve a turistaként érkezők figyelmét szeretné felhívni a helyi értékekre. Az elsősorban nagyobb óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló mesés foglalkoztató a tudás elmélyítését, az élmények megőrzését és könnyebb felidézését is szolgálja.
bővebben
2019 június 05 - szerda

Pannon városok találkoztak (Videó)

Zalaegerszegen tartotta soron következő közgyűlését a Pannon Városok Szövetsége. A rendezvénynek a Járműipari Tesztpálya adott otthont. A találkozóra hét helyszínről érkeztek résztvevők.
bővebben
2019 június 05 - szerda

Trianon emlékest Zalaegerszegen (Videó)

A nemzeti összetartozás napjára emlékezett kedden Zalaegerszeg önkormányzata. 1920. június 4-én, azaz 99 évvel ezelőtt a trianoni békediktátum aláírásakor a magyarok elveszítették országuk területének kétharmadát, tízből három honfitársunk pedig idegen országok lakosa lett.
bővebben
2019 június 04 - kedd

Szünetel az ügyintézés

Zalaegerszeg MJV Polgármesteri Hivatala tájékoztatja a lakosságot, hogy 2019. június 17-én, hétfőn az Egerszeg Kártyával kapcsolatos ügyfélfogadás szünetel.
bővebben
2019 június 03 - hétfő

Gasztronómiai különlegességek (Videó)

Harmadik alkalommal tartottak Street Food fesztivált a hétvégén Zalaegerszegen. A nagy népszerűségnek örvendő esemény évről-évre bővül. Idén már 24, úgynevezett „food truck” állomásozott a Polgármesteri Hivatal előtt és a Dísz téren.
bővebben
2019 június 03 - hétfő

Art’Z Művészeti Fesztivál (Videó)

Idén először művészeti fesztivál kapcsolódott a Street Food Weekendhez. A szervezők szándéka az volt, hogy a gazdag gasztronómiai kínálat mellett kulturális élmények is várják a vendégeket. A három nap alatt több helyszínen zajlottak az események.
bővebben
2019 június 03 - hétfő

Együtt 50 éve (Videó)

14 házaspár újította meg több, mint fél évszázada tett házassági fogadalmát pénteken, a város Dísztermében. A Családi Intézet programjának sikerét jelzi, hogy idén az arany mellett smaragd- és gyémántlakodalmat ünneplők is jelentkeztek.
bővebben
2019 május 31 - péntek

Újra a „Virágos Zalaegerszegért” (Videó)

Idén is lesz „Virágos Zalaegerszegért” verseny. A környezetszépítő pályázatot az önkormányzat és a Városgazdálkodási Kft. közösen hirdette meg. A megmérettetés szorosan kapcsolódik a „Virágos Magyarországért” mozgalomhoz, melyen az elmúlt években többször is sikerrel szerepelt a zalai megyeszékhely.
bővebben
2019 május 30 - csütörtök

Jubileum (Videó)

Ünnepelt az Űrhajós úti székhelyóvoda. Az idén 50 éves intézmény jubileumi visszaemlékezésén a városvezetés, a társintézmények, valamint a szülők képviselői is jelen voltak.
bővebben
2019 május 28 - kedd

Négynapos fesztivál (Videó)

Ismét több tízezres tömeget várnak az Egerszeg Fesztiválra június 7. és 10. között. A térség kiemelkedő összművészeti kavalkádján három színpadon szórakoztatják majd a közönséget. A szervezők célja a helyi értékek és hagyományok őrzése mellett a minőségi koncertek szervezése.
bővebben
2019 május 28 - kedd

Felújítások a Kinizsi utcában (Videó)

Újabb beruházás készült el az 1,7 milliárdos fejlesztéssorozat részeként. A kormányzati támogatásból ezúttal a Kinizsi utcai munkálatokra mintegy 90 milliót költöttek.
bővebben
2019 május 27 - hétfő

EP-választások (Videó)

Az országos átlagnál is többen mentek el szavazni vasárnap Zalaegerszegen. Reggel 6 és este 7 óra között lehetett voksolni az európai parlamentbe képviselőt delegáló pártok listáira. A zalai megyeszékhelyen rendben lezajlott a választás, rendkívüli esemény nem történt.
bővebben
2019 május 27 - hétfő

A hősökre emlékeztek (Videó)

Megemlékeztek az elesett katonákról és civilekről a zalaegerszegi Hősök kertjében. Május utolsó vasárnapja a hősök napja. Erről 1917-ben – az I. világháború idején – döntöttek.
bővebben
2019 május 24 - péntek

Tudásközpont a BGE-n (Videó)

Innovációs és tudásközpontot hoznak létre a Budapesti Gazdasági Egyetem zalaegerszegi Gazdálkodási Karán. A közel 1 milliárd forintos projektnek köszönhetően bővülhet az intézmény kutatási hálózata és nagymértékben fejlődhet a régió gazdasága.
bővebben
2019 május 24 - péntek

Kiállítás a jövőről (Videó)

Megnyílt a MOBIL Járműipari és Logisztikai Szakkiállítás Zalaegerszegen. A kétnapos rendezvénynek ezúttal az autóipari tesztpálya ad otthont, ahol több technikai újdonság várja az érdeklődőket.
bővebben
2019 május 24 - péntek

Sikeres tesztek (Videó)

Január végén indította el Magyarország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszeg belvárosában a Magyar Telekom. Azóta a ZalaZONE Járműipari Tesztpályán is kialakítottak egy bázisállomást. Itt hétfőn már 5G hálózaton kommunikáló önvezető autókkal manővereztek. Az eddigi teszteredményekről ma tájékoztatták az újságírókat.
bővebben
2019 május 23 - csütörtök

Megáldották az időkapszulát (Videó)

Torna- és vívóterem építése kezdődik hamarosan a zalaegerszegi, egyházi fenntartású Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium udvarán. A 3,3 milliárd forintos beruházás állami forrásból valósul meg. Az alapba kerülő időkapszula megáldásán részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, aki arról beszélt: a Kormány szenvedélye Magyarország, és a szenvedély megvalósítása az országépítés.
bővebben
2019 május 23 - csütörtök

Bronzérmet szereztek (Videó)

A bajnoki bronzérmet szerző ZTE női kosárlabdacsapatát köszöntötték szerdán a Városházán. A hölgyek a klub történetében másodszor állhattak a dobogó legalsó fokára. Emellett a Magyar Kupában is jól szerepeltek, ahol végül a negyedik helyen végeztek.
bővebben
2019 május 23 - csütörtök

Gasztronómia és művészetek egy helyen (Videó)

Idén is lesz Street Food Weekend a megyeszékhelyen. A gasztronómiai programsorozat ezúttal kiegészül az Art’Z Művészeti Fesztivállal. A háromnapos egyedi eseménynek május 31-e és június 2-a között a belváros ad otthont.
bővebben